Digitale transformatie – Kees helpt klanten veilig de Cloud in

Interpulse is al ruim 20 jaar een betrouwbare partner op het gebied van ICT-oplossingen, zoals websites, applicaties, mobiele toepassingen, werkplekbeheer, veilige Cloudoplossingen, ICT-infrastructuur en nog veel meer. Daarbij is het bedrijf het aanspreekpunt voor alle zaken rondom ICT. Om een idee te geven wat we bij Interpulse in de praktijk doen, zullen we wat klantcases uitlichten. Deze keer: systeem- en netwerkbeheerder Kees vertelt over zijn project bij een adviesbureau actief op het gebied van de modellering van verkeer en vervoer.


Het verkeersbureau ontwikkelt verkeersmodellen en voert data-analyses uit die door verschillende overheidsorganisaties worden gebruikt bij hun mobiliteitsbeleid voor de korte- en lange termijn. Hun server stond fysiek bij op het kantoor. Bij steeds meer klanten migreren we de diensten naar de Cloud, zo ook bij dit bedrijf. Soms moeten we klanten overtuigen van de noodzaak, de Cloud kan immers een vaag begrip zijn. Veiligheid, robuustheid, schaalbaarheid, inzicht en betrouwbaarheid – klanten zijn zodra de voordelen bekend zijn snel enthousiast.

We gaan in gesprek met de klant, even persoonlijk met elkaar om tafel om zo het beste plan te maken. Wat is noodzakelijk en wat kan eventueel later. Daarbij geven we advies over veilig samenwerken onafhankelijk van waar of wanneer je werkt.

Hoe werkt dit dan in praktijk Kees? We gaan in gesprek met de klant, even persoonlijk met elkaar om tafel om zo het beste plan te maken. Wat is noodzakelijk en wat kan eventueel later. Daarbij geven we advies over veilig samenwerken onafhankelijk van waar of wanneer je werkt. Als we het eens zijn over de aanpak en de prioriteiten, plannen wij de werkzaamheden in.

Grootste uitdaging bij deze migratie?

Dit bedrijf heeft ontzettend veel waardevolle data en deze data moet ook vaak worden geraadpleegd. Interpulse heeft gezorgd voor veilige opslag van deze data. Daarnaast is de data alleen snel en veilig te bereiken door de juiste personen. Daar is bij de inrichting voor gezorgd. We hebben bijvoorbeeld ook intern alle netwerkapparatuur vervangen en voorzien van glasvezel aansluitingen, zodat data intern snel is op te vragen. Door een goed plan wordt er ook met regelmaat apparatuur vervangen en houden we alles up-to-date. Zeer belangrijk voor deze organisatie is ook een hele goede back-up, zodat data nooit verloren gaat. Voorkomen is beter dan genezen. Bij een cyberaanval / gijzeling van systemen ben je geen data kwijt.

Kees

Ook een goed voorbeeld van een onderdeel van de Cloud migratie is het overzetten van de mailboxen. In de mailboxen was jaren aan mailverkeer aanwezig. We hebben alle mailboxen gemigreerd naar de Cloud. Dit moet secuur gebeuren en omdat het om zoveel bestanden gaat moet dit in fases gebeuren. Het voordeel  van deze migratie is dat de mail toegankelijker en veiliger is. De Cloud wordt steeds bijgewerkt door Microsoft en op kantoor heb je geen fysieke hardware meer staan (mailserver, fileserver). De mail is overal toegankelijk, je hoeft er niet meer voor op kantoor te zijn, maar kan ook vanuit huis of op je vakantieadres inloggen. Uiteraard via tweestaps-verificatie (MFA), want dat is het meest veilig.

Kees werkt sinds 2011 voor Interpulse. Hij begon op de Servicedesk en is inmiddels werkzaam als senior systeem- en netwerkbeheerder. 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.