SSL certificaten

SSL certificaten. Niet http://www.website.nl, maar https://www.website.nl. Alle gegevens op de website worden via versleutelde communicatie verwerkt, denk aan het versturen van persoonlijke gegevens via een formulier. Het ziet er uit als een groen slotje in de adresbalk van je browser. Banken wijzen er al jaren op dat klanten hier naar moeten kijken of ze aan het juiste adres zijn.


Een SSL certificaat geeft namelijk aan dat je te maken hebt met het daadwerkelijke bedrijf. Er is verificatie gedaan of dit domein echt op naam staat van het bedrijf dat staat geregistreerd in het handelsregister. Bezoekers van jouw website zien dit en dit brengt vertrouwen en zekerheid. Ook wanneer men jouw website in de zoekresultaten ziet staan tussen de andere suggesties, steekt deze er zodoende bovenuit.

Wat betreft de zoekresultaten is dit niet het enige dat telt. Google neemt een SSL certificaat ook serieus en waardeert dit. Bij het in kaart brengen van relevante informatie weegt dit mee. Google doet dit nu al, waardoor je beter vindbaar bent. In 2017 geeft google aan dit nog serieuzer te doen. Een SSL certificaat oftewel HTTPS adres gaat meewegen als ranking factor bij Google. Google waardeert een website dus beter, je komt dus eerder naar voren. Dit zorgt er niet alleen voor dat dit belangrijk is en belangrijker wordt, maar is zelfs een must. WordPress, het grootste open source CMS platform heeft bijvoorbeeld al besloten dat alle websites een SSL certificaat moeten gaan hanteren in 2017.

 

Wet bescherming persoonsgegevens

Je bent verplicht de persoonlijke gegevens veilig te verwerken. Dit betreft dus ook gegevens welke op de website worden verwerkt. Enkele voorbeelden van verwerking het: verzamelen, vastleggen bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, verstrekken en doorsturen van persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens aan de hand waarvan een persoon kan worden geïdentificeerd, zoals naam en adresgegevens. Door inzet van een versleutelde verwerking / communicatie van gegevens middels SSL is een eerste stap genomen! Interpulse adviseert u ook graag over de andere maatregelen welke je moet nemen om te voldoen aan de wet bescherming persoonsgegevens.

 

SSL certificaten aanvragen en installeren

Het aanvragen en installeren van een SSL certificaat is in basis eenvoudig. Er zijn wel een aantal zaken waar over nagedacht moet worden.

  1. De installatie vereist bepaalde software
  2. Er zijn verschillende typen SSL certificaten

Een SSL certificaat installeer je of een server oftewel op de locatie waar de website draait. Deze moet de SSL certificaten (met 2048 bits versleuteling) aankunnen. Dit geldt voor de goed onderhouden servers. Daarnaast is het belangrijk goed na te denken over de type certificaten welke je wilt gebruiken:

  • Eenvoudig (eenvoudige validatie)
    Er is een slotje aanwezig voor het webadres. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL

  • Uitgebreid (uitgebreide validatie)
    De hele bedrijfsnaam is in beeld, naast het slotje. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL

  • Wildcard
    Een wildcard is geldig voor het domein website.nl, maar ook voor alle sub-domeinen van dit domein, zoals: website.nl (zonder www), actie.website.nl etc.

Interpulse adviseert bedrijven de uitgebreide validatie te gebruiken. Een organisatie moet laten zien wie zij zijn en de gebruiker moet weten zij aan het juiste adres zijn. De weergave van de bedrijfsnaam laat dit in één keer duidelijk zien.

 Laat je goed voorlichten voordat je overgaat tot het aanvragen van een SSL certificaat. Kan deze geïnstalleerd worden, welk type kan ik het beste nemen, wat zijn de kosten en hoe werkt het voor mijn website? Neem contact op met Interpulse voor advies. Aanvragen en installeren: wij doen het!


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.