Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Experimenteren en meten als basis voor de moderne bedrijfsvoering

6 dec 2018
Eric Devilee

Eric Devilee


Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.

Experimenteren en meten als basis voor de moderne bedrijfsvoering

Vraag jij je af hoe jouw organisatie slim kan inspelen op veranderende behoeften? Lees hoe Growth hacking en Power BI jou hierbij helpen.

Growth hacking

In een moderne bedrijfsvoering worden medewerkers continu aangemoedigd om te experimenteren. Een mooie term hiervoor is ook wel Growth hacking - een mindset en procesmatige manier van werken om je bedrijf (snel) te laten groeien.

De speerpunten van Growth hacking zijn: creativiteit, innovatie en data. Zit Growth hacking in het DNA van je organisatie, dan experimenteren medewerkers op een dusdanig wijze dat de organisatie op basis van de resultaten concrete stappen voorwaarts maakt. Maar experimenteren alleen is niet genoeg. Men dient op een gestructureerde manier te experimenteren en het resultaat te analyseren.

Helderheid in de onderstaande vier punten helpt je flink op weg:

a) Wat je experiment inhoudt

b) Waarom je dit experiment uitvoert

c) De verwachte uitkomst

d) Wat je meet

Laten we even wat dieper ingaan op punt d. want meten - het verzamelen en analyseren van data – is essentieel. Het is de sleutel om wat met de resultaten van de experimenten te kunnen doen. Zonder meten krijg je geen tastbare nieuwe inzichten!

Meten met Microsoft Office Power BI

Maak je gebruik van Microsoft Office 365? Dan is Power BI een perfecte tool om je meetresultaten om te zetten in bruikbare inzichten. Het idee achter Power BI is dat bijvoorbeeld een afdelingsmanager geheel zelfstandig de data van zijn/haar afdeling kan analyseren, rapporteren en presenteren.

We zetten de kracht van Power BI voor je op een rij:

1) Simpel in gebruik

Als je met Excel kan werken, kan je doorgaans ook met Power BI werken: het is eigenlijk een vervolgstap waarin je gemakkelijk grote hoeveelheden data analyseert.

2) Data verzamelplek

De data uit diverse kanalen, zoals Excel, ERP/bedrijfssoftware of Google Analytics kan je inlezen in Power BI, vervolgens kun je in Power BI verbanden leggen tussen die data.

3) Prettig samenwerken

Jij kunt jouw collega's toegang geven tot de data door het met hen te delen via de Power BI webapplicatie of via de smartphone en tablet app.

4) Mooie rapporten

Power BI is op alle fronten gebruiksvriendelijk. Het dashboard stelt je zelfs in de gelegenheid om mooie en interactieve rapporten te maken met de beschikbare data.

5) Een goede prijs

Vroeger waren dergelijke tools kostbaar en complex, en daardoor eigenlijk alleen beschikbaar voor grote bedrijven. Nu kan het MKB ook de vruchten van deze handige tool plukken, want voor minder dan een tientje heb je een licentie.

Met een gezonde experimenteercultuur en Power BI kan jouw organisatie zich gemakkelijk en snel aanpassen aan veranderende behoeften in de bedrijfsomgeving.

Wil jij Power BI uitproberen? Meld je dan vandaag aan voor onze online demo.


Deel artikelTags

Eric Devilee

Eric Devilee

Dagelijks adviseert Eric organisaties over de slimme inzet van technologie. Dat levert naast kostenbesparing vaak ook leuke anekdotes op. Die deelt hij hier zo nu en dan.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.