Brieven online genereren op basis van Word template met Aspose

29 jul 2016

In opdracht van een softwarebedrijf is ons gevraagd een oplossing te zoeken voor het online kunnen genereren van documenten (PDF) die geprint en per e-mail verstuurd kunnen worden. De klant moet echter de huisstijl vanuit een Word template kunnen gebruiken. Interpulse ontwikkelde een slimme oplossing om Word templates ook online te gebruiken.

Brieven online genereren op basis van Word template met Aspose

In basis moet het document opgemaakt kunnen worden in het welbekende Microsoft Word of in een online editor. Klanten zijn bekend met Word en hebben hierin vaak al de huisstijl verwerkt. De inhoud van de brief dient hierna voorzien te worden van zogenaamde merge tags (variabele velden), zodat diverse bedrijven op de juiste manier aangesproken worden. De digitale brief bevat uiteindelijk persoonlijke informatie (juiste aanhef, adresgegevens), diverse financiële gegevens en ziet er visueel uit zoals alle andere brieven van de organisatie.

Oplossing

Interpulse heeft hiervoor een online editor beschikbaar gemaakt. In de editor wordt een scala aan merge tags (variabele velden) aangeboden, zoals: aanhef, huidige datum en tijd, totaal openstaand bedrag van alle facturen etc. De tekstuele inhoud kan worden samengesteld in deze editor, te voorzien van koppen, tabellen etc.

Per bedrijf is een mogelijkheid gemaakt tot het uploaden van een Microsoft Word briefpapier (DOTX) waar koppen, lettertype, kleuren, tabelstijlen, paginanummering, achtergronden, logo’s etc. in opgenomen zijn. Bijvoorbeeld een vaste kop en voettekst, lettertypes en stijlen. .

     

Bij het generen van de diverse brieven wordt de HTML tekst / opmaak afgedrukt op het Microsoft Word briefpapier met behulp van ASPOSE Words.net. Deze tool maakt het mogelijk de HTML inhoud te printen op het aangeboden briefpapier en daarbij de stijlen te behouden. Daarnaast gebruikt ASPOSE Words.net de kracht van Microsoft Word door paginanummering en stijlinformatie te gebruiken. Uiteindelijk is het resultaat een nette opgemaakt brief in de huisstijl van de organisatie. Wij hebben daarnaast ook nog de extra kracht van ASPOSE gebruikt om dit document als PDF document op te slaan.

Door inzet van de juiste externe tools kunnen wij op vrij eenvoudige wijze ingewikkelde functionaliteiten realiseren.

   

Interesse in een demo? Neem gerust contact met ons op.  

Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove


Manager Interactive