Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Support

 • 071 - 30 30 300
 • support@interpulse.nl

Kantoor

 • 071 - 566 52 82
 • info@interpulse.nl
 • Zoeterwoudsesingel 56
  2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Events

Wat is de Next Big Thing online?

4 jun 2018
Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove


Is het een hype of gaat dit het écht worden, bij veel populaire termen worden daar vraagtekens gezet, maar is dat wel terecht? Denk aan Kunstmatige intelligentie, Blockchain en Machine Learning. Tijdens het festival The Next Web in Amsterdam mochten een aantal Interpulse collega's eind mei horen wat er nu en in de toekomst speelt op het technologische speelveld.

Wat is de Next Big Thing online?

'People are shit in data'

Het internet zou de mensen wereldwijd moeten verbinden, maar als we naar de actualiteit kijken verdeeld het internet juist, de recente voorbeelden met betrekking tot Fake News zijn daar het bewijs van. In dat licht is de kans zeer groot dat de computer meerwaarde gaat leveren, want machines zijn heel goed met data! Nu al, verzamelen we veel meer data dan we kunnen analyseren. De toekomst ligt daarom bij data analisten en slimme technische toepassingen m.b.v. bijvoorbeeld Machine Learning. Belangrijke boodschap is: verzamel op een verantwoorde manier veel data en vind de juiste data voor het oplossen van je problemen. De antwoorden zitten vaak in de data!

Intelligente organisaties

Kunstmatige intelligentie wordt vaak als gevaar gezien voor de huidige arbeidsmarkt en ja, bepaalde banen zullen verdwijnen, maar er zullen ook andere type banen bij komen. Voor veel banen zal gelden dat je je straks kan focussen op dingen die  leuk en uitdagend zijn en niet in het saaie repeterende werk. De digitale transformatie naar intelligente organisaties zal worden ingezet. Dat is toch een fantastisch vooruitzicht!

Computer me(e)t emoties?

Een mooi voorbeeld van kunstmatige intelligentie is de Emotional AI. Deze techniek herkent steeds meer emoties op bijvoorbeeld het gezicht of op basis van hartslag en kan vervolgens inschatten of iemand boos, verdrietig of bijvoorbeeld bang is. Hier kunnen toepassingen bedacht worden met baby's of in auto's, zodat hier automatisch op gereageerd kan worden.

In het sociale leven is hier al een leuk voorbeeld van beschikbaar, dit is de app pplkpr, die te downloaden is in de Appstore http://pplkpr.com/

pplkpr from Lauren McCarthy on Vimeo.Tijdens de conferentie werd de volgende verwachting uitgesproken:

 • In het jaar 2022 kent de computer je beter dan je eigen familie en de computers zullen dan veel beter verschillende emoties herkennen.
 • In het jaar 2030 zullen er computers zijn met IQ….

BOTS

Als je nu spreekt over een chatbot op je website beginnen veel mensen al te gruwelen. Vaak werken deze bots niet goed en begrijpen ze niet wat je bedoelt, wat tot de nodige frustratie zal leiden. Toch is de verwachting dat we in 2020 meer zullen spreken met een bot dan met onze eigen partner….

 Je praat meer met een bot dan met je eigen partner rond het jaar 2020....

Microsoft medewerker Purna Virji gaf tijdens de conferentie aan hoe je op een goede manier een bot kan ontwikkelen: ‘the 4 C’s of designing bots’:

 1. Focus on Clarity
 2. Suitable Character
 3. Embed Compassion
 4. Smart solutions for Correction

Ook andere bedrijven zoals Google zetten hier al enige tijd vol op in, met bijvoorbeeld Google Assistant zullen ze dit ook binnenkort in Nederland uitrollen. Tijdens het festival gaf ook online supermarktketen Picnic een preview van het eenvoudig bestellen via virtuele assistent Alexa.Blockchain en cryptocurrency

De blockchain is een gedecentraliseerde vorm van het opslaan van data die fraude moet voorkomen en transacties voor bijvoorbeeld banken sneller tot stand moet brengen. Tijdens The Next Web gaf de internationale bank HSBC aan hoe zij dit ingericht hebben. Op dit moment lijkt het erop dat de blockchain voor bepaalde organisaties een niet te missen trein is, maar voor de kleinere bedrijven is het wachten op goede standaardisatie en afwachten welke platformen toekomstbestendig zijn.

Veel bezoekers bleken te handelen in cryptomunten. Er zijn op dit moment honderden soorten cryptomunten in omloop, de verwachting is dat dit teruggebracht zal worden naar een handvol. Veel munten zijn op dit moment puur om geld te verdienen voor de uitgever, dus gevaarlijk om in te stappen, aldus een ontwikkelaar van het Ethereum platform.Dit was slechts een fractie van alles wat aan bod kwam tijdens The Next Web, maar genoeg stof tot nadenken… denk je ook mee over jouw eigen business?

Interpulse bij The Next Web 2018


Deel artikelTags

Reinoud ten Hove

Reinoud ten Hove

Als manager van de afdeling Interactive is Reinoud altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van security, apps en websites.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.
Events

10 dagen filmplezier op het Leiden International Film Festival

Van 2 tot en met 11 november is Leiden weer even de filmhoofdstad van Nederland. Daar zijn we als partner van het festival natuurlijk heel trots op, om die reden maken we je graag enthousiast!
Blogs

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?
Blogs

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools - voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.
Showcases

Slim waardevolle feedback verzamelen

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.
Blogs

Altijd en veilig verbonden zijn: ICT oplossingen voor op en buiten kantoor

Helaas verkijken werkgevers zich nog weleens op de economische schade die ze oplopen als ze hun internetvoorzieningen niet goed regelen. Hieronder twee stellingen met betrekking tot dit thema. Wat is jouw kijk hierop?
Blogs

Slim! Gebruik ICT systemen om te professionaliseren én kosten te beheersen

Zie jij ICT als een kostenpost of als een mogelijkheid om te professionaliseren én kosten te beheersen? Steeds meer bedrijven ontdekken dat als ze digitaliseren en ICT systemen beter organiseren, ze nieuwe kansen creëren voor hun organisatie. Dit noemt men ook wel: digital transformation. Waar liggen die kansen zoal? In de praktijk zien wij dat er een flinke slag te maken is bij organisaties waar veel procedures zijn en registratie de norm is.
Blogs

Verlies je goede medewerkers niet aan een modernere concurrent

Millenials stellen steeds hogere eisen aan werkgevers. Is je ICT niet up to date? Vergeet het dan maar. In dit artikel laten we je zien hoe je voldoet aan de eisen van vandaag. Hoe je kunt werken met de Modern Workplace en hoe dat ervoor zorgt dat mensen productiever en efficiënter kunnen (samen)werken.