Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

22 nov 2018
Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker


‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

Om je dit leed te besparen, bespreken wij de mogelijkheden om gemakkelijk en veilig in te loggen op mobiele apparaten en vanuit je vaste werkplek, zonder dat je herhaaldelijk wachtwoorden of codes hoeft in te vullen.

Gemakkelijk inloggen op mobiele apparaten

Inloggen op je mobiele apparaat middels een veegpatroon, pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Wellicht ben je bekend met deze methoden. We lichten ze kort toe.

Veegpatroon

Het veegpatroon wordt eigenlijk niet meer als erg veilig ervaren en daarom door ons afgeraden. Waarom? Algauw verraden bijvoorbeeld vette vingers je veegpatroon en kan een ander, zonder al te veel moeite, precies zien welk veegpatroon jij gebruikt om te ontgrendelen.

Pincode

Een pincode vinden we veiliger dan het veegpatroon. Door de vlekken op het scherm kan men wel zien waar jij hebt getikt, maar niet de volgorde hiervan bepalen. Ook kan deze pincode tegenwoordig langer zijn dan 4 cijfers.

Biometrisch inloggen

Tegenwoordig kan je op steeds meer apparaten en applicaties inloggen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Met deze twee methoden kan jij je device gemakkelijk en veilig ontsluiten; een 2D foto werkt bijvoorbeeld niet, omdat de camera dan geen diepte ziet in je gezicht. Bij de gezichtsherkenning is het wel mogelijk dat derden het apparaat voor je gezicht houden en op die manier toch ontgrendelen; dit zal doorgaans niet vrijwillig gebeuren.

Makkelijk inloggen vanaf een vaste werkplek

Windows Hello

Geniet van geavanceerde beveiliging zonder wachtwoord. Ontgrendel applicaties middels een pincode of gezichtsherkenning op je PC of laptop met "Windows Hello". Het is wel noodzakelijk dat het gebruikte apparaat gecertificeerd is voor "Windows Hello", en dus een goede geavanceerde camera bevat. Apple gebruikt hiervoor "Face ID", dat bij recente Apple devices standaard aanwezig is.

Kantoorlocatie als veilige locatie markeren

Weet jij dat je jouw kantooromgeving kunt markeren als veilige locatie? Wanneer je dit doet hoef je slechts één keer in te loggen en daarna wordt er niet om extra authenticatie gevraagd. Het systeem herkent namelijk jouw IP adres op kantoor als veilige locatie, en geeft je automatische toegang tot belangrijke tools in de Office 365 omgeving zoals Teams en SharePoint. Zodra je jouw kantoorruimte verlaat, wordt de tweevoudige authenticatie automatisch weer vereist. Kortom, je kantoorlocatie als veilige locatie markeren is een enorm praktische en een veilige oplossing!

Jouw gebruikerservaring telt! Het probleem enerzijds, maar prettige gevoel anderzijds is dat steeds meer software wordt voorzien van meer veiligheidslagen. Dat gaat wel gepaard met ongemak. Kies daarom voor tools waarmee jij gemakkelijker en sneller inlogt zonder aan veiligheid in te boeten. Wil je meer weten over dit onderwerp of wens je advies op maat? Wij zijn jou graag van dienst.


Deel artikelTags

Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker

Marcel is een expert op het gebied van computerhardware en besturingssystemen. Met een frisse en nuchtere blik op IT deelt hij graag zijn kennis en inzichten.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.