Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Contactinfo

Support

 • 071 - 30 30 300
 • support@interpulse.nl

Kantoor

 • 071 - 566 52 82
 • info@interpulse.nl
 • Zoeterwoudsesingel 56
  2313 EK Leiden

Wat is de Next Big Thing online?

4 jun 2018
Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove


Is het een hype of gaat dit het écht worden, bij veel populaire termen worden daar vraagtekens gezet, maar is dat wel terecht? Denk aan Kunstmatige intelligentie, Blockchain en Machine Learning. Tijdens het festival The Next Web in Amsterdam mochten een aantal Interpulse collega's eind mei horen wat er nu en in de toekomst speelt op het technologische speelveld.

Wat is de Next Big Thing online?

'People are shit in data'

Het internet zou de mensen wereldwijd moeten verbinden, maar als we naar de actualiteit kijken verdeeld het internet juist, de recente voorbeelden met betrekking tot Fake News zijn daar het bewijs van. In dat licht is de kans zeer groot dat de computer meerwaarde gaat leveren, want machines zijn heel goed met data! Nu al, verzamelen we veel meer data dan we kunnen analyseren. De toekomst ligt daarom bij data analisten en slimme technische toepassingen m.b.v. bijvoorbeeld Machine Learning. Belangrijke boodschap is: verzamel op een verantwoorde manier veel data en vind de juiste data voor het oplossen van je problemen. De antwoorden zitten vaak in de data!

Intelligente organisaties

Kunstmatige intelligentie wordt vaak als gevaar gezien voor de huidige arbeidsmarkt en ja, bepaalde banen zullen verdwijnen, maar er zullen ook andere type banen bij komen. Voor veel banen zal gelden dat je je straks kan focussen op dingen die  leuk en uitdagend zijn en niet in het saaie repeterende werk. De digitale transformatie naar intelligente organisaties zal worden ingezet. Dat is toch een fantastisch vooruitzicht!

Computer me(e)t emoties?

Een mooi voorbeeld van kunstmatige intelligentie is de Emotional AI. Deze techniek herkent steeds meer emoties op bijvoorbeeld het gezicht of op basis van hartslag en kan vervolgens inschatten of iemand boos, verdrietig of bijvoorbeeld bang is. Hier kunnen toepassingen bedacht worden met baby's of in auto's, zodat hier automatisch op gereageerd kan worden.

In het sociale leven is hier al een leuk voorbeeld van beschikbaar, dit is de app pplkpr, die te downloaden is in de Appstore http://pplkpr.com/

pplkpr from Lauren McCarthy on Vimeo.Tijdens de conferentie werd de volgende verwachting uitgesproken:

 • In het jaar 2022 kent de computer je beter dan je eigen familie en de computers zullen dan veel beter verschillende emoties herkennen.
 • In het jaar 2030 zullen er computers zijn met IQ….

BOTS

Als je nu spreekt over een chatbot op je website beginnen veel mensen al te gruwelen. Vaak werken deze bots niet goed en begrijpen ze niet wat je bedoelt, wat tot de nodige frustratie zal leiden. Toch is de verwachting dat we in 2020 meer zullen spreken met een bot dan met onze eigen partner….

 Je praat meer met een bot dan met je eigen partner rond het jaar 2020....

Microsoft medewerker Purna Virji gaf tijdens de conferentie aan hoe je op een goede manier een bot kan ontwikkelen: ‘the 4 C’s of designing bots’:

 1. Focus on Clarity
 2. Suitable Character
 3. Embed Compassion
 4. Smart solutions for Correction

Ook andere bedrijven zoals Google zetten hier al enige tijd vol op in, met bijvoorbeeld Google Assistant zullen ze dit ook binnenkort in Nederland uitrollen. Tijdens het festival gaf ook online supermarktketen Picnic een preview van het eenvoudig bestellen via virtuele assistent Alexa.Blockchain en cryptocurrency

De blockchain is een gedecentraliseerde vorm van het opslaan van data die fraude moet voorkomen en transacties voor bijvoorbeeld banken sneller tot stand moet brengen. Tijdens The Next Web gaf de internationale bank HSBC aan hoe zij dit ingericht hebben. Op dit moment lijkt het erop dat de blockchain voor bepaalde organisaties een niet te missen trein is, maar voor de kleinere bedrijven is het wachten op goede standaardisatie en afwachten welke platformen toekomstbestendig zijn.

