Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

 • 071 - 30 30 300
 • support@interpulse.nl

Kantoor

 • 071 - 566 52 82
 • info@interpulse.nl
 • Zoeterwoudsesingel 56
  2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

20 dec 2018
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!

3 lijstjes die wél interessant zijn

The Year in Search van Google

Jaarlijks publiceert Google The Year in Search, een overzicht van de meest gebruikte zoektermen van het afgelopen jaar. Avicci, Max Verstappen en Dividendbelasting staan daarbij allen op de nummer 1 positie, respectievelijk in de categorieën “Zoekopdrachten”, “Nederlanders” en “Wat is…”.

Opvallend in de lijstjes is dat er termen in voorkomen die niet in dezelfde mate de media hebben gedomineerd. Discussies rond de sinterklaasviering en de blokeerfriezen, notabene het “woord van het jaar” komen niet voor in de top 10. Wel staat Fortnite in de top 10, namelijk op plek 8, niet zo gek want deze hype kwam dit jaar tot een hoogtepunt.

Het leuke is dat je op de speciale pagina van The Year in Search ook kunt kijken waar wereldwijd het meest op werd gezocht of in een specifiek land. Ook heeft Google een video gemaakt die de boel op een leuke manier samenvat.

Check de Year in Search voor 2018 op deze pagina van Google, sommige termen zullen je verbazen!

Vorig jaar organiseerde Google voor Nederland de Year in Search in Amsterdam, in Boom Chicago werd een leuke comedyshow gegeven door Pep Rosenfeld en Greg Shapiro, zij namen het jaar door aan de hand van de meest gebruikte zoektermen in Nederland.

Via via kreeg ik de gelegenheid om er live bij te zijn, de video is nog steeds online beschikbaar en blijft hilarisch! #kijktip

Top 40 tweets van 2018

The Best Social Media is een heerlijke plek om het beste van social media mee te krijgen. Zeer gevatte opmerkingen, vaak tijdens of naar aanleiding van TV uitzendingen, worden hier verzameld. Ook andere leuke posts, woordgrapjes, typische badumm-tss berichten, ze staan er allemaal. Heerlijk!

De leukste van 2018 staan in de lijst met de 40 beste tweets, mijn persoonlijke favoriet: nummer 22.

Top 25 meest gebruikte wachtwoorden 2018

Het blijft een treurig rijtje, de 25 meest gebruikte wachtwoorden. Op zich snap ik best dat het lastig is om een goed wachtwoord te kiezen en te onthouden, maar deze wachtwoorden kunnen echt niet meer. Veel gehoord argument; niemand verwacht dat ik die nog gebruik, dus is het veilig. Nee dus, want dit zijn écht de eerste wachtwoorden die worden gecheckt in geautomatiseerde systemen van hackers, je account is vogelvrij. Niet doen dus.

Goede tip, mocht je dat nog niet gelezen hebben in onze andere updates; een wachtwoordmanager gebruiken zoals Lastpass. Dit is handig en per saldo een stuk veiliger, bovendien wordt snel inloggen mogelijk op websites door slimme integraties. Ingewikkeld? Welnee, gewoon uitproberen, kind kan de was doen.

De top 5:

 1. 123456
 2. password
 3. 123456789
 4. 12345678
 5. 12345

Check hier de hele lijst met de 25 meest gebruikte wachtwoorden.

Ik wens je fijne feestdagen en een gezond, liefdevol en succesvol 2019 toe, in die volgorde ook, toch weer een lijstje ;-)


Deel artikel

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

4 ICT-beheerzaken waarmee je de meeste problemen oplost

Als wij bij organisaties over de vloer komen, zijn er altijd zaken waarvan wij denken: ‘Dat kan beter.’ En dat gaat meestal om een van deze vier – relatief eenvoudig op te lossen – problemen.
Blogs

ICT-beheer puur technisch? Vergis je niet!

Bij het selecteren of beoordelen van een ICT-partij wordt vooral gekeken naar de technische kennis en de prijs. We begrijpen dat dit belangrijke criteria zijn en uiteraard halen ook wij alles uit de kast om ons op deze punten te onderscheiden. Toch wordt de echte winst gemaakt op andere gebieden.
Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.