Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Events

Getting the most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

28 mrt 2019
Arjan Maagdelijn

Arjan Maagdelijn


Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.

Getting the most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Aantrekkelijk weergeven van jouw data met Power BI

Getting most out of your data is een thema waar veel organisaties druk mee bezig zijn. Het inzichtelijk maken je data is hier een onderdeel van en Microsoft’s Power BI kan hierbij helpen.  

Data scientist Marian Dragt laat tijdens de sessie zien hoe een Power BI project kan worden opgezet. Power BI kan data inlezen vanuit legio typen databronnen, zoals Excel of een database. Marian gebruikt als voorbeeld een PDF document, een formaat waar doorgaans lastig data uitgelezen kan worden. Met een paar stappen wordt de data geïmporteerd, opgeschoond en getransformeerd naar de juiste structuur. De data is nu klaar voor het maken van inzichten.

Power BI geeft data specialisten uitvoerige opties om analyses op data los te laten en verbanden te creëren. Ook voor minder gevorderde data-analisten biedt Power BI echter leuke features. Zo kan via de ask a question about your data een vraag worden ingevoerd, waarna Power BI zelf een aantal data-analyses genereert. De eindgebruiker hoeft alleen maar een suggestie te selecteren. Verschillende analyses kunnen naast elkaar worden gepresenteerd, waarmee ze direct inzetbaar zijn voor presentaties, real-time dashboards of voor bijvoorbeeld storytelling toepassingen.

Power BI maakt op deze manier data-analyse verre van saai. Hoe gaaf is het om je jaarlijkse omzet per klant te presenteren in een aquarium, zodat je letterlijk ziet wat de grote vissen voor jouw organisatie zijn? (zie onderstaande foto).

Microsoft Azure Cloud Services: volle gereedschapskist met altijd de nieuwste tools

Azure is een verzameling cloud-diensten van Microsoft. Met Azure kunnen applicaties gebouwd, gehost en beheerd worden naar de flexibele wens van de afnemer. De Azure “gereedschapskist” wordt voortdurend uitgebreid met nieuw gereedschap, maar ook de bestaande tools worden verbeterd. Op Microsoft Ignite zijn daarom meerdere sessies ingepland om de mogelijkheden die Azure biedt verder toe te lichten.

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn sleutelfactoren in de cloud. Het Azure platform wordt daarom continue bijgewerkt op basis van de laatst bekende threats. Microsoft geeft echter aan dat cloud beveiliging een gedeelde verantwoordelijkheid is. Ook de afnemer van de diensten heeft een rol en Microsoft biedt voldoende hulpmiddelen om jouw applicatie zo veilig mogelijk in te richten. In het Azure Security Center worden potentieel onveilige configuratie gedetecteerd en suggesties gegeven hoe dit op te lossen.

Ga jij kopje onder als je aan boord was van de Titanic? Machine Learning toegepast

Machine Learning is een vorm van Kunstmatige intelligentie, waarmee een machine getraind wordt om patronen te herkennen in data. Hiermee kan een Machine Learning toepassing gebruikt worden om uitkomsten van toekomstige situaties te voorspellen.

Interpulse ontwikkeld haar Machine Learning toepassingen m.b.v. Azure Machine Learning Studio van Microsoft. Reden genoeg om bij Vlad Iliescu aan te schuiven voor meer informatie over deze tool. Tijdens de live-demo sessie doen we mee met de Titanic: Machine Learning from Disaster competitie van Kaggle. De vraag die we willen beantwoorden is: Overleefd deze passagier de Titanic ramp?

De data bestaat uit de passagierslijst van de Titanic. Hierbij is per passagier informatie beschikbaar over bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, familierelaties, opstapplaats, betaalde ticketprijs én of de persoon de ramp heeft overleefd. Een apart deel van de passagierslijst wordt gebruikt om de machine te trainen. Het andere deel om de Machine Learning oplossing te toetsen.

Tijdens de demo geeft Vlad diverse tips hoe analyses op de trainingsdata kunnen worden uitgevoerd en welke opties de Azure Machine Learning Studio biedt om de nauwkeurigheid van de oplossing beter te maken. Aan het eind van de sessie voorspelt de Machine Learning toepassing in 85% van de gevallen de juiste uitkomst, waaruit blijkt dat een mannelijke passagier van middelbare leeftijd ook met onze oplossing letterlijk kopje onder gaat.

Probeer je het zelf ook uit?
https://demos.datasciencedojo.com/demo/titanic/


Deel artikelTags

Arjan Maagdelijn

Arjan Maagdelijn

Als Scrum Master werkt Arjan aan complexe software projecten en draagt bij aan innovatie en digitale transformatie.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.