Leiden International Film Festival (LIFF)

 

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.

 

Wellicht heb je als bezoeker van een film na afloop al eens je stem gegeven. Na elke voorstelling stonden er LIFF vrijwilligers bij de uitgang, gewapend met tablets waar deze app op draaide. Alle bezoekers is gevraagd een waardering te geven door een stem uit te brengen. Heel eenvoudig, door snel met de vinger te drukken op een cijfer tussen de 1 en de 5 tijdens het verlaten van de zaal.

 

Het inzetten van technologie op locatie brengt een aantal uitdagingen met zich mee: mensen zijn…..mensen