Interpulse transformeert online aanwezigheid Open Monumentendagen Leiden

Opdrachtgever: Open Monumentendagen Leiden

De Open Monumentendagen Leiden is een belangrijk cultureel evenement in Leiden dat lokaal erfgoed en historische locaties openstelt voor het publiek. Jaarlijks een uniek en variërend aanbod van prachtige woonhuizen, religieuze -en publieke gebouwen, die meer dan 20.000 bezoekers naar Leiden trekt. De stichting stond voor een aanzienlijke uitdaging: de bestaande website was verouderd, bood geen soepele ervaring op mobiele apparaten en vereiste dubbele gegevensinvoer voor zowel de nationale als de lokale website. Dit inefficiënte proces kostte niet alleen veel tijd, maar bracht ook het risico op fouten met zich mee. De behoefte aan een gemoderniseerd, gebruiksvriendelijk platform was duidelijk. Interpulse is trots dat we hier een bijdrage in mochten leveren.

Op maat gemaakt website ontwerp voor WordPress

Een passend en gebruikersvriendelijk ontwerp van de website is van groot belang, deze moet aansluiten bij de essentie van het evenement, aansluiten bij de huisstijl en moet bezoekers eenvoudig inzicht geven in het programma, activiteiten en monumenten. Het team van Interpulse heeft een op maat gemaakt ontwerp gecreëerd en geïmplementeerd in WordPress. Het nieuwe ontwerp zorgde voor een responsieve lay-out die zich naadloos aanpast aan mobiele apparaten en een optimale gebruikerservaring biedt.

Open

Gebruiksvriendelijke WordPress-website

Om ervoor te zorgen dat de website eenvoudig te beheren is, hebben we ervoor gekozen om het platform te ontwikkelen op basis van WordPress. Dit stelt de beheerders in staat om gemakkelijk inhoud bij te werken en toe te voegen zonder technische hindernissen. De pagina’s zijn flexibel op te zetten door de redacteuren en beheerders van OMD Leiden.

Datakoppeling landelijke website

Om het tijdrovende en foutgevoelige proces van dubbele gegevensinvoer te elimineren, hebben we een slimme koppeling geimplementeerd tussen de lokale en nationale websites van Open Monumentendagen. Hierdoor worden gegevens automatisch gesynchroniseerd, waardoor de administratieve last aanzienlijk is verminderd. De weergave van de activiteiten en monumenten is daarbij volledig naar wens van de opdrachtgever toegepast.

Met deze oplossing heeft Interpulse een vernieuwde digitale aanwezigheid gecreëerd voor de Open Monumentendagen Leiden, waardoor het evenement op een boeiende en moeiteloze manier toegankelijk is geworden voor een breder publiek. Op naar een succesvolle editie!

Bekijk deze website op www.omdleiden.nl


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.