Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

24 okt 2018
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Klaart jouw interne ICT beheerder de klus?

Wellicht heb je nu een interne ICT medewerker in dienst. Deze kracht kent jouw organisatie door en door en weet wat er op ICT gebied in jouw organisatie werkt en wat niet. Maar profiteer je hiermee ook van het beste op ICT gebied? Onbewust of geheel routinematig kan de interne ICT beheerder telkens kiezen voor bekende ICT toepassingen. Wat vertrouwd is, is immers veilig en onbekend maakt onbemind. Door deze manier van werken laat de organisatie kansen om te vernieuwen, te verbeteren of problemen structureel op te lossen aan zich voorbij gaan.

Daarnaast is de mate waarin de interne ICT medewerker structureel tijd investeert om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen en zich continu blijft ontwikkelen persoonsgebonden. Voor de één is ICT een passie, voor de ander slechts een beroep.

In de praktijk zie je ook dat de interne systeembeheerder vaak al zoveel werk op zijn bord heeft, dat er nauwelijks of geen tijd voor doorontwikkeling is. Dit heeft een directe invloed op de kwaliteit van de ICT voorzieningen in jouw organisatie.

De voordelen van de externe systeembeheerder

Het inschakelen van een externe beheerpartij is een goed alternatief. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Allereerst haal je een fris perspectief en creatieve ICT- oplossingen voor werkprocessen in huis. Een externe beheerpartij doet in tegenstelling tot de interne systeembeheerder telkens nieuwe ervaringen op bij verschillende organisaties. Je profiteert dus ook van de kennis, kunde en ervaringen die ze bij andere bedrijven hebben opgedaan.

Ten tweede zijn externe beheerpartijen - die niet op uurtje factuurtje, maar op abonnementsbasis werken - erbij gebaat om jouw systemen en software up-to-date te houden. Storingen verhelpen kost namelijk meer tijd en energie dan storingen voorkomen. Jij kunt er dus op vertrouwen dat computers en systemen goed door hen worden gemonitord. Het resultaat is minder tot geen medewerkers aan je bureau die klagen over de ICT voorzieningen en computers.

Ten derde hebben externe partijen de capaciteit in huis om grote projecten te verwezenlijken. Wellicht wil je innoveren - jij wilt bijvoorbeeld dat de organisatie in de Cloud werkt - dan doe je er verstandig aan om een externe partij in te schakelen om dit soort grote projecten te verwezenlijken.

Er zijn ook functionele voordelen wanneer je samenwerkt met een externe beheerpartij. Zo staat er 24 uur per dag, 7 dagen per week iemand voor je klaar en is er gegarandeerd goede vervanging bij ziekte, vakantie of verlof van de interne systeembeheerder.

‘Last but not least’ maken wij als externe ICT partij gebruik van manieren van beheren die gebruikt worden in grote organisaties. Wij doen continu de vertaling van wat daar gemeengoed is naar een MKB scenario. Hierdoor genieten onze klanten van hoogwaardige dienstverlening, desondanks ze geen grootschalige IT afdeling hebben.

Wij weten uit ervaring dat als je ICT integraal met een externe partij oppakt, dat je systemen en software up-to-date zijn, je sneller innoveert, je minder vaak tot geen storingen hebt, de interne medewerker ontlast en voordeliger uit bent op de lange termijn. Is dit wat jij nodig hebt en waar jouw medewerkers om staan te springen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Deel artikelTags

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

4 ICT-beheerzaken waarmee je de meeste problemen oplost

Als wij bij organisaties over de vloer komen, zijn er altijd zaken waarvan wij denken: ‘Dat kan beter.’ En dat gaat meestal om een van deze vier – relatief eenvoudig op te lossen – problemen.
Blogs

ICT-beheer puur technisch? Vergis je niet!

Bij het selecteren of beoordelen van een ICT-partij wordt vooral gekeken naar de technische kennis en de prijs. We begrijpen dat dit belangrijke criteria zijn en uiteraard halen ook wij alles uit de kast om ons op deze punten te onderscheiden. Toch wordt de echte winst gemaakt op andere gebieden.
Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.