Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

 

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen?

Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.

 

Vraag jij je af hoe jouw organisatie slim kan inspelen op veranderende behoeften? Lees hoe Growth hacking en Power BI jou hierbij helpen.

 

Growth hacking

 

In een moderne bedrijfsvoering worden medewerkers continu aangemoedigd om te experimenteren. Een mooie term hiervoor is ook wel Growth hacking – een mindset en procesmatige manier van werken om je bedrijf (snel) te laten groeien.

 

De speerpunten van Growth hacking zijn: creativiteit, innovatie en data. Zit Growth hacking in het DNA van je organisatie, dan experimenteren medewerkers op een dusdanig wijze dat de organisatie op basis van de resultaten concrete stappen voorwaarts maakt. Maar experimenteren alleen is niet genoeg. Men dient op een gestructureerde manier te experimenteren en het resultaat te analyseren.

 

Helderheid in de onderstaande vier punten helpt je flink op weg:

 

a) Wat je experiment inhoudt

 

b) Waarom je dit experiment uitvoert

 

c) De verwachte uitkomst

 

d) Wat je meet

 

Laten we even wat dieper ingaan op punt d. want meten – het verzamelen en analyseren van data – is essentieel. Het is de sleutel om wat met de resultaten van de experimenten te kunnen doen. Zonder meten krijg je geen tastbare nieuwe inzichten!

 

Meten met Microsoft Office Power BI

 

Maak je gebruik van Microsoft Office 365? Dan is Power BI een perfecte tool om je meetresultaten om te zetten in bruikbare inzichten. Het idee achter Power BI is dat bijvoorbeeld een afdelingsmanager geheel zelfstandig de data van zijn/haar afdeling kan analyseren, rapporteren en presenteren.

 

We zetten de kracht van Power BI voor je op een rij:

 

1) Simpel in gebruik

 

Als je met Excel kan werken, kan je doorgaans ook met Power BI werken: het is eigenlijk een vervolgstap waarin je gemakkelijk grote hoeveelheden data analyseert.

 

2) Data verzamelplek

 

De data uit diverse kanalen, zoals Excel, ERP/bedrijfssoftware of Google Analytics kan je inlezen in Power BI, vervolgens kun je in Power BI verbanden leggen tussen die data.

 

3) Prettig samenwerken

 

Jij kunt jouw collega’s toegang geven tot de data door het met hen te delen via de Power BI webapplicatie of via de smartphone en tablet app.

 

4) Mooie rapporten

 

Power BI is op alle fronten gebruiksvriendelijk. Het dashboard stelt je zelfs in de gelegenheid om mooie en interactieve rapporten te maken met de beschikbare data.

 

5) Een goede prijs

 

Vroeger waren dergelijke tools kostbaar en complex, en daardoor eigenlijk alleen beschikbaar voor grote bedrijven. Nu kan het MKB ook de vruchten van deze handige tool plukken, want voor minder dan een tientje heb je een licentie.

 

Met een gezonde experimenteercultuur en Power BI kan jouw organisatie zich gemakkelijk en snel aanpassen aan veranderende behoeften in de bedrijfsomgeving.

 

Wil jij Power BI uitproberen? Meld je dan vandaag aan voor onze online demo.

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.