Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

22 nov 2018
Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker


‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

Om je dit leed te besparen, bespreken wij de mogelijkheden om gemakkelijk en veilig in te loggen op mobiele apparaten en vanuit je vaste werkplek, zonder dat je herhaaldelijk wachtwoorden of codes hoeft in te vullen.

Gemakkelijk inloggen op mobiele apparaten

Inloggen op je mobiele apparaat middels een veegpatroon, pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Wellicht ben je bekend met deze methoden. We lichten ze kort toe.

Veegpatroon

Het veegpatroon wordt eigenlijk niet meer als erg veilig ervaren en daarom door ons afgeraden. Waarom? Algauw verraden bijvoorbeeld vette vingers je veegpatroon en kan een ander, zonder al te veel moeite, precies zien welk veegpatroon jij gebruikt om te ontgrendelen.

Pincode

Een pincode vinden we veiliger dan het veegpatroon. Door de vlekken op het scherm kan men wel zien waar jij hebt getikt, maar niet de volgorde hiervan bepalen. Ook kan deze pincode tegenwoordig langer zijn dan 4 cijfers.

Biometrisch inloggen

Tegenwoordig kan je op steeds meer apparaten en applicaties inloggen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Met deze twee methoden kan jij je device gemakkelijk en veilig ontsluiten; een 2D foto werkt bijvoorbeeld niet, omdat de camera dan geen diepte ziet in je gezicht. Bij de gezichtsherkenning is het wel mogelijk dat derden het apparaat voor je gezicht houden en op die manier toch ontgrendelen; dit zal doorgaans niet vrijwillig gebeuren.

Makkelijk inloggen vanaf een vaste werkplek

Windows Hello

Geniet van geavanceerde beveiliging zonder wachtwoord. Ontgrendel applicaties middels een pincode of gezichtsherkenning op je PC of laptop met "Windows Hello". Het is wel noodzakelijk dat het gebruikte apparaat gecertificeerd is voor "Windows Hello", en dus een goede geavanceerde camera bevat. Apple gebruikt hiervoor "Face ID", dat bij recente Apple devices standaard aanwezig is.

Kantoorlocatie als veilige locatie markeren

Weet jij dat je jouw kantooromgeving kunt markeren als veilige locatie? Wanneer je dit doet hoef je slechts één keer in te loggen en daarna wordt er niet om extra authenticatie gevraagd. Het systeem herkent namelijk jouw IP adres op kantoor als veilige locatie, en geeft je automatische toegang tot belangrijke tools in de Office 365 omgeving zoals Teams en SharePoint. Zodra je jouw kantoorruimte verlaat, wordt de tweevoudige authenticatie automatisch weer vereist. Kortom, je kantoorlocatie als veilige locatie markeren is een enorm praktische en een veilige oplossing!

Jouw gebruikerservaring telt! Het probleem enerzijds, maar prettige gevoel anderzijds is dat steeds meer software wordt voorzien van meer veiligheidslagen. Dat gaat wel gepaard met ongemak. Kies daarom voor tools waarmee jij gemakkelijker en sneller inlogt zonder aan veiligheid in te boeten. Wil je meer weten over dit onderwerp of wens je advies op maat? Wij zijn jou graag van dienst.


Deel artikelTags

Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker

Marcel is een expert op het gebied van computerhardware en besturingssystemen. Met een frisse en nuchtere blik op IT deelt hij graag zijn kennis en inzichten.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.
Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!