5 dingen om mee te stoppen voor een écht moderne werkplek

Een moderne werkomgeving is niet alleen een hele goede set  techniek/software en een goede fysieke werkplek. Het gaat juist om het geheel van de juiste organisatiecultuur en het gedrag van werknemers binnen de organisatie. Een modern workplace is een werkplek die is ontworpen om aan de behoeften van de moderne werknemer te voldoen. Dit betekent dat het zich aanpast aan de manier waarop mensen werken en communiceren, en dat het technologie gebruikt om efficiënter en productiever te zijn.

Hieronder vind je vijf zaken die geen modern workplace definiëren, zo weet je ook direct waar je mee aan de slag kunt om jouw organisatie naar een modern workplace te bewegen.


 1. Papierwerk, mappen met documenten en archiefkasten – In een modern workplace worden papierwerk en archiefkasten vervangen door digitale documenten en cloud-opslag. Dit vermindert niet alleen de fysieke rommel op de werkplek (clean desk!), maar maakt het ook eenvoudiger om bestanden te delen en samen te werken met collega’s op afstand.

 2. Vaste werkplekken – Een modern workplace heeft niet langer vaste werkplekken voor elke medewerker. In plaats daarvan is het ontworpen om mobiel en flexibel werken mogelijk te maken. Of een collega nu thuis werkt, vanuit een wegrestaurant of op kantoor. Werken kan vanaf elke locatie en elk apparaat.

 3. Traditionele hiërarchie – In een modern workplace is de traditionele hiërarchie vervangen door een platte organisatiestructuur. Medewerkers hebben meer autonomie en verantwoordelijkheid, en er is een cultuur van open communicatie en samenwerking tussen teams.

 4. Eén-dimensionale communicatie – E-mail als het enige communicatiemiddel is niet meer voldoende. Een modern workplace biedt verschillende communicatiemiddelen zoals instant messaging, videoconferencing, en collaboratieve tools voor document delen. Dit maakt het mogelijk om efficiënter en effectiever te communiceren met collega’s en klanten.

  Heb je tijd over? Ga een document rondsturen per mail aan 10 collega’s en vraag om feedback. De modern workplace stelt je in staat om 1 link te delen en zodoende in 1 bestand te werken met collega’s.

 5. Geen flexibele werkuren – Een modern workplace biedt medewerkers flexibele werktijden om werk en privéleven in balans te houden. Dit kan betekenen dat medewerkers hun eigen werkschema mogen bepalen, dat er parttime of thuiswerk mogelijkheden zijn, en dat er flexibele verlofregelingen zijn.

Team

We vatten het nog kort samen: een modern workplace is een dynamische en aanpasbare omgeving die medewerkers in staat stelt om op hun best te presteren. Het combineert technologie, cultuur en werkwijzen om een werkomgeving te creëren die zowel efficiënt als aangenaam is.


  Meer weten?

  Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.