Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

15 jan 2019
Jeroen van Munsteren

Jeroen van Munsteren


Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Goede prijs en schaalbaarheid

Bij ISDN betaal je mogelijk voor een telefooncentrale op jouw kantoor, je hebt abonnementskosten om te mogen bellen en dan nog de belminuten. Bij elkaar opgeteld is dit een flink bedrag per maand. Skype en Teams vragen alleen een vast bedrag per gebruiker per maand. Iedere gebruiker kan onbeperkt bellen tegen een vast tarief. Hiermee zijn onvoorspelbare kosten verleden tijd.

Daarnaast zijn Skype en Teams ook schaalbaar doordat het aantal gebruikers maandelijks bijgesteld kan worden.

Een ander voordeel ten opzichte van ISDN is dat er sprake is van een eenmalige set-up van jouw digitale telefooncentrale: een fysiek stuk hardware op kantoor is hiermee verleden tijd, zelfs een telefoontoestel is niet per definitie nodig want een headset volstaat.

Overal bereikbaar met Skype en Teams

Wanneer jij overstapt van ISDN naar Skype of Teams, kun jij jouw huidige telefoonnummer behouden of een nieuw nummer kiezen. Daarnaast heb je zowel een intern als een extern doorkiesnummer op jouw laptop of telefoon. Skype en Teams zijn geïntegreerd in Office 365. Werk jij daarmee, dan betekent het dat jij via jouw mobiel en andere apparaten (laptop, computer, Surface, tablet) en vanaf iedere locatie gemakkelijk te bereiken bent, zowel via wifi als 4G!

Veilig bellen

Het dataverkeer van Teams en Skype is gecodeerd. Dat betekent dat jij vanaf iedere locatie en ieder device veilig belt. Tevens ontvang je een uitgebreide rapportage over de gespreksduur, de gebelde nummers en de gesprekskwaliteit.

Wat is de beste optie: Skype of Teams?

Jouw behoefte bepaalt of Skype of Teams de beste optie voor jouw organisatie is. Heeft jouw prioriteit primair een goede belfunctie? Kies dan voor Skype. Gaat jouw voorkeur uit naar een middel dat naast bellen ook mogelijkheden biedt om effectief met elkaar samen te werken? Kies dan voor Teams. Teams biedt meer functies als Skype. Zo kan jij jouw bestanden en scherm delen, videovergaderen, chatten en andere producten van Microsoft integreren in het platform van Teams.

In de komende jaren zullen de functionaliteiten van Teams groeien. Microsoft heeft grote ambities met Teams! Zij willen dat hun gebruikers nog maar één applicatie nodig hebben om zich te verbinden (in de breedste zin van het woord) en samen te werken met anderen.

Maak jij op dit moment nog gebruik van een ISDN aansluiting? Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Zo krijgen wij een helder inzicht in jouw wensen en behoeften ten aanzien van telefonie. Samen bekijken wij hoe jij prijsbewust, veilig en gemakkelijk via het internet kunt gaan bellen.


Deel artikelTags

Jeroen van Munsteren

Jeroen van Munsteren

Senior systeem- en netwerkbeheerder, altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van clouddiensten, internetbellen en complexe ICT inrichting.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.