Veel bezoekers bleken te handelen in cryptomunten. Er zijn op dit moment honderden soorten cryptomunten in omloop, de verwachting is dat dit teruggebracht zal worden naar een handvol. Veel munten zijn op dit moment puur om geld te verdienen voor de uitgever, dus gevaarlijk om in te stappen, aldus een ontwikkelaar van het Ethereum platform.Dit was slechts een fractie van alles wat aan bod kwam tijdens The Next Web, maar genoeg stof tot nadenken… denk je ook mee over jouw eigen business?

Interpulse bij The Next Web 2018


Deel artikelTags

Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove

Als manager van de afdeling Interactive is Reinoud altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van security, apps en websites.


Terug naar overzicht


Updates

Samen de klant op reis sturen

We hebben bij Interpulse het voorrecht om de ICT te mogen verzorgen bij allerlei soorten organisaties, van klein tot groot. Het is leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij bijzondere bedrijven, de Treinreiswinkel is er daar zeker één van!

Wij laten vanaf nu beter zien wat wij doen!

Elles & Hellen levert zeer creatieve concepten voor uiteenlopende klanten. Dit doen zijn met een team van ervaren professionals. Het advies van Interpulse: laat dit zien! Resultaat van het Design-traject is een website waar de presentatie van hun werk centraal staat.

Wachtwoorden – “wacht; welk woord ook alweer!?” (Deel 1/2)

Wachtwoorden. Een geheime “code” om te laten zien dat jij, jij bent tijdens het aanmelden. Een code die jij alleen maar weet en herkent, toch? We zijn allemaal bekend met de noodzaak hiervan; de ongemakken en soms ook heuse wachtwoord-stress.

Waarom de inbox als takenlijst niet meer werkt

Gebruik jij jouw inbox als takenlijst? Bijvoorbeeld door e-mails die nog verwerkt moeten worden in de inbox te laten staan of te verplaatsen naar een submap? Je bent in goed gezelschap. Deze manier van werken wordt alleen steeds lastiger en langzaamaan onhoudbaar.

Microsoft Tech Summit 2018 | Intelligente Cloud met Microsoft Azure

Interpulse was aanwezig bij Microsoft Tech Summit op 28 en 29 maart in de RAI. Voor Microsoft is dit de kans het nieuwste en beste te presenteren als het gaat om hun Cloud producten en diensten. Microsoft heeft het verleden heel goed achter hen gelaten en de omarming van de Cloud is totaal en volledig. Wij kregen tijdens de conferentie inzicht in wat Microsoft vandaag en in de toekomst voor ons in petto heeft.

VNG Belastingconferentie 2018

12 en 13 maart heeft de jaarlijkse Belastingconferentie van VNG plaatsgevonden. Door slimme inzet van technologie presenteert VNG de informatie vanuit 1 centraal op maat ontwikkeld platform.

4 tips en jouw conversie gaat de lucht in!

Jouw website heeft één of meerdere doelstellingen. In hoeverre deze doelstellingen worden gehaald is meetbaar in een conversie ratio. Dit is de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal dat voldoet aan de doelstelling. Die moet altijd omhoog!

Aan de slag met Machine Learning

Kunstmatige intelligentie, bots of zelflerende software zijn allang geen fictie uit Hollywood films meer. De toepassingen zijn overal om ons heen. Maar wat is het, hoe werkt het en kan het worden toegepast in jouw organisatie?

Meltdown en Spectre - hoe veilig is mijn pc?

Nee, dit is geen opvolger van de James Bond film van enkele jaren terug, al is het wel een “geheime” operatie die nu aan het licht komt. We spreken hier over een kwetsbaarheid in processors (onderzoek toont aan mogelijk al sinds 1995; reeds 23 jaar dus), die te vinden is in de systemen die momenteel in gebruik zijn. Wat houdt deze kwetsbaarheid nu in en wat zijn mogelijke gevolgen?

Tweakers Developers Summit 2018

Donderdag 15 februari stond in onze agenda omcirkeld voor de derde editie van de Tweakers Developers Summit. Een conferentie voor en door developers. Met het thema Coding the Future een evenement waar Interpulse natuurlijk bij moest zijn!