Wij dragen graag bij aan jouw cyberweerbaarheid
In het nieuws hoor je met regelmaat over bedrijven die getroffen worden door zogenaamde gijzelsoftware of phishing. Het levert vaak schade op, bijvoorbeeld door dataverlies en productiviteitsverlies. Helaas hebben veel ondernemers dit al meegemaakt. Cybersecurity is daarom een zeer belangrijk en relevant onderwerp.
Op basis van een aantal basisprincipes rond ICT beveiliging en bijbehorende maatregelen, kan iedere organisatie zelf al veel stappen zetten om haar eigen beveiliging te verbeteren.
Waarom werken aan je cyberweerbaarheid?
Toename cyberaanvallen
Cybercrime neemt jaarlijks toe met maar liefst 35%. Dit betekent dat de dreiging voor bedrijven steeds groter wordt, met een toename van het aantal aanvallen en de gevolgen.
Iedereen is kwetsbaar
Het is eigenlijk niet de vraag of je te maken krijgt met cybercriminaliteit, maar wanneer. Neem de juiste maatregelen, het is jouw verantwoordelijkheid.
Voorkomen beter dan genezen
Het is niet de vraag of je te maken krijgt met cyberaanvallen, maar wanneer. Als het dan gebeurt ben je met Interpulse goed voorbereid.
Voorkom schade
Cyberaanvallen zoals ransomware kunnen ervoor zorgen dat bedrijven grote sommen geld moeten betalen om toegang tot hun eigen systemen terug te krijgen. Daarnaast kunnen bedrijven inkomsten mislopen door downtime en herstelkosten na een aanval.
Bescherm (klant)gegevens
MKB-bedrijven hebben vaak toegang tot gevoelige klantgegevens, zoals persoonlijke informatie, betaalgegevens of medische dossiers. Het verlies (datalekken) of de diefstal van deze gegevens kan leiden tot verlies van vertrouwen, reputatieschade, en mogelijke juridische stappen.
Naleving wet- en regelgeving
Werken aan cyberweerbaarheid is essentieel om te voldoen aan wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door maatregelen te nemen neem je verantwoordelijkheid en bescherm je de gegevens.
Hoe veilig is jouw organisatie?
Doe een vrijblijvend een securityscan om te kijken hoe veilig jouw organisatie is.
- Inventarisatie van mogelijke kwetsbaarheden
- Advies van onze professionals
- Overzicht van verbeterpunten
Vraag een vrijblijvend advies aan
Laat je gegevens achter en,
wij nemen contact met je op
Samenwerken aan digitale weerbaarheid
- 1
Risico’s in kaart brengen
Wij brengen alle risico’s in kaart: alle systemen, devices, apparaten, gebruikers. - 2
Awareness medewerkers
Wij werken aan awareness bij jouw medewerkers en bevorderen zodoende veilig gedrag. - 3
Goede beveiliging
Wij zorgen dat alle systemen, applicaties en apparaten op de juiste manier worden beveiligd. - 4
De juiste toegang instellen
Wij beheren en bepalen wie er toegang heeft tot welke middelen, systemen, applicaties. Alleen de juiste personen kunnen bij specifieke data. - 5
Maak een plan bij incidenten
Wij bereiden jullie voor op incidenten. Een plan als het toch mis gaat en er incidenten voordoen.
Zo helpen wij jouw organisatie
Wij gebruiken naast onze kennis en kunde ook uitstekende tools voor het verhogen van jouw digitale veiligheid. Dit stelt onze medewerkers in staat bedreigingen te detecteren en snel te handelen indien nodig.
Met 24/7 monitoring zorgen we ervoor dat jouw systemen continu worden bewaakt op verdachte activiteiten. Dit stelt ons in staat om snel in te grijpen bij mogelijke dreigingen en jouw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen,
Met een betrouwbare online backup zorgen we ervoor dat jouw gegevens veilig worden opgeslagen en gemakkelijk kunnen worden hersteld bij dataverlies. Zo ben je altijd beschermd tegen onverwachte incidenten, zoals cyberaanvallen of hardwarestoringen, en blijft jouw bedrijf zonder onderbreking doorgaan.
Nederland digitaal weerbaar
“Om de kansen en mogelijkheden van digitalisering optimaal te benutten is digitale weerbaarheid een belangrijke voorwaarde. De realiteit is dat grote en kleine organisaties dagelijks te maken hebben met digitale dreigingen. Deze dreigingen kunnen leiden tot een datalek of bijvoorbeeld uitval van de productieomgeving. De impact kan hoog zijn, denk aan reputatieschade of zelfs het in gevaar komen van de bedrijfscontinuïteit. Organisaties moeten zich daarom weren tegen deze dreigingen door werk te maken van hun digitale weerbaarheid.” – Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)
ISO/IEC 27001 gecertificeerd
Een ISO-gecertificeerde ICT-partij is een waardevolle partner wanneer je werkt aan jouw digitale weerbaarheid, omdat zij voldoen aan internationaal erkende normen voor informatiebeveiliging. ISO-certificeringen, zoals ISO 27001, garanderen dat de ICT-leverancier strikte beveiligingsmaatregelen heeft geïmplementeerd om gevoelige gegevens te beschermen tegen bedreigingen zoals cyberaanvallen en datalekken. Dit biedt je niet alleen gemoedsrust, maar ook de zekerheid dat jouw systemen en data volgens best practices worden beheerd. Bovendien helpt het je te voldoen aan wettelijke eisen en industriestandaarden, wat je bedrijfsreputatie versterkt en het vertrouwen van klanten en partners vergroot. Bij Interpulse ben je aan het juiste adres, of je nu aan aan de slag gaat met je digitale weerbaarheid of het bouwen van security-first software.