Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Experimenteren en meten als basis voor de moderne bedrijfsvoering

6 dec 2018
Eric Devilee

Eric Devilee


Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.

Experimenteren en meten als basis voor de moderne bedrijfsvoering

Vraag jij je af hoe jouw organisatie slim kan inspelen op veranderende behoeften? Lees hoe Growth hacking en Power BI jou hierbij helpen.

Growth hacking

In een moderne bedrijfsvoering worden medewerkers continu aangemoedigd om te experimenteren. Een mooie term hiervoor is ook wel Growth hacking - een mindset en procesmatige manier van werken om je bedrijf (snel) te laten groeien.

De speerpunten van Growth hacking zijn: creativiteit, innovatie en data. Zit Growth hacking in het DNA van je organisatie, dan experimenteren medewerkers op een dusdanig wijze dat de organisatie op basis van de resultaten concrete stappen voorwaarts maakt. Maar experimenteren alleen is niet genoeg. Men dient op een gestructureerde manier te experimenteren en het resultaat te analyseren.

Helderheid in de onderstaande vier punten helpt je flink op weg:

a) Wat je experiment inhoudt

b) Waarom je dit experiment uitvoert

c) De verwachte uitkomst

d) Wat je meet

Laten we even wat dieper ingaan op punt d. want meten - het verzamelen en analyseren van data – is essentieel. Het is de sleutel om wat met de resultaten van de experimenten te kunnen doen. Zonder meten krijg je geen tastbare nieuwe inzichten!

Meten met Microsoft Office Power BI

Maak je gebruik van Microsoft Office 365? Dan is Power BI een perfecte tool om je meetresultaten om te zetten in bruikbare inzichten. Het idee achter Power BI is dat bijvoorbeeld een afdelingsmanager geheel zelfstandig de data van zijn/haar afdeling kan analyseren, rapporteren en presenteren.

We zetten de kracht van Power BI voor je op een rij:

1) Simpel in gebruik

Als je met Excel kan werken, kan je doorgaans ook met Power BI werken: het is eigenlijk een vervolgstap waarin je gemakkelijk grote hoeveelheden data analyseert.

2) Data verzamelplek

De data uit diverse kanalen, zoals Excel, ERP/bedrijfssoftware of Google Analytics kan je inlezen in Power BI, vervolgens kun je in Power BI verbanden leggen tussen die data.

3) Prettig samenwerken

Jij kunt jouw collega's toegang geven tot de data door het met hen te delen via de Power BI webapplicatie of via de smartphone en tablet app.

4) Mooie rapporten

Power BI is op alle fronten gebruiksvriendelijk. Het dashboard stelt je zelfs in de gelegenheid om mooie en interactieve rapporten te maken met de beschikbare data.

5) Een goede prijs

Vroeger waren dergelijke tools kostbaar en complex, en daardoor eigenlijk alleen beschikbaar voor grote bedrijven. Nu kan het MKB ook de vruchten van deze handige tool plukken, want voor minder dan een tientje heb je een licentie.

Met een gezonde experimenteercultuur en Power BI kan jouw organisatie zich gemakkelijk en snel aanpassen aan veranderende behoeften in de bedrijfsomgeving.

Wil jij Power BI uitproberen? Meld je dan vandaag aan voor onze online demo.


Deel artikelTags

Eric Devilee

Eric Devilee

Dagelijks adviseert Eric organisaties over de slimme inzet van technologie. Dat levert naast kostenbesparing vaak ook leuke anekdotes op. Die deelt hij hier zo nu en dan.


Terug naar overzicht


Updates

Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?
Blogs

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools - voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.
Showcases

Slim waardevolle feedback verzamelen

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.