Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

 • 071 - 30 30 300
 • support@interpulse.nl

Kantoor

 • 071 - 566 52 82
 • info@interpulse.nl
 • Zoeterwoudsesingel 56
  2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Events

Wat is de Next Big Thing online?

4 jun 2018
Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove


Is het een hype of gaat dit het écht worden, bij veel populaire termen worden daar vraagtekens gezet, maar is dat wel terecht? Denk aan Kunstmatige intelligentie, Blockchain en Machine Learning. Tijdens het festival The Next Web in Amsterdam mochten een aantal Interpulse collega's eind mei horen wat er nu en in de toekomst speelt op het technologische speelveld.

Wat is de Next Big Thing online?

'People are shit in data'

Het internet zou de mensen wereldwijd moeten verbinden, maar als we naar de actualiteit kijken verdeeld het internet juist, de recente voorbeelden met betrekking tot Fake News zijn daar het bewijs van. In dat licht is de kans zeer groot dat de computer meerwaarde gaat leveren, want machines zijn heel goed met data! Nu al, verzamelen we veel meer data dan we kunnen analyseren. De toekomst ligt daarom bij data analisten en slimme technische toepassingen m.b.v. bijvoorbeeld Machine Learning. Belangrijke boodschap is: verzamel op een verantwoorde manier veel data en vind de juiste data voor het oplossen van je problemen. De antwoorden zitten vaak in de data!

Intelligente organisaties

Kunstmatige intelligentie wordt vaak als gevaar gezien voor de huidige arbeidsmarkt en ja, bepaalde banen zullen verdwijnen, maar er zullen ook andere type banen bij komen. Voor veel banen zal gelden dat je je straks kan focussen op dingen die  leuk en uitdagend zijn en niet in het saaie repeterende werk. De digitale transformatie naar intelligente organisaties zal worden ingezet. Dat is toch een fantastisch vooruitzicht!

Computer me(e)t emoties?

Een mooi voorbeeld van kunstmatige intelligentie is de Emotional AI. Deze techniek herkent steeds meer emoties op bijvoorbeeld het gezicht of op basis van hartslag en kan vervolgens inschatten of iemand boos, verdrietig of bijvoorbeeld bang is. Hier kunnen toepassingen bedacht worden met baby's of in auto's, zodat hier automatisch op gereageerd kan worden.

In het sociale leven is hier al een leuk voorbeeld van beschikbaar, dit is de app pplkpr, die te downloaden is in de Appstore http://pplkpr.com/

pplkpr from Lauren McCarthy on Vimeo.Tijdens de conferentie werd de volgende verwachting uitgesproken:

 • In het jaar 2022 kent de computer je beter dan je eigen familie en de computers zullen dan veel beter verschillende emoties herkennen.
 • In het jaar 2030 zullen er computers zijn met IQ….

BOTS

Als je nu spreekt over een chatbot op je website beginnen veel mensen al te gruwelen. Vaak werken deze bots niet goed en begrijpen ze niet wat je bedoelt, wat tot de nodige frustratie zal leiden. Toch is de verwachting dat we in 2020 meer zullen spreken met een bot dan met onze eigen partner….

 Je praat meer met een bot dan met je eigen partner rond het jaar 2020....

Microsoft medewerker Purna Virji gaf tijdens de conferentie aan hoe je op een goede manier een bot kan ontwikkelen: ‘the 4 C’s of designing bots’:

 1. Focus on Clarity
 2. Suitable Character
 3. Embed Compassion
 4. Smart solutions for Correction

Ook andere bedrijven zoals Google zetten hier al enige tijd vol op in, met bijvoorbeeld Google Assistant zullen ze dit ook binnenkort in Nederland uitrollen. Tijdens het festival gaf ook online supermarktketen Picnic een preview van het eenvoudig bestellen via virtuele assistent Alexa.Blockchain en cryptocurrency

De blockchain is een gedecentraliseerde vorm van het opslaan van data die fraude moet voorkomen en transacties voor bijvoorbeeld banken sneller tot stand moet brengen. Tijdens The Next Web gaf de internationale bank HSBC aan hoe zij dit ingericht hebben. Op dit moment lijkt het erop dat de blockchain voor bepaalde organisaties een niet te missen trein is, maar voor de kleinere bedrijven is het wachten op goede standaardisatie en afwachten welke platformen toekomstbestendig zijn.

Veel bezoekers bleken te handelen in cryptomunten. Er zijn op dit moment honderden soorten cryptomunten in omloop, de verwachting is dat dit teruggebracht zal worden naar een handvol. Veel munten zijn op dit moment puur om geld te verdienen voor de uitgever, dus gevaarlijk om in te stappen, aldus een ontwikkelaar van het Ethereum platform.Dit was slechts een fractie van alles wat aan bod kwam tijdens The Next Web, maar genoeg stof tot nadenken… denk je ook mee over jouw eigen business?

Interpulse bij The Next Web 2018


Deel artikelTags

Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove

Als manager van de afdeling Interactive is Reinoud altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van security, apps en websites.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.
Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.