Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

 • 071 - 30 30 300(tijdelijk nummer)
 • support@interpulse.nl

Kantoor

 • 071 - 566 52 82
 • info@interpulse.nl
 • Zoeterwoudsesingel 56
  2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

20 dec 2018
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!

3 lijstjes die wél interessant zijn

The Year in Search van Google

Jaarlijks publiceert Google The Year in Search, een overzicht van de meest gebruikte zoektermen van het afgelopen jaar. Avicci, Max Verstappen en Dividendbelasting staan daarbij allen op de nummer 1 positie, respectievelijk in de categorieën “Zoekopdrachten”, “Nederlanders” en “Wat is…”.

Opvallend in de lijstjes is dat er termen in voorkomen die niet in dezelfde mate de media hebben gedomineerd. Discussies rond de sinterklaasviering en de blokeerfriezen, notabene het “woord van het jaar” komen niet voor in de top 10. Wel staat Fortnite in de top 10, namelijk op plek 8, niet zo gek want deze hype kwam dit jaar tot een hoogtepunt.

Het leuke is dat je op de speciale pagina van The Year in Search ook kunt kijken waar wereldwijd het meest op werd gezocht of in een specifiek land. Ook heeft Google een video gemaakt die de boel op een leuke manier samenvat.

Check de Year in Search voor 2018 op deze pagina van Google, sommige termen zullen je verbazen!

Vorig jaar organiseerde Google voor Nederland de Year in Search in Amsterdam, in Boom Chicago werd een leuke comedyshow gegeven door Pep Rosenfeld en Greg Shapiro, zij namen het jaar door aan de hand van de meest gebruikte zoektermen in Nederland.

Via via kreeg ik de gelegenheid om er live bij te zijn, de video is nog steeds online beschikbaar en blijft hilarisch! #kijktip

Top 40 tweets van 2018

The Best Social Media is een heerlijke plek om het beste van social media mee te krijgen. Zeer gevatte opmerkingen, vaak tijdens of naar aanleiding van TV uitzendingen, worden hier verzameld. Ook andere leuke posts, woordgrapjes, typische badumm-tss berichten, ze staan er allemaal. Heerlijk!

De leukste van 2018 staan in de lijst met de 40 beste tweets, mijn persoonlijke favoriet: nummer 22.

Top 25 meest gebruikte wachtwoorden 2018

Het blijft een treurig rijtje, de 25 meest gebruikte wachtwoorden. Op zich snap ik best dat het lastig is om een goed wachtwoord te kiezen en te onthouden, maar deze wachtwoorden kunnen echt niet meer. Veel gehoord argument; niemand verwacht dat ik die nog gebruik, dus is het veilig. Nee dus, want dit zijn écht de eerste wachtwoorden die worden gecheckt in geautomatiseerde systemen van hackers, je account is vogelvrij. Niet doen dus.

Goede tip, mocht je dat nog niet gelezen hebben in onze andere updates; een wachtwoordmanager gebruiken zoals Lastpass. Dit is handig en per saldo een stuk veiliger, bovendien wordt snel inloggen mogelijk op websites door slimme integraties. Ingewikkeld? Welnee, gewoon uitproberen, kind kan de was doen.

De top 5:

 1. 123456
 2. password
 3. 123456789
 4. 12345678
 5. 12345

Check hier de hele lijst met de 25 meest gebruikte wachtwoorden.

Ik wens je fijne feestdagen en een gezond, liefdevol en succesvol 2019 toe, in die volgorde ook, toch weer een lijstje ;-)


Deel artikel

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.