Terug naar overzicht

December, maand van de lijstjes – ook weer in 2024

December blijft de maand van de lijstjes, en elk jaar brengt weer nieuwe en interessante inzichten. Hier zijn drie lijstjes die niet alleen vermakelijk zijn maar ook voortkomen uit echte data en trends.

Google’s Year in Search 2024: De wereld in zoektermen

Google heeft zijn Year in Search 2024 onthuld en geeft ons een inkijkje in de zoektrends die wereldwijd dit jaar de toon zetten.

Google, de populairste zoekmachine ter wereld (sorry Bing, misschien volgend jaar?), heeft weer eens bewezen een ongeëvenaarde spiegel van de menselijke nieuwsgierigheid te zijn. Het jaar 2024 was allesbehalve saai, met gigantische sportevenementen, verkiezingen, films en nieuws dat de wereld schokte en verbond.

De Year in Search lijst toont niet de meest gezochte termen van 2024. Als dat zo was, zouden woorden als “YouTube” of “het weer” elk jaar bovenaan staan – en dat zou een vrij saai lijstje worden. Nee, Google kijkt naar trends: zoektermen die dit jaar een gigantische piek in populariteit zagen. Voor de nieuwsgierigen onder ons: het gaat alleen om zoekopdrachten via Google search en niet op andere sites gerelateerd aan Google zoals Youtube of Gemini.

Benieuwd wat de wereld dit jaar bezig hield? Pak een warme chocomel en duik mee in de trends van 2024! 🎉

Wil je overigens weten wat momenteel de zoektrends zijn, dan kan je deze hier bekijken.

 

De Top 5 AI-oplossingen van 2024

AI-oplossingen die ons leven in 2024 nét wat makkelijker (of interessanter) maakten. Van slimme apparaten tot complete strategieën, deze AI’s zorgden voor de nodige ‘aha-momenten’. 🎄🤖

1. ChatGPT 4.5 – De assistent die altijd paraat staat

OpenAI’s nieuwste ChatGPT versie blijft een trouwe metgezel, of je nu een gedicht voor oma nodig hebt of een receptenidee met restjes kalkoen. De nieuwe functionaliteiten in 2024 maakten hem nog intuïtiever, alsof hij écht begrijpt hoe chaotisch jouw feestdagen kunnen zijn.

2. Gemini (Google AI) – Google doet ook mee

Google’s Gemini AI maakte zijn grote debuut in 2024 en stal de show. Van complexe vragen beantwoorden tot creatieve brainstorms: Gemini werd dé sparringpartner voor iedereen die even vastzat. Geruchten gaan dat zelfs de kerstman Gemini heeft gevraagd hoe hij de logistiek van zijn cadeautjes efficiënter kan aanpakken.

3. DALL-E 3 – Van woorden naar kunst (of gewoon kerstkaarten)

Kerstkaarten op maat? DALL-E 3 had het in 2024 druk met het maken van gepersonaliseerde afbeeldingen. Van een kat in een kerstmuts tot futuristische feesttaferelen – deze AI wist altijd iets unieks neer te zetten.

4. MidJourney v6 – De creatieve krachtpatser

MidJourney ging in 2024 nog verder met het herdefiniëren van visuele content. Van artistieke interieurideeën voor je kerstdiner tot het ontwerpen van een next-level ugly Christmas sweater – deze tool is een hit onder creatievelingen.

5. Runway AI – Hollywood voor thuisgebruik

AI-video werd nóg toegankelijker in 2024 dankzij Runway AI. Of je nu een kerstreclame in elkaar wilde zetten of een geanimeerde nieuwjaarsgroet: deze oplossing bracht videobewerking op professioneel niveau binnen handbereik.

Welke AI-oplossing stond dit jaar bovenaan jouw lijstje? In 2025 denken wij graag met je mee over hoe wij AI voor jou kunnen inzetten, doelgericht en productiviteit voorop!

 

Top 25 meest gebruikte wachtwoorden in 2024

Het blijft een treurig rijtje, de 25 meest gebruikte wachtwoorden.
Het is verrassend (en een beetje triest) dat deze wachtwoorden al jaren op de lijst staan, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen over hun zwakte. Dus, als jouw wachtwoord hier tussenstaat, is dit je teken om te upgraden naar een sterke, unieke combinatie.

Goede tip, mocht je dat nog niet gelezen hebben in onze andere updates; een wachtwoordmanager gebruiken zoals Lastpass. Dit is handig en per saldo een stuk veiliger, bovendien wordt snel inloggen mogelijk op websites door slimme integraties. Ingewikkeld? Welnee, gewoon uitproberen, kind kan de was doen.

Nog een tip 😊: gebruik MFA: Bescherm jouw organisatie, multifactorauthenticatie (MFA) is een MUST – Interpulse Automatisering.

Deze lijst is gebaseerd op data van grote onderzoeken naar wachtwoordgebruik, zoals die van NordPass en andere beveiligingsplatforms:

De top 25 wachtwoorden gebruikt in 2024 – gebruik deze zeker niet!

  1. 123456 – “Klassiek maar o zo voorspelbaar.”
  2. 123456789 – “Voor als je zes cijfers te kort vond.”
  3. 12345678 – “Wat een verrassende verandering!”
  4. password – “Creatief? Niet echt.”
  5. qwerty123 – “Voor wie denkt dat het toetsenbord een puzzel is.”
  6. qwerty1 – “Een zwakke poging tot variatie.”
  7. 111111 – “Unaniem de meest eentonige keuze.”
  8. 12345 – “Als vijf sterren in eenvoud je ding is.”
  9. secret – “Spoiler: het is geen geheim meer.”
  10. 123123 – “Symmetrie is prachtig, behalve in wachtwoorden.”
  11. 1234567890 – “Voor wie van lang maar saai houdt.”
  12. 1234567 – “Iets korter, maar net zo zwak.”
  13. 000000 – “Alles of niets, meestal niets.”
  14. qwerty – “Toetsenbordliefhebbers, unite!”
  15. abc123 – “Het alfabet is geen magische combinatie.”
  16. password1 – “Nummer één in clichés.”
  17. iloveyou – “Aww, hackers houden ook van jou.”
  18. 11111111 – “Extra lang, extra slecht.”
  19. dragon – “Fantastisch, maar niet onbreekbaar.”
  20. monkey – “Lief, maar o zo voorspelbaar.”
  21. 123123123 – “Herhaling maakt het niet sterker.”
  22. 123321 – “Een symmetrische ramp.”
  23. qwertyuiop – “Volledige bovenste rij, bijna indrukwekkend.”
  24. 00000000 – “Nul inspanning.”
  25. Password – “Als je echt niets beters kon bedenken.”

Deze lijst is samengesteld op basis van data van NordPass en andere analyses van miljoenen gelekte wachtwoorden wereldwijd. Zorg ervoor dat je niet bijdraagt aan de statistieken van volgend jaar!

 

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2025 gewenst, in die specifieke volgorde, omdat lijstjes toch wel een zekere charme hebben. 🎉


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.