Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

 • 071 - 30 30 300
 • support@interpulse.nl

Kantoor

 • 071 - 566 52 82
 • info@interpulse.nl
 • Zoeterwoudsesingel 56
  2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

20 dec 2018
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!

3 lijstjes die wél interessant zijn

The Year in Search van Google

Jaarlijks publiceert Google The Year in Search, een overzicht van de meest gebruikte zoektermen van het afgelopen jaar. Avicci, Max Verstappen en Dividendbelasting staan daarbij allen op de nummer 1 positie, respectievelijk in de categorieën “Zoekopdrachten”, “Nederlanders” en “Wat is…”.

Opvallend in de lijstjes is dat er termen in voorkomen die niet in dezelfde mate de media hebben gedomineerd. Discussies rond de sinterklaasviering en de blokeerfriezen, notabene het “woord van het jaar” komen niet voor in de top 10. Wel staat Fortnite in de top 10, namelijk op plek 8, niet zo gek want deze hype kwam dit jaar tot een hoogtepunt.

Het leuke is dat je op de speciale pagina van The Year in Search ook kunt kijken waar wereldwijd het meest op werd gezocht of in een specifiek land. Ook heeft Google een video gemaakt die de boel op een leuke manier samenvat.

Check de Year in Search voor 2018 op deze pagina van Google, sommige termen zullen je verbazen!

Vorig jaar organiseerde Google voor Nederland de Year in Search in Amsterdam, in Boom Chicago werd een leuke comedyshow gegeven door Pep Rosenfeld en Greg Shapiro, zij namen het jaar door aan de hand van de meest gebruikte zoektermen in Nederland.

Via via kreeg ik de gelegenheid om er live bij te zijn, de video is nog steeds online beschikbaar en blijft hilarisch! #kijktip

Top 40 tweets van 2018

The Best Social Media is een heerlijke plek om het beste van social media mee te krijgen. Zeer gevatte opmerkingen, vaak tijdens of naar aanleiding van TV uitzendingen, worden hier verzameld. Ook andere leuke posts, woordgrapjes, typische badumm-tss berichten, ze staan er allemaal. Heerlijk!

De leukste van 2018 staan in de lijst met de 40 beste tweets, mijn persoonlijke favoriet: nummer 22.

Top 25 meest gebruikte wachtwoorden 2018

Het blijft een treurig rijtje, de 25 meest gebruikte wachtwoorden. Op zich snap ik best dat het lastig is om een goed wachtwoord te kiezen en te onthouden, maar deze wachtwoorden kunnen echt niet meer. Veel gehoord argument; niemand verwacht dat ik die nog gebruik, dus is het veilig. Nee dus, want dit zijn écht de eerste wachtwoorden die worden gecheckt in geautomatiseerde systemen van hackers, je account is vogelvrij. Niet doen dus.

Goede tip, mocht je dat nog niet gelezen hebben in onze andere updates; een wachtwoordmanager gebruiken zoals Lastpass. Dit is handig en per saldo een stuk veiliger, bovendien wordt snel inloggen mogelijk op websites door slimme integraties. Ingewikkeld? Welnee, gewoon uitproberen, kind kan de was doen.

De top 5:

 1. 123456
 2. password
 3. 123456789
 4. 12345678
 5. 12345

Check hier de hele lijst met de 25 meest gebruikte wachtwoorden.

Ik wens je fijne feestdagen en een gezond, liefdevol en succesvol 2019 toe, in die volgorde ook, toch weer een lijstje ;-)


Deel artikel

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.
Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?
Blogs

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools - voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.
Showcases

Slim waardevolle feedback verzamelen

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.