Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

18 apr 2019
Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker


Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Werk via 4G of via een VPN-verbinding

Elke zichzelf respecterende horecagelegenheid biedt vandaag de dag gratis wifi aan. Zo kun je lekker op een terrasje aan het werk. Realiseer je wel dat die gratis wifinetwerken niet echt veilig zijn; voor je het weet zit iemand over je digitale schouder mee te kijken met wat je aan het doen bent. Gelukkig is dat eenvoudig te voorkomen. Door je smartphone als hotspot te gebruiken werk je via 4G, dat is een stuk veiliger dan het werken via een publiek wifinetwerk. Is de databundel niet zo groot? Zorg dan voor een VPN-verbinding: een virtual private network. Op die manier zijn de gegevens die je uitwisselt beveiligd en versleuteld. Zo kun je lekker van je cappuccino of mocktail blijven genieten én kun je veilig aan de slag.

Zorg voor een goede back-up

Natuurlijk is het heerlijk om met je laptop of tablet buiten aan de slag te gaan. Maar realiseer je dat als je op een terrasje of in het gras aan de waterkant zit, de risico’s iets anders zijn dan wanneer je achter je eigen bureau op kantoor zit. Je drankje valt over je laptop of iemand stapt op je tablet die je net even naast je hebt neergelegd. Mooi weer kan er ook voor zorgen dat je iets minder gefocust bent. Na het werk neem je misschien een gezellig drankje. Je legt je tas met spullen naast je op de stoel en voor je het weet is je tas verdwenen. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Maar als je werkt in de cloud, weet dat je bestanden versleuteld zijn én weet dat je een goede back-up hebt, zijn de gevolgen al beter te overzien.

Versterk je wifisignaal

Ook in je eigen tuin kun je van het zonnetje genieten. Helaas hebben veel mensen geen goed wifisignaal in de tuin. Dat wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de glazen schuifpui die het signaal blokkeert of simpelweg de te grote afstand tot je wifikastje. Als je databundel toereikend is, kun je natuurlijk over 4G werken. Maar je kunt ook eenvoudig je wifisignaal versterken door je apparatuur net iets beter te plaatsen of een extra access point in de tuin aan te leggen.

Ook handig na het werk

Zo’n versterkt wifisignaal in de tuin is ook handig na het werk. De Weber iGrill is een digitale thermometer voor je barbecue. Verbind de iGrill met het internet, steek de pen in je braadstuk en je krijgt een signaal op je smartphone of tablet als de temperatuur optimaal is of als je je vlees moet draaien. In de tussentijd kun je lekker van je drankje genieten. Met de Weber iGrill-app kun je een foto van je meesterwerk delen via social media. Daaraan is wel één risico verbonden. Voor je het weet staan al je collega’s voor de deur.

Ook zin in zon?

Gun je jouw collega’s ook die werkplek in de zon? Maar geen zin in risico’s? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee. Bij ons op kantoor of op een zonnig terras, aan jou de keus.


Deel artikelTags

Marcel van Elsacker

Marcel van Elsacker

Marcel is een expert op het gebied van computerhardware en besturingssystemen. Met een frisse en nuchtere blik op IT deelt hij graag zijn kennis en inzichten.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

4 ICT-beheerzaken waarmee je de meeste problemen oplost

Als wij bij organisaties over de vloer komen, zijn er altijd zaken waarvan wij denken: ‘Dat kan beter.’ En dat gaat meestal om een van deze vier – relatief eenvoudig op te lossen – problemen.
Blogs

ICT-beheer puur technisch? Vergis je niet!

Bij het selecteren of beoordelen van een ICT-partij wordt vooral gekeken naar de technische kennis en de prijs. We begrijpen dat dit belangrijke criteria zijn en uiteraard halen ook wij alles uit de kast om ons op deze punten te onderscheiden. Toch wordt de echte winst gemaakt op andere gebieden.
Blogs

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.
Blogs

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.
Events

Getting most out of your data - Microsoft Ignite Amsterdam

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega's van Interactive delen graag de inzichten welke zij daar hebben opgedaan.
Blogs

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.
Blogs

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?
Events

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.
Events

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.
Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.