Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

22 nov 2018
Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker


‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

Om je dit leed te besparen, bespreken wij de mogelijkheden om gemakkelijk en veilig in te loggen op mobiele apparaten en vanuit je vaste werkplek, zonder dat je herhaaldelijk wachtwoorden of codes hoeft in te vullen.

Gemakkelijk inloggen op mobiele apparaten

Inloggen op je mobiele apparaat middels een veegpatroon, pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Wellicht ben je bekend met deze methoden. We lichten ze kort toe.

Veegpatroon

Het veegpatroon wordt eigenlijk niet meer als erg veilig ervaren en daarom door ons afgeraden. Waarom? Algauw verraden bijvoorbeeld vette vingers je veegpatroon en kan een ander, zonder al te veel moeite, precies zien welk veegpatroon jij gebruikt om te ontgrendelen.

Pincode

Een pincode vinden we veiliger dan het veegpatroon. Door de vlekken op het scherm kan men wel zien waar jij hebt getikt, maar niet de volgorde hiervan bepalen. Ook kan deze pincode tegenwoordig langer zijn dan 4 cijfers.

Biometrisch inloggen

Tegenwoordig kan je op steeds meer apparaten en applicaties inloggen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Met deze twee methoden kan jij je device gemakkelijk en veilig ontsluiten; een 2D foto werkt bijvoorbeeld niet, omdat de camera dan geen diepte ziet in je gezicht. Bij de gezichtsherkenning is het wel mogelijk dat derden het apparaat voor je gezicht houden en op die manier toch ontgrendelen; dit zal doorgaans niet vrijwillig gebeuren.

Makkelijk inloggen vanaf een vaste werkplek

Windows Hello

Geniet van geavanceerde beveiliging zonder wachtwoord. Ontgrendel applicaties middels een pincode of gezichtsherkenning op je PC of laptop met "Windows Hello". Het is wel noodzakelijk dat het gebruikte apparaat gecertificeerd is voor "Windows Hello", en dus een goede geavanceerde camera bevat. Apple gebruikt hiervoor "Face ID", dat bij recente Apple devices standaard aanwezig is.

Kantoorlocatie als veilige locatie markeren

Weet jij dat je jouw kantooromgeving kunt markeren als veilige locatie? Wanneer je dit doet hoef je slechts één keer in te loggen en daarna wordt er niet om extra authenticatie gevraagd. Het systeem herkent namelijk jouw IP adres op kantoor als veilige locatie, en geeft je automatische toegang tot belangrijke tools in de Office 365 omgeving zoals Teams en SharePoint. Zodra je jouw kantoorruimte verlaat, wordt de tweevoudige authenticatie automatisch weer vereist. Kortom, je kantoorlocatie als veilige locatie markeren is een enorm praktische en een veilige oplossing!

Jouw gebruikerservaring telt! Het probleem enerzijds, maar prettige gevoel anderzijds is dat steeds meer software wordt voorzien van meer veiligheidslagen. Dat gaat wel gepaard met ongemak. Kies daarom voor tools waarmee jij gemakkelijker en sneller inlogt zonder aan veiligheid in te boeten. Wil je meer weten over dit onderwerp of wens je advies op maat? Wij zijn jou graag van dienst.


Deel artikelTags

Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker

Marcel is een expert op het gebied van computerhardware en besturingssystemen. Met een frisse en nuchtere blik op IT deelt hij graag zijn kennis en inzichten.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?
Blogs

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools - voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.
Showcases

Slim waardevolle feedback verzamelen

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.
Blogs

Altijd en veilig verbonden zijn: ICT oplossingen voor op en buiten kantoor

Helaas verkijken werkgevers zich nog weleens op de economische schade die ze oplopen als ze hun internetvoorzieningen niet goed regelen. Hieronder twee stellingen met betrekking tot dit thema. Wat is jouw kijk hierop?
Blogs

Slim! Gebruik ICT systemen om te professionaliseren én kosten te beheersen

Zie jij ICT als een kostenpost of als een mogelijkheid om te professionaliseren én kosten te beheersen? Steeds meer bedrijven ontdekken dat als ze digitaliseren en ICT systemen beter organiseren, ze nieuwe kansen creëren voor hun organisatie. Dit noemt men ook wel: digital transformation. Waar liggen die kansen zoal? In de praktijk zien wij dat er een flinke slag te maken is bij organisaties waar veel procedures zijn en registratie de norm is.
Blogs

Verlies je goede medewerkers niet aan een modernere concurrent

Millenials stellen steeds hogere eisen aan werkgevers. Is je ICT niet up to date? Vergeet het dan maar. In dit artikel laten we je zien hoe je voldoet aan de eisen van vandaag. Hoe je kunt werken met de Modern Workplace en hoe dat ervoor zorgt dat mensen productiever en efficiënter kunnen (samen)werken.
Blogs

Hoe veilig is jouw webapplicatie? 7 eisen die je moet toepassen

De beveiliging van webapplicaties heeft helaas niet altijd de hoogste prioriteit, maar is nu echt een MUST geworden! Bevat de applicatie persoonsgegevens, dan ben je mogelijk in overtreding als de applicatie onvoldoende beveiligd is… Mocht er een datalek optreden, dan ben jij als eigenaar van de gegevens verantwoordelijk. De gevolgen kunnen groot zijn, niet alleen financieel, maar ook op het gebied van mogelijke reputatieschade.