Datakoppeling tussen Autotask en Exact Online

Automatiseer het beheer van jouw klantengegevens

Datto Autotask en Exact Online zijn twee veelgebruikte softwarepakketten voor IT-dienstverleners en andere bedrijven die met klanten werken. Autotask is een CRM- en projectmanagementtool die helpt bij het beheren van klanten, projecten en middelen. Exact Online is een cloudgebaseerd ERP-systeem dat helpt bij het beheren van financiële administratie, voorraad, inkoop en verkoop.

Probleem

Een nadeel van het gebruik van twee afzonderlijke systemen is dat het beheer van klantengegevens dubbel uitgevoerd moet worden. De klantgegevens moeten handmatig in beide systemen ingevoegd worden om ervoor te zorgen dat ze up-to-date zijn. Dit kan tijdrovend en foutgevoelig zijn.

Oplossing

Interpulse heeft een oplossing ontwikkeld voor het automatiseren van de datakoppeling tussen Autotask en Exact Online. Deze oplossing maakt gebruik van Autotask webhooks en de Exact API om klantengegevens automatisch tussen de twee systemen te synchroniseren.

Concreet komt het erop neer dat wanneer er in Autotask een nieuw bedrijf wordt aangemaakt of een bestaande organisatie naar klant omgezet wordt, deze klant gecommuniceerd wordt naar Exact. Exact genereert vervolgens een klantcode, en deze wordt in Autotask opgenomen als CompanyCode. De koppeling zorgt er daarnaast voor dat duplicaten worden voorkomen.

Voordelen

De datakoppeling tussen Autotask en Exact Online biedt de volgende voordelen:

  • Tijdbesparing: Het automatisch synchroniseren van klantengegevens kost u geen handmatig werk.
  • Geen fouten: De kans op fouten bij het handmatig synchroniseren van gegevens wordt aanzienlijk verminderd.
  • Meer inzicht: U heeft altijd toegang tot de meest actuele informatie over uw klanten in beide systemen.

Als je op zoek bent naar een manier om het beheer van jouw klantengegevens te automatiseren, dan is de datakoppeling tussen Autotask en Exact Online een goede oplossing.


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.