Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

24 okt 2018
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Klaart jouw interne ICT beheerder de klus?

Wellicht heb je nu een interne ICT medewerker in dienst. Deze kracht kent jouw organisatie door en door en weet wat er op ICT gebied in jouw organisatie werkt en wat niet. Maar profiteer je hiermee ook van het beste op ICT gebied? Onbewust of geheel routinematig kan de interne ICT beheerder telkens kiezen voor bekende ICT toepassingen. Wat vertrouwd is, is immers veilig en onbekend maakt onbemind. Door deze manier van werken laat de organisatie kansen om te vernieuwen, te verbeteren of problemen structureel op te lossen aan zich voorbij gaan.

Daarnaast is de mate waarin de interne ICT medewerker structureel tijd investeert om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen en zich continu blijft ontwikkelen persoonsgebonden. Voor de één is ICT een passie, voor de ander slechts een beroep.

In de praktijk zie je ook dat de interne systeembeheerder vaak al zoveel werk op zijn bord heeft, dat er nauwelijks of geen tijd voor doorontwikkeling is. Dit heeft een directe invloed op de kwaliteit van de ICT voorzieningen in jouw organisatie.

De voordelen van de externe systeembeheerder

Het inschakelen van een externe beheerpartij is een goed alternatief. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Allereerst haal je een fris perspectief en creatieve ICT- oplossingen voor werkprocessen in huis. Een externe beheerpartij doet in tegenstelling tot de interne systeembeheerder telkens nieuwe ervaringen op bij verschillende organisaties. Je profiteert dus ook van de kennis, kunde en ervaringen die ze bij andere bedrijven hebben opgedaan.

Ten tweede zijn externe beheerpartijen - die niet op uurtje factuurtje, maar op abonnementsbasis werken - erbij gebaat om jouw systemen en software up-to-date te houden. Storingen verhelpen kost namelijk meer tijd en energie dan storingen voorkomen. Jij kunt er dus op vertrouwen dat computers en systemen goed door hen worden gemonitord. Het resultaat is minder tot geen medewerkers aan je bureau die klagen over de ICT voorzieningen en computers.

Ten derde hebben externe partijen de capaciteit in huis om grote projecten te verwezenlijken. Wellicht wil je innoveren - jij wilt bijvoorbeeld dat de organisatie in de Cloud werkt - dan doe je er verstandig aan om een externe partij in te schakelen om dit soort grote projecten te verwezenlijken.

Er zijn ook functionele voordelen wanneer je samenwerkt met een externe beheerpartij. Zo staat er 24 uur per dag, 7 dagen per week iemand voor je klaar en is er gegarandeerd goede vervanging bij ziekte, vakantie of verlof van de interne systeembeheerder.

‘Last but not least’ maken wij als externe ICT partij gebruik van manieren van beheren die gebruikt worden in grote organisaties. Wij doen continu de vertaling van wat daar gemeengoed is naar een MKB scenario. Hierdoor genieten onze klanten van hoogwaardige dienstverlening, desondanks ze geen grootschalige IT afdeling hebben.

Wij weten uit ervaring dat als je ICT integraal met een externe partij oppakt, dat je systemen en software up-to-date zijn, je sneller innoveert, je minder vaak tot geen storingen hebt, de interne medewerker ontlast en voordeliger uit bent op de lange termijn. Is dit wat jij nodig hebt en waar jouw medewerkers om staan te springen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Deel artikelTags

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.
Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!
Blogs

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools - voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.
Showcases

Slim waardevolle feedback verzamelen

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.