Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

7 mrt 2019
Martijn van Pelt

Martijn van Pelt


De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

Mee in de digitale transitie

Wij zien dat veel ondernemers zoeken naar een manier om mee te gaan in deze digitale transformatie. Niet omdat dat hip is, maar omdat men tegen problemen aanloopt of een bepaalde behoefte in wil vullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan medewerkers die thuis willen werken. Als de bestanden op een lokale server staan of er draait een specifieke branche-oplossing op een server op kantoor, dan kun je daar vanaf huis niet vanzelfsprekend bij.

Nieuwe oplossing

Tijd om naar een goede oplossing te zoeken. Een waarbij iedereen prettig samenwerkt en makkelijk communiceert, een waarbij het duidelijk is waar de data staan, wie bij welke gegevens kan, en wat de afspraken omtrent regelgeving zijn.

Best of breed of best of suite?

Dan kom je al snel bij de vraag terecht: ga je een pakket nemen waar alles al inzit of pak je een reeks aan softwarepakketten die individueel op hun vakgebied de beste zijn en koppel je die onderling aan elkaar? In veel gevallen zitten bepaalde softwarepakketten bijvoorbeeld al in het branchepakket, dan is het logisch dat je die wil gebruiken.

De waarheid ligt… in jouw organisatie

In dit geval ligt de waarheid nu eens niet in het midden. De waarheid ligt bij jouw specifieke organisatie en bij jouw medewerkers. Kijk naar de behoeften, wensen en mogelijkheden die er zijn en stel die centraal. Soms ben je gebonden aan software van een bepaalde leverancier die gekoppeld is met je eigen software. Dat heeft implicaties voor de software die je kunt kiezen. Maar ook regelgeving speelt een rol. Je hebt een pakket gevonden op internet waar je heel prettig mee werkt. Maar voldoe je daarmee ook aan de AVG?

Belangrijke factoren

Allemaal zaken om rekening mee te houden: In welke omgeving opereer je? Met welke wet- en regelgeving heb je te maken? Belangrijker nog: de mensen in je organisatie, waar hebben zij ervaring mee? Je kunt wel kiezen voor een pakket omdat dat heel goed is, maar misschien is het beter te kiezen voor een pakket waar je mensen ervaring mee hebben. Dat scheelt dure cursussen, training en frustratie.

Office 365 voor productiviteit en communicatie

Productiviteits- en communicatietools kun je prima in een suite gebruiken. Het is ook niet voor niets dat Microsoft Office 365 veel wordt toegepast in het mkb. Het voorziet duidelijk in een bepaalde behoefte en sluit aan op de meeste andere systemen. Het wordt al spannender als je gaat kijken naar afdelingsspecifieke systemen.

Afdelingsspecifieke systemen

Maak je gebruik van bijvoorbeeld financieel-logistieke systemen en gebruiken je marketing- en sales-afdelingen ook hun eigen pakketten? Is er heel veel uitwisseling tussen die systemen, dan is integratie belangrijk. Wordt er meer in aparte clusters gewerkt? Dan is die integratie weer minder kritisch. Heb je leveranciers die bepaalde software voorschrijven? En ook belangrijk: waar ligt het gewicht? In een verkooporganisatie zal dat bij het CRM-pakket zijn. Bij een projectorganisatie zal de projectregistratie leidend zijn.

Organisatie centraal, de rest volgt

Best of breed of best of suite? Eigenlijk is dat niet belangrijk. Stel je organisatie, je medewerkers en je processen centraal, en kies wat daar het beste bij past. Wacht niet tot de perfecte oplossing voorbijkomt, want die is er in veel gevallen niet. Focus je op wat nu relevant en handig is in de organisatie. Anders dan vroeger, zit je niet meer voor lange tijd aan je keuze vast, overstappen is in veel gevallen makkelijker geworden.

Kunnen we meedenken?

Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


Deel artikelTags

Martijn van Pelt

Martijn van Pelt

Martijn blogt graag op het snijvlak van techniek en business. Naast algemeen directeur van Interpulse, is hij ook actief binnen VNO-NCW en als coach van startende ondernemers en studentbedrijven.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

4 ICT-beheerzaken waarmee je de meeste problemen oplost

Als wij bij organisaties over de vloer komen, zijn er altijd zaken waarvan wij denken: ‘Dat kan beter.’ En dat gaat meestal om een van deze vier – relatief eenvoudig op te lossen – problemen.
Blogs

ICT-beheer puur technisch? Vergis je niet!

Bij het selecteren of beoordelen van een ICT-partij wordt vooral gekeken naar de technische kennis en de prijs. We begrijpen dat dit belangrijke criteria zijn en uiteraard halen ook wij alles uit de kast om ons op deze punten te onderscheiden. Toch wordt de echte winst gemaakt op andere gebieden.
Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.