Coronavirus – veel vragen over opties voor thuiswerken en online vergaderen

Wij krijgen op dit moment veel vragen van klanten over de mogelijkheden voor thuiswerken, videobellen en vergaderen i.v.m het coronavirus. De meest gestelde vraag gaat over het op afstand kunnen vergaderen met collega’s en klanten.

Snel een eenvoudig

Nodig via Microsoft Teams mensen uit om deel te nemen aan een online vergadering. Dit kan namelijk heel eenvoudig en ook als je gesprekspartners geen Office 365 tot hun beschikking hebben. Iedereen kan deelnemen. Je stuurt ze een deelnamelink en je kunt deelnemen via de internetbrowser. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg.


Zo vergader je thuis met collega’s, relaties en klanten

Microsoft Teams is een platform voor samenwerking wat onderdeel uitmaakt van Office 365. Online vergaderen is een van de mogelijkheden die binnen Teams wordt aangeboden. Heb je (nog) geen Office 365 of Teams? Ook zonder kan je deelnemen aan een Teams vergadering. Alleen een internet-browser en een microfoon zijn echt vereist om mee te kunnen doen. Nodig gerust mensen van buiten je organisatie uit.

Neem het initiatief door een Teams-vergadering te starten door op deze knop te klikken:

Deelnemen

Er wordt vervolgens een hyperlink toegevoegd aan de vergadering. Je kunt deze link delen met mensen. Het maakt niet uit of deze personen een Office 365 account hebben. Zodra men op de linkt klikt kan je in een internetbrowser (Chrome, Internet Explorer, Safari etc.) wachten in een lobby. De organisator kan mensen eenvoudig toelaten en er is een online (video en audio) vergadering gestart. Kom je er niet uit? Bel ons. We zitten voor je klaar om je te helpen.

Thuiswerken goed inregelen is ook te doen door goede inrichting van Office 365, zodat je altijd en overal kunt werken. Je kunt dan bij al je bestanden, samenwerken met collega’s in bestanden, contact hebben via chat, online vergaderen etc. Dit valt echter niet in één stappenplan te vatten.

Wel heeft Microsoft een handige playlist op Youtube gemaakt waarin je kunt ontdekken hoe je remote kunt werken met behulp van Microsoft Teams:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFPUGjQjckXGxmRgio7hw_VjMtsvSoILW

Er is ook een gratis versie beschikbaar van Microsoft Teams, zodat je snel aan de slag kunt. Hier lees je over op de site van Microsoft:
https://products.office.com/nl-nl/microsoft-teams/free?market=nl

We wensen iedereen veel sterkte en wijsheid in de omgang met het Covid-19 (Corona) virus.


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.