Ik weet niet of ik Google Analytics 4 gebruik of een andere versie

Google Universal Analytics (UA) verdwijnt, er komt vanaf juli 2023 geen data meer binnen. Moet ik daar iets mee doen? Jazeker, je kunt er hier meer over lezen. Gebruik je Google Analytics, maar weet je niet zeker welke variant? Wij geven je hier kort uitleg hoe je dit kunt zien.


Stap 1 – Ga naar Google Analytics account en op het beheerder dashboard

Klik geheel onderin de menubalk aan de zijkant op het tandwiel icoon. Hier zijn de instellingen te vinden. Het onderstaande scherm opent en je ziet dan in de 2e kolom (Properties) de propertynaam. Indien deze begint met de letters UA- dan gebruik je nog Google Universal Analytics (UA). Bevat deze naam de letters GA4 dan ben je klaar!

Afbeelding

Stap 2 – Onderneem actie

Je kunt aan de slag met de installatie-assistent van Google. Onderstaande afbeelding toont de balk binnen Google Analytics waar je gewezen wordt op het vervallen per 1 juli 2023. Je kunt klikken op de knop Aan de slag.

Je ziet vervolgens onderstaande scherm waar je een GA4 Property kunt aanmaken.

Na het aanmaken van deze property is het zaak om de tracking code op te nemen binnen jouw website, app, portal etc. Wij kunnen je helpen dit stukje code in te voegen op de juiste plaatsen binnen de code. Ben je iets meer technisch aangelegd of gebruik je binnen jouw CMS een plug-in, dan is dit eenvoudig zelf in te stellen. Wij adviseren het gebruik van Google Tag Manager om dit goed in te regelen.


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.