Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Hoe je Office 365 gebruikt voor het uitstekend beheren van projecten

8 nov 2018
Eric Devilee

Eric Devilee


Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.

Hoe je Office 365 gebruikt voor het uitstekend beheren van projecten

Regelmatig horen wij van onze klanten dat zij behoefte hebben aan software voor het managen van projecten. Tegelijkertijd vrezen ze dat dit gepaard gaat met hoge kosten en ingewikkelde tools. Dit is onjuist! Door Microsoft Office 365 slim te gebruiken kun je projecten beter beheren. De onderdelen Teams en Planner zijn hiervoor essentieel. Beiden vallen onder de meeste Microsoft Office 365 licenties. Wat houden Teams en Planner in en hoe gebruik je ze? We beginnen met Teams en vertellen daarna meer over Planner.

Microsoft Teams

Teams bevordert de productiviteit in projectteams. Het is een centrale plek voor communicatie over je project en je kan er bestanden met elkaar delen, bestanden opslaan en tegelijkertijd samenwerken in één document. Stel nou dat de ene medewerker op kantoor is, de ander op zakenreis en zij moeten samen een projectplan voorbereiden voor een belangrijke vergadering. Door Teams te gebruiken kan de één direct meekijken wat de ander in bijvoorbeeld Word of Excel aan het typen is en daar ook nog eens direct op reageren. Er is namelijk een chatfunctie in Teams geïntegreerd - een soort van groepswhatsapp - waarbij je direct met elkaar kunt overleggen. Dit maakt Teams tot een centrale plek die de lijnen korter maakt tussen verschillende projectmedewerkers, ongeacht waar ze zich bevinden.

Er zijn nog meer mogelijkheden binnen de Teams tool - het is eigenlijk een soort van kapstok waar je allerlei projectgerelateerde zaken aan kan hangen. Alle mogelijkheden komen aan bod in onze demonstratie.

Microsoft Planner

Planner helpt je om projectwerkzaamheden te organiseren en de voortgang hiervan te bewaken. Bijvoorbeeld, door duidelijke projectfasering aan te brengen en de werkzaamheden hieraan te koppelen. Je kan dus snel zien hoe het er met de projectwerkzaamheden voorstaat en in welke fase het project zich bevindt. Ook kan je heel snel zien wie welke projecttaken uitvoert en wat de status is. Hierdoor kan je ook beter inschatten hoe lang je op terugkoppeling of andere zaken moet wachten.

Planner heeft alle functies die je nodig hebt om de taken en de activiteiten van je project goed te beheersen. Een tip is om planmatig aan de slag te gaan met deze software en vooraf stil te staan bij hoe je Planner inricht. Wij helpen je hierbij.

Zowel Teams als Planner zijn op de smartphone en computer te gebruiken en alle data wordt in de beveiligde cloud van Office 365 opgeslagen. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je projectgerelateerde bestanden, taken en communicatie.

Gebruik jij Office 365 en wil je uitstekende software om jouw projecten beter te managen? Vraag dan nu jouw kosteloze online demonstratie aan. Wij garanderen je dat je in een half uurtje een beeld hebt wat Teams en Planner voor jouw organisatie kunnen betekenen.


Deel artikelTags

Eric Devilee

Eric Devilee

Dagelijks adviseert Eric organisaties over de slimme inzet van technologie. Dat levert naast kostenbesparing vaak ook leuke anekdotes op. Die deelt hij hier zo nu en dan.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?
Blogs

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools - voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.
Showcases

Slim waardevolle feedback verzamelen

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.
Blogs

Altijd en veilig verbonden zijn: ICT oplossingen voor op en buiten kantoor

Helaas verkijken werkgevers zich nog weleens op de economische schade die ze oplopen als ze hun internetvoorzieningen niet goed regelen. Hieronder twee stellingen met betrekking tot dit thema. Wat is jouw kijk hierop?
Blogs

Slim! Gebruik ICT systemen om te professionaliseren én kosten te beheersen

Zie jij ICT als een kostenpost of als een mogelijkheid om te professionaliseren én kosten te beheersen? Steeds meer bedrijven ontdekken dat als ze digitaliseren en ICT systemen beter organiseren, ze nieuwe kansen creëren voor hun organisatie. Dit noemt men ook wel: digital transformation. Waar liggen die kansen zoal? In de praktijk zien wij dat er een flinke slag te maken is bij organisaties waar veel procedures zijn en registratie de norm is.
Blogs

Verlies je goede medewerkers niet aan een modernere concurrent

Millenials stellen steeds hogere eisen aan werkgevers. Is je ICT niet up to date? Vergeet het dan maar. In dit artikel laten we je zien hoe je voldoet aan de eisen van vandaag. Hoe je kunt werken met de Modern Workplace en hoe dat ervoor zorgt dat mensen productiever en efficiënter kunnen (samen)werken.
Blogs

Hoe veilig is jouw webapplicatie? 7 eisen die je moet toepassen

De beveiliging van webapplicaties heeft helaas niet altijd de hoogste prioriteit, maar is nu echt een MUST geworden! Bevat de applicatie persoonsgegevens, dan ben je mogelijk in overtreding als de applicatie onvoldoende beveiligd is… Mocht er een datalek optreden, dan ben jij als eigenaar van de gegevens verantwoordelijk. De gevolgen kunnen groot zijn, niet alleen financieel, maar ook op het gebied van mogelijke reputatieschade.