Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300(tijdelijk nummer)
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

7 mrt 2019
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

Mee in de digitale transitie

Wij zien dat veel ondernemers zoeken naar een manier om mee te gaan in deze digitale transformatie. Niet omdat dat hip is, maar omdat men tegen problemen aanloopt of een bepaalde behoefte in wil vullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan medewerkers die thuis willen werken. Als de bestanden op een lokale server staan of er draait een specifieke branche-oplossing op een server op kantoor, dan kun je daar vanaf huis niet vanzelfsprekend bij.

Nieuwe oplossing

Tijd om naar een goede oplossing te zoeken. Een waarbij iedereen prettig samenwerkt en makkelijk communiceert, een waarbij het duidelijk is waar de data staan, wie bij welke gegevens kan, en wat de afspraken omtrent regelgeving zijn.

Best of breed of best of suite?

Dan kom je al snel bij de vraag terecht: ga je een pakket nemen waar alles al inzit of pak je een reeks aan softwarepakketten die individueel op hun vakgebied de beste zijn en koppel je die onderling aan elkaar? In veel gevallen zitten bepaalde softwarepakketten bijvoorbeeld al in het branchepakket, dan is het logisch dat je die wil gebruiken.

De waarheid ligt… in jouw organisatie

In dit geval ligt de waarheid nu eens niet in het midden. De waarheid ligt bij jouw specifieke organisatie en bij jouw medewerkers. Kijk naar de behoeften, wensen en mogelijkheden die er zijn en stel die centraal. Soms ben je gebonden aan software van een bepaalde leverancier die gekoppeld is met je eigen software. Dat heeft implicaties voor de software die je kunt kiezen. Maar ook regelgeving speelt een rol. Je hebt een pakket gevonden op internet waar je heel prettig mee werkt. Maar voldoe je daarmee ook aan de AVG?

Belangrijke factoren

Allemaal zaken om rekening mee te houden: In welke omgeving opereer je? Met welke wet- en regelgeving heb je te maken? Belangrijker nog: de mensen in je organisatie, waar hebben zij ervaring mee? Je kunt wel kiezen voor een pakket omdat dat heel goed is, maar misschien is het beter te kiezen voor een pakket waar je mensen ervaring mee hebben. Dat scheelt dure cursussen, training en frustratie.

Office 365 voor productiviteit en communicatie

Productiviteits- en communicatietools kun je prima in een suite gebruiken. Het is ook niet voor niets dat Microsoft Office 365 veel wordt toegepast in het mkb. Het voorziet duidelijk in een bepaalde behoefte en sluit aan op de meeste andere systemen. Het wordt al spannender als je gaat kijken naar afdelingsspecifieke systemen.

Afdelingsspecifieke systemen

Maak je gebruik van bijvoorbeeld financieel-logistieke systemen en gebruiken je marketing- en sales-afdelingen ook hun eigen pakketten? Is er heel veel uitwisseling tussen die systemen, dan is integratie belangrijk. Wordt er meer in aparte clusters gewerkt? Dan is die integratie weer minder kritisch. Heb je leveranciers die bepaalde software voorschrijven? En ook belangrijk: waar ligt het gewicht? In een verkooporganisatie zal dat bij het CRM-pakket zijn. Bij een projectorganisatie zal de projectregistratie leidend zijn.

Organisatie centraal, de rest volgt

Best of breed of best of suite? Eigenlijk is dat niet belangrijk. Stel je organisatie, je medewerkers en je processen centraal, en kies wat daar het beste bij past. Wacht niet tot de perfecte oplossing voorbijkomt, want die is er in veel gevallen niet. Focus je op wat nu relevant en handig is in de organisatie. Anders dan vroeger, zit je niet meer voor lange tijd aan je keuze vast, overstappen is in veel gevallen makkelijker geworden.

Kunnen we meedenken?

Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


Deel artikelTags

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.