Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen.

Jeroen over Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellenJeroen
3 min.

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom. 

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Goede prijs en schaalbaarheid

Bij ISDN betaal je mogelijk voor een telefooncentrale op jouw kantoor, je hebt abonnementskosten om te mogen bellen en dan nog de belminuten. Bij elkaar opgeteld is dit een flink bedrag per maand. Skype en Teams vragen alleen een vast bedrag per gebruiker per maand. Iedere gebruiker kan onbeperkt bellen tegen een vast tarief. Hiermee zijn onvoorspelbare kosten verleden tijd.

Daarnaast zijn Skype en Teams ook schaalbaar doordat het aantal gebruikers maandelijks bijgesteld kan worden.

Een ander voordeel ten opzichte van ISDN is dat er sprake is van een eenmalige set-up van jouw digitale telefooncentrale: een fysiek stuk hardware op kantoor is hiermee verleden tijd, zelfs een telefoontoestel is niet per definitie nodig want een headset volstaat.

Overal bereikbaar met Skype en Teams

Wanneer jij overstapt van ISDN naar Skype of Teams, kun jij jouw huidige telefoonnummer behouden of een nieuw nummer kiezen. Daarnaast heb je zowel een intern als een extern doorkiesnummer op jouw laptop of telefoon. Skype en Teams zijn geïntegreerd in Office 365. Werk jij daarmee, dan betekent het dat jij via jouw mobiel en andere apparaten (laptop, computer, Surface, tablet) en vanaf iedere locatie gemakkelijk te bereiken bent, zowel via wifi als 4G!

Veilig bellen

Het dataverkeer van Teams en Skype is gecodeerd. Dat betekent dat jij vanaf iedere locatie en ieder device veilig belt. Tevens ontvang je een uitgebreide rapportage over de gespreksduur, de gebelde nummers en de gesprekskwaliteit.

Wat is de beste optie: Skype of Teams?

Jouw behoefte bepaalt of Skype of Teams de beste optie voor jouw organisatie is. Heeft jouw prioriteit primair een goede belfunctie? Kies dan voor Skype. Gaat jouw voorkeur uit naar een middel dat naast bellen ook mogelijkheden biedt om effectief met elkaar samen te werken? Kies dan voor Teams. Teams biedt meer functies als Skype. Zo kan jij jouw bestanden en scherm delen, videovergaderen, chatten en andere producten van Microsoft integreren in het platform van Teams.

In de komende jaren zullen de functionaliteiten van Teams groeien. Microsoft heeft grote ambities met Teams! Zij willen dat hun gebruikers nog maar één applicatie nodig hebben om zich te verbinden (in de breedste zin van het woord) en samen te werken met anderen.

Maak jij op dit moment nog gebruik van een ISDN aansluiting? Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Zo krijgen wij een helder inzicht in jouw wensen en behoeften ten aanzien van telefonie. Samen bekijken wij hoe jij prijsbewust, veilig en gemakkelijk via het internet kunt gaan bellen.

ICT Updates.