Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Hoe je Office 365 gebruikt voor het uitstekend beheren van projecten

8 nov 2018
Eric Devilee

Eric Devilee


Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.

Hoe je Office 365 gebruikt voor het uitstekend beheren van projecten

Regelmatig horen wij van onze klanten dat zij behoefte hebben aan software voor het managen van projecten. Tegelijkertijd vrezen ze dat dit gepaard gaat met hoge kosten en ingewikkelde tools. Dit is onjuist! Door Microsoft Office 365 slim te gebruiken kun je projecten beter beheren. De onderdelen Teams en Planner zijn hiervoor essentieel. Beiden vallen onder de meeste Microsoft Office 365 licenties. Wat houden Teams en Planner in en hoe gebruik je ze? We beginnen met Teams en vertellen daarna meer over Planner.

Microsoft Teams

Teams bevordert de productiviteit in projectteams. Het is een centrale plek voor communicatie over je project en je kan er bestanden met elkaar delen, bestanden opslaan en tegelijkertijd samenwerken in één document. Stel nou dat de ene medewerker op kantoor is, de ander op zakenreis en zij moeten samen een projectplan voorbereiden voor een belangrijke vergadering. Door Teams te gebruiken kan de één direct meekijken wat de ander in bijvoorbeeld Word of Excel aan het typen is en daar ook nog eens direct op reageren. Er is namelijk een chatfunctie in Teams geïntegreerd - een soort van groepswhatsapp - waarbij je direct met elkaar kunt overleggen. Dit maakt Teams tot een centrale plek die de lijnen korter maakt tussen verschillende projectmedewerkers, ongeacht waar ze zich bevinden.

Er zijn nog meer mogelijkheden binnen de Teams tool - het is eigenlijk een soort van kapstok waar je allerlei projectgerelateerde zaken aan kan hangen. Alle mogelijkheden komen aan bod in onze demonstratie.

Microsoft Planner

Planner helpt je om projectwerkzaamheden te organiseren en de voortgang hiervan te bewaken. Bijvoorbeeld, door duidelijke projectfasering aan te brengen en de werkzaamheden hieraan te koppelen. Je kan dus snel zien hoe het er met de projectwerkzaamheden voorstaat en in welke fase het project zich bevindt. Ook kan je heel snel zien wie welke projecttaken uitvoert en wat de status is. Hierdoor kan je ook beter inschatten hoe lang je op terugkoppeling of andere zaken moet wachten.

Planner heeft alle functies die je nodig hebt om de taken en de activiteiten van je project goed te beheersen. Een tip is om planmatig aan de slag te gaan met deze software en vooraf stil te staan bij hoe je Planner inricht. Wij helpen je hierbij.

Zowel Teams als Planner zijn op de smartphone en computer te gebruiken en alle data wordt in de beveiligde cloud van Office 365 opgeslagen. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je projectgerelateerde bestanden, taken en communicatie.

Gebruik jij Office 365 en wil je uitstekende software om jouw projecten beter te managen? Vraag dan nu jouw kosteloze online demonstratie aan. Wij garanderen je dat je in een half uurtje een beeld hebt wat Teams en Planner voor jouw organisatie kunnen betekenen.


Deel artikelTags

Eric Devilee

Eric Devilee

Dagelijks adviseert Eric organisaties over de slimme inzet van technologie. Dat levert naast kostenbesparing vaak ook leuke anekdotes op. Die deelt hij hier zo nu en dan.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

4 ICT-beheerzaken waarmee je de meeste problemen oplost

Als wij bij organisaties over de vloer komen, zijn er altijd zaken waarvan wij denken: ‘Dat kan beter.’ En dat gaat meestal om een van deze vier – relatief eenvoudig op te lossen – problemen.
Blogs

ICT-beheer puur technisch? Vergis je niet!

Bij het selecteren of beoordelen van een ICT-partij wordt vooral gekeken naar de technische kennis en de prijs. We begrijpen dat dit belangrijke criteria zijn en uiteraard halen ook wij alles uit de kast om ons op deze punten te onderscheiden. Toch wordt de echte winst gemaakt op andere gebieden.
Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.