Waarom PowerApps van Microsoft ook geschikt zijn voor het MKB
Ontwikkelaars zijn schaars en het ontwikkelen van een online platform kan een tijdrovende klus zijn. Sinds enkele jaren zijn daarom low-code en no-code oplossingen opkomend. In de beginjaren nog prematuur en beperkt, maar inmiddels zijn er diverse volwassen en betrouwbare oplossingen beschikbaar. Ook Microsoft heeft een low-code platform ontwikkeld: het Powerplatform.
Met deze low-code en no-code oplossingen worden zakelijke apps ontwikkeld die verbinding maken met bijvoorbeeld Microsoft365 onderdelen, Dynamics CRM en honderden andere gegevensbronnen. Voor het ontwikkelen van applicaties zijn geen professionele developers nodig, maar met behulp van standaard bouwstenen kan een persoon met weinig (low-code) tot geen (no-code) ontwikkelervaring een eenvoudige oplossing bedenken en ontwikkelen.
Wat zijn low-code en no-code oplossingen?
Waar voorheen een programmeur vele regels code klopt, kan je nu als gebruiker zelf kant en klare bouwstenen gebruiken en aan elkaar koppelen. Je kan bijvoorbeeld zelfstandig een scherm met formuliervelden opzetten en de invoer opslaan in een Excelsheet of database. Bij no-code oplossingen kan dat zonder programmeerkennis. Via een user interface koppel je bouwstenen aan elkaar en bouwt op die manier een eenvoudige applicatie. Hiermee kan je eenvoudige toepassingen snel realiseren.
Low-code oplossingen zijn iets ingewikkelder, maar de applicaties kunnen dan ook geavanceerder zijn. Hierbij maak je op basis van modellen en een klein beetje programmeren een applicatie op. Het Microsoft Powerplatform is een voorbeeld van een low-code oplossing.
Waar worden low-code en no-code oplossingen voor ingezet?
Applicaties die worden ontwikkeld in low-code en no-code worden het meest ingezet voor interne bedrijfsprocessen. Het vervangt bijvoorbeeld toepassingen die normaal in Excelsheets worden geregistreerd. Een goed voorbeeld is een eenvoudig CRM systeem waar collega’s gezamenlijk in werken.
Andere voorbeelden van PowerApps:
-
- Helpdesk en ticketing registratie
-
- Verlofaanvragen registratie
-
- Onkostenvergoeding
-
- Budgetbewaking projecten
-
- Terugbelverzoeken registratie (Wij gebruiken dit op deze manier: terugbelverzoeken App in Teams)
-
- Barcode scanner met gekoppelde productinformatie
Wat heeft het Microsoft Powerplatform te bieden?
Het Microsoft Powerplatform is volwassen geworden en wordt daarom toegankelijk voor steeds meer organisaties, ook voor MKB bedrijven. Er kan inmiddels verbinding worden gemaakt met honderden externe applicaties. Voer je binnen de organisatie terugkerende taken uit? Wellicht kunnen deze eenvoudig omgezet worden naar een geautomatiseerde oplossing…
Het Power platform bestaat uit:
-
- Power Apps
En kan aangevuld worden met de rapportageoplossing Power BI.
Microsoft biedt ook een App aan voor Android en iOS waarmee de power apps geopend kunnen worden door de medewerkers. Hiermee zijn de Powerapps altijd en overal te gebruiken en alleen door de juiste geautoriseerde personen.
Power Apps: Snel aangepaste zakelijke apps bouwen
Power Apps bieden dus uitgebreide zakelijke logica en werkstroommogelijkheden om handmatige bedrijfsprocessen te transformeren naar digitale, geautomatiseerde processen. Dit resulteert in betere registratie en minder fouten.
Ook voor het MKB zijn deze toepassingen nu bereikbaar. Prijzen voor een Power Apps abonnement kan je hier vinden.
Meer Power platform
Naast de Apps bestaat het platform ook uit Power Automate, dit maakt de applicatie die je maakt nog vele malen krachtiger.
Ook het Robotic Process Automation (RPA) is onderdeel van Power Automate, hiermee kan je handmatige acties heel slim automatiseren en uit laten voeren door een ‘robot’. Op dit moment is het gebruik zelfs gratis.
Ook aan de slag met het Power platform?
Heb je een case waarmee je aan de slag zou willen gaan, we helpen je graag op weg of nemen het werk volledig voor je uit handen. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.