Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

3 apr 2019
Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker


Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

1. Bestanden in de Cloud met Office 365

Samenwerken in de Cloud is alledaagse kost voor onze ICT-experts, maar daarmee niet minder interessant voor de ondernemers die wij ondersteunen. Daarom noemen we dit punt toch als eerste. Door te werken met Office 365 in de Cloud – inclusief OneDrive, SharePoint en Teams – wordt een server op locatie overbodig. Waar je ook bent – op kantoor, thuis, bij een klant of aan de koffie langs de snelweg - je kunt gewoon bij je bestanden en je e-mail. Heb je alleen je smartphone bij je? Geen probleem. Ook zonder laptop kun je aan de slag met je bestanden in de Cloud.

2. Terughalen van bestanden in OneDrive

OneDrive is een dienst die vergelijkbaar is met ander Cloud-opslagdiensten, maar dan de Microsoft-variant. Je kunt er bestanden in opslaan, delen en die bestanden synchroniseren op verschillende apparaten. Heb je een document gewijzigd op je tablet? Dankzij de synchronisatiefunctie is de laatste versie van het document ook beschikbaar op je telefoon en computer. Een nog niet heel bekende functie is ‘File Restore’ in OneDrive. Is je computer gehackt? Geen nood, je kunt gewoon je bestanden die je in OneDrive hebt opgeslagen terugzetten, tot maximaal 30 dagen geleden.

3. Synchronisatie van bureaublad en de Documenten-map

Veel mensen zetten hun belangrijk bestanden op het bureaublad van hun computer of in de map ‘Documenten’. Deze mappen werden tot voor kort niet gesynchroniseerd door OneDrive. Dat houdt in dat als je computer of laptop crasht, al die bestanden weg zijn. Daar is nu verandering in gekomen; ook de bestanden op deze locaties kunnen nu worden gesynchroniseerd. Als nu je computer crasht of je wisselt van werkplek, vind je deze doorgaans belangrijke bestanden terug in OneDrive.

4. Eén licentie, vijf installaties

Wist je dat je met één licentie voor Office 365 op minimaal vijf apparaten aan de slag kunt? Word, Excel, PowerPoint en elke andere Office 365-dienst installeer je gewoon op je mobiel, tablet, laptop en computer thuis als je dat wilt. De Enterprise-variant biedt zelfs tien activaties.

5. Honderden bestandstypen bekijken zonder de software te installeren

Bestanden met de extensie .docx, .xlsx of .pptx kennen we allemaal wel. Maar wie heeft ooit gehoord van .FBX, .3MF, .3GP of .DWG? Geen probleem meer als je deze bestanden benadert vanuit OneDrive, SharePoint of Teams. Je kunt gewoon een voorbeeld of miniatuurafbeelding bekijken zonder de oorspronkelijke applicatie die deze bestanden maakt te hoeven installeren.

6. Samenwerken in bestanden

Ken je het probleem: Heb je net een Excel-spreadsheet bijgewerkt en opgeslagen, wordt het bestand overschreven door je collega die wat andere wijzigingen heeft gemaakt. Of je wilt werken in een Word-document dat is vergrendeld, omdat een collega erin aan het werk is. Dat is verleden tijd. Nu kun je gezamenlijk, op hetzelfde moment, in bestanden werken. Je ziet precies wie waar in het bestand aan het werk is en welke wijzigingen zijn gemaakt. Deze kun je, als eigenaar van het document, ook nog terugdraaien of voorzien van feedback, allemaal live! Dat scheelt heel wat hoofdbrekens.

Meer weten?

Is je interesse gewekt door een van deze features? Of wil je dat we meedenken hoe Office 365 in de Cloud voor jouw organisatie het best ingezet kan worden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


Deel artikelTags

Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker

Marcel is een expert op het gebied van computerhardware en besturingssystemen. Met een frisse en nuchtere blik op IT deelt hij graag zijn kennis en inzichten.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.