data-eio=

ICT-partij of ICT-partner? Een wezenlijk verschil in een paar letters

 

Als je verantwoordelijk bent voor de ICT-portefeuille van jouw organisatie heb je heel wat bytes hoog te houden. Je kunt kiezen voor een willekeurige ICT-partij, of voor een ICT-partner. Die paar letters maken net het verschil tussen hoofdpijn en overzicht. Wat zijn je uitdagingen? En hoe kan het anders?

 

Budget

 

Als ICT-verantwoordelijke moet je te allen tijde je budget op orde hebben. Dat is nogal een opgaaf. Enerzijds wil je dat je infrastructuur en ICT-omgeving altijd up-and-running zijn, anderzijds kan elke supportvraag leiden tot extra kosten. Zo weet je nooit wat je onderaan de streep kwijt gaat zijn aan je ICT. Een grote zorg.

 

Resultaat

 

Wat is nu precies het resultaat dat je hebt behaald uit die gemaakte kosten? Je hebt behoefte aan inzicht in het reilen en zeilen van je technische omgeving. Hoe efficiënt is die omgeving, welke apparatuur staat waar en hoe oud is deze eigenlijk? Niet alleen omdat je zo een goed gevoel hebt over hoe het er ICT-technisch voorstaat binnen de organisatie, maar ook om een duidelijke inventarisatie hebben in het geval van (security-)audits en voor de jaarstukken van de accountant.

 

Interne processen

 

De processen binnen de organisatie gaan al jaren op een bepaalde manier. Ergens weet je dat ze eigenlijk niet meer naar behoren functioneren en dat dit kan leiden tot gegevensverlies. Dat kan weer bedrijfsschade tot gevolg hebben. Maar je hebt maar twee handen en er is te veel te doen.

 

Weer eens het vlees snijden

 

Kortom, je wil je ICT-portefeuille op de best mogelijke manier beheren en je eigen medewerkers zo goed mogelijk laten ondersteunen. Tegelijkertijd zitten er maar een bepaald aantal uren in de dag en zou je ook graag een keer op tijd thuis willen zijn. Misschien is het nu echt tijd voor een ICT-partner. Zo wordt jouw organisatie efficiënter, krijg je beter inzicht in je kosten en kun je meer tijd besteden aan het optimaliseren van je bedrijfsprocessen en het aansturen van je organisatie. Dan kun je eindelijk weer focussen op groei en je corebusiness: ondernemen! En kan je ook nog eens op tijd naar huis om het vlees te snijden.

 

Meer weten?

 

Wil je een infrastructuur en ICT-omgeving die staat als een huis, voor een vast bedrag per maand? Wil je altijd kunnen vragen om IT-support, zonder angst voor onvoorspelbare en dus niet-budgetteerbare uitgaven? Zou je graag je interne processen eens onder de loep nemen en de effectiviteit van de door de organisatie besteedde tijd en middelen optimaliseren? We denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met mij via mijn LinkedIn-profiel of via 071 – 566 52 82. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw organisatie.

 

Mijn contactgegevens vind je op mijn persoonlijke pagina.
Je vindt daar ook andere updates van mij, o.a. omtrent de moderne werkplek.

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.