Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

 • 071 - 30 30 300
 • support@interpulse.nl

Kantoor

 • 071 - 566 52 82
 • info@interpulse.nl
 • Zoeterwoudsesingel 56
  2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Events

Wat is de Next Big Thing online?

4 jun 2018
Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove


Is het een hype of gaat dit het écht worden, bij veel populaire termen worden daar vraagtekens gezet, maar is dat wel terecht? Denk aan Kunstmatige intelligentie, Blockchain en Machine Learning. Tijdens het festival The Next Web in Amsterdam mochten een aantal Interpulse collega's eind mei horen wat er nu en in de toekomst speelt op het technologische speelveld.

Wat is de Next Big Thing online?

'People are shit in data'

Het internet zou de mensen wereldwijd moeten verbinden, maar als we naar de actualiteit kijken verdeeld het internet juist, de recente voorbeelden met betrekking tot Fake News zijn daar het bewijs van. In dat licht is de kans zeer groot dat de computer meerwaarde gaat leveren, want machines zijn heel goed met data! Nu al, verzamelen we veel meer data dan we kunnen analyseren. De toekomst ligt daarom bij data analisten en slimme technische toepassingen m.b.v. bijvoorbeeld Machine Learning. Belangrijke boodschap is: verzamel op een verantwoorde manier veel data en vind de juiste data voor het oplossen van je problemen. De antwoorden zitten vaak in de data!

Intelligente organisaties

Kunstmatige intelligentie wordt vaak als gevaar gezien voor de huidige arbeidsmarkt en ja, bepaalde banen zullen verdwijnen, maar er zullen ook andere type banen bij komen. Voor veel banen zal gelden dat je je straks kan focussen op dingen die  leuk en uitdagend zijn en niet in het saaie repeterende werk. De digitale transformatie naar intelligente organisaties zal worden ingezet. Dat is toch een fantastisch vooruitzicht!

Computer me(e)t emoties?

Een mooi voorbeeld van kunstmatige intelligentie is de Emotional AI. Deze techniek herkent steeds meer emoties op bijvoorbeeld het gezicht of op basis van hartslag en kan vervolgens inschatten of iemand boos, verdrietig of bijvoorbeeld bang is. Hier kunnen toepassingen bedacht worden met baby's of in auto's, zodat hier automatisch op gereageerd kan worden.

In het sociale leven is hier al een leuk voorbeeld van beschikbaar, dit is de app pplkpr, die te downloaden is in de Appstore http://pplkpr.com/

pplkpr from Lauren McCarthy on Vimeo.Tijdens de conferentie werd de volgende verwachting uitgesproken:

 • In het jaar 2022 kent de computer je beter dan je eigen familie en de computers zullen dan veel beter verschillende emoties herkennen.
 • In het jaar 2030 zullen er computers zijn met IQ….

BOTS

Als je nu spreekt over een chatbot op je website beginnen veel mensen al te gruwelen. Vaak werken deze bots niet goed en begrijpen ze niet wat je bedoelt, wat tot de nodige frustratie zal leiden. Toch is de verwachting dat we in 2020 meer zullen spreken met een bot dan met onze eigen partner….

 Je praat meer met een bot dan met je eigen partner rond het jaar 2020....

Microsoft medewerker Purna Virji gaf tijdens de conferentie aan hoe je op een goede manier een bot kan ontwikkelen: ‘the 4 C’s of designing bots’:

 1. Focus on Clarity
 2. Suitable Character
 3. Embed Compassion
 4. Smart solutions for Correction

Ook andere bedrijven zoals Google zetten hier al enige tijd vol op in, met bijvoorbeeld Google Assistant zullen ze dit ook binnenkort in Nederland uitrollen. Tijdens het festival gaf ook online supermarktketen Picnic een preview van het eenvoudig bestellen via virtuele assistent Alexa.Blockchain en cryptocurrency

De blockchain is een gedecentraliseerde vorm van het opslaan van data die fraude moet voorkomen en transacties voor bijvoorbeeld banken sneller tot stand moet brengen. Tijdens The Next Web gaf de internationale bank HSBC aan hoe zij dit ingericht hebben. Op dit moment lijkt het erop dat de blockchain voor bepaalde organisaties een niet te missen trein is, maar voor de kleinere bedrijven is het wachten op goede standaardisatie en afwachten welke platformen toekomstbestendig zijn.

Veel bezoekers bleken te handelen in cryptomunten. Er zijn op dit moment honderden soorten cryptomunten in omloop, de verwachting is dat dit teruggebracht zal worden naar een handvol. Veel munten zijn op dit moment puur om geld te verdienen voor de uitgever, dus gevaarlijk om in te stappen, aldus een ontwikkelaar van het Ethereum platform.Dit was slechts een fractie van alles wat aan bod kwam tijdens The Next Web, maar genoeg stof tot nadenken… denk je ook mee over jouw eigen business?

Interpulse bij The Next Web 2018


Deel artikelTags

Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove

Als manager van de afdeling Interactive is Reinoud altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van security, apps en websites.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.