Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300(tijdelijk nummer)
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

24 okt 2018
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Klaart jouw interne ICT beheerder de klus?

Wellicht heb je nu een interne ICT medewerker in dienst. Deze kracht kent jouw organisatie door en door en weet wat er op ICT gebied in jouw organisatie werkt en wat niet. Maar profiteer je hiermee ook van het beste op ICT gebied? Onbewust of geheel routinematig kan de interne ICT beheerder telkens kiezen voor bekende ICT toepassingen. Wat vertrouwd is, is immers veilig en onbekend maakt onbemind. Door deze manier van werken laat de organisatie kansen om te vernieuwen, te verbeteren of problemen structureel op te lossen aan zich voorbij gaan.

Daarnaast is de mate waarin de interne ICT medewerker structureel tijd investeert om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen en zich continu blijft ontwikkelen persoonsgebonden. Voor de één is ICT een passie, voor de ander slechts een beroep.

In de praktijk zie je ook dat de interne systeembeheerder vaak al zoveel werk op zijn bord heeft, dat er nauwelijks of geen tijd voor doorontwikkeling is. Dit heeft een directe invloed op de kwaliteit van de ICT voorzieningen in jouw organisatie.

De voordelen van de externe systeembeheerder

Het inschakelen van een externe beheerpartij is een goed alternatief. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Allereerst haal je een fris perspectief en creatieve ICT- oplossingen voor werkprocessen in huis. Een externe beheerpartij doet in tegenstelling tot de interne systeembeheerder telkens nieuwe ervaringen op bij verschillende organisaties. Je profiteert dus ook van de kennis, kunde en ervaringen die ze bij andere bedrijven hebben opgedaan.

Ten tweede zijn externe beheerpartijen - die niet op uurtje factuurtje, maar op abonnementsbasis werken - erbij gebaat om jouw systemen en software up-to-date te houden. Storingen verhelpen kost namelijk meer tijd en energie dan storingen voorkomen. Jij kunt er dus op vertrouwen dat computers en systemen goed door hen worden gemonitord. Het resultaat is minder tot geen medewerkers aan je bureau die klagen over de ICT voorzieningen en computers.

Ten derde hebben externe partijen de capaciteit in huis om grote projecten te verwezenlijken. Wellicht wil je innoveren - jij wilt bijvoorbeeld dat de organisatie in de Cloud werkt - dan doe je er verstandig aan om een externe partij in te schakelen om dit soort grote projecten te verwezenlijken.

Er zijn ook functionele voordelen wanneer je samenwerkt met een externe beheerpartij. Zo staat er 24 uur per dag, 7 dagen per week iemand voor je klaar en is er gegarandeerd goede vervanging bij ziekte, vakantie of verlof van de interne systeembeheerder.

‘Last but not least’ maken wij als externe ICT partij gebruik van manieren van beheren die gebruikt worden in grote organisaties. Wij doen continu de vertaling van wat daar gemeengoed is naar een MKB scenario. Hierdoor genieten onze klanten van hoogwaardige dienstverlening, desondanks ze geen grootschalige IT afdeling hebben.

Wij weten uit ervaring dat als je ICT integraal met een externe partij oppakt, dat je systemen en software up-to-date zijn, je sneller innoveert, je minder vaak tot geen storingen hebt, de interne medewerker ontlast en voordeliger uit bent op de lange termijn. Is dit wat jij nodig hebt en waar jouw medewerkers om staan te springen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Deel artikelTags

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!