Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300(tijdelijk nummer)
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Hoe je Office 365 gebruikt voor het uitstekend beheren van projecten

8 nov 2018
Eric Devilee

Eric Devilee


Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.

Hoe je Office 365 gebruikt voor het uitstekend beheren van projecten

Regelmatig horen wij van onze klanten dat zij behoefte hebben aan software voor het managen van projecten. Tegelijkertijd vrezen ze dat dit gepaard gaat met hoge kosten en ingewikkelde tools. Dit is onjuist! Door Microsoft Office 365 slim te gebruiken kun je projecten beter beheren. De onderdelen Teams en Planner zijn hiervoor essentieel. Beiden vallen onder de meeste Microsoft Office 365 licenties. Wat houden Teams en Planner in en hoe gebruik je ze? We beginnen met Teams en vertellen daarna meer over Planner.

Microsoft Teams

Teams bevordert de productiviteit in projectteams. Het is een centrale plek voor communicatie over je project en je kan er bestanden met elkaar delen, bestanden opslaan en tegelijkertijd samenwerken in één document. Stel nou dat de ene medewerker op kantoor is, de ander op zakenreis en zij moeten samen een projectplan voorbereiden voor een belangrijke vergadering. Door Teams te gebruiken kan de één direct meekijken wat de ander in bijvoorbeeld Word of Excel aan het typen is en daar ook nog eens direct op reageren. Er is namelijk een chatfunctie in Teams geïntegreerd - een soort van groepswhatsapp - waarbij je direct met elkaar kunt overleggen. Dit maakt Teams tot een centrale plek die de lijnen korter maakt tussen verschillende projectmedewerkers, ongeacht waar ze zich bevinden.

Er zijn nog meer mogelijkheden binnen de Teams tool - het is eigenlijk een soort van kapstok waar je allerlei projectgerelateerde zaken aan kan hangen. Alle mogelijkheden komen aan bod in onze demonstratie.

Microsoft Planner

Planner helpt je om projectwerkzaamheden te organiseren en de voortgang hiervan te bewaken. Bijvoorbeeld, door duidelijke projectfasering aan te brengen en de werkzaamheden hieraan te koppelen. Je kan dus snel zien hoe het er met de projectwerkzaamheden voorstaat en in welke fase het project zich bevindt. Ook kan je heel snel zien wie welke projecttaken uitvoert en wat de status is. Hierdoor kan je ook beter inschatten hoe lang je op terugkoppeling of andere zaken moet wachten.

Planner heeft alle functies die je nodig hebt om de taken en de activiteiten van je project goed te beheersen. Een tip is om planmatig aan de slag te gaan met deze software en vooraf stil te staan bij hoe je Planner inricht. Wij helpen je hierbij.

Zowel Teams als Planner zijn op de smartphone en computer te gebruiken en alle data wordt in de beveiligde cloud van Office 365 opgeslagen. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je projectgerelateerde bestanden, taken en communicatie.

Gebruik jij Office 365 en wil je uitstekende software om jouw projecten beter te managen? Vraag dan nu jouw kosteloze online demonstratie aan. Wij garanderen je dat je in een half uurtje een beeld hebt wat Teams en Planner voor jouw organisatie kunnen betekenen.


Deel artikelTags

Eric Devilee

Eric Devilee

Dagelijks adviseert Eric organisaties over de slimme inzet van technologie. Dat levert naast kostenbesparing vaak ook leuke anekdotes op. Die deelt hij hier zo nu en dan.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!