Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

15 jan 2019
Jeroen van Munsteren

Jeroen van Munsteren


Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Goede prijs en schaalbaarheid

Bij ISDN betaal je mogelijk voor een telefooncentrale op jouw kantoor, je hebt abonnementskosten om te mogen bellen en dan nog de belminuten. Bij elkaar opgeteld is dit een flink bedrag per maand. Skype en Teams vragen alleen een vast bedrag per gebruiker per maand. Iedere gebruiker kan onbeperkt bellen tegen een vast tarief. Hiermee zijn onvoorspelbare kosten verleden tijd.

Daarnaast zijn Skype en Teams ook schaalbaar doordat het aantal gebruikers maandelijks bijgesteld kan worden.

Een ander voordeel ten opzichte van ISDN is dat er sprake is van een eenmalige set-up van jouw digitale telefooncentrale: een fysiek stuk hardware op kantoor is hiermee verleden tijd, zelfs een telefoontoestel is niet per definitie nodig want een headset volstaat.

Overal bereikbaar met Skype en Teams

Wanneer jij overstapt van ISDN naar Skype of Teams, kun jij jouw huidige telefoonnummer behouden of een nieuw nummer kiezen. Daarnaast heb je zowel een intern als een extern doorkiesnummer op jouw laptop of telefoon. Skype en Teams zijn geïntegreerd in Office 365. Werk jij daarmee, dan betekent het dat jij via jouw mobiel en andere apparaten (laptop, computer, Surface, tablet) en vanaf iedere locatie gemakkelijk te bereiken bent, zowel via wifi als 4G!

Veilig bellen

Het dataverkeer van Teams en Skype is gecodeerd. Dat betekent dat jij vanaf iedere locatie en ieder device veilig belt. Tevens ontvang je een uitgebreide rapportage over de gespreksduur, de gebelde nummers en de gesprekskwaliteit.

Wat is de beste optie: Skype of Teams?

Jouw behoefte bepaalt of Skype of Teams de beste optie voor jouw organisatie is. Heeft jouw prioriteit primair een goede belfunctie? Kies dan voor Skype. Gaat jouw voorkeur uit naar een middel dat naast bellen ook mogelijkheden biedt om effectief met elkaar samen te werken? Kies dan voor Teams. Teams biedt meer functies als Skype. Zo kan jij jouw bestanden en scherm delen, videovergaderen, chatten en andere producten van Microsoft integreren in het platform van Teams.

In de komende jaren zullen de functionaliteiten van Teams groeien. Microsoft heeft grote ambities met Teams! Zij willen dat hun gebruikers nog maar één applicatie nodig hebben om zich te verbinden (in de breedste zin van het woord) en samen te werken met anderen.

Maak jij op dit moment nog gebruik van een ISDN aansluiting? Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Zo krijgen wij een helder inzicht in jouw wensen en behoeften ten aanzien van telefonie. Samen bekijken wij hoe jij prijsbewust, veilig en gemakkelijk via het internet kunt gaan bellen.


Deel artikelTags

Jeroen van Munsteren

Jeroen van Munsteren

Senior systeem- en netwerkbeheerder, altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van clouddiensten, internetbellen en complexe ICT inrichting.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.
Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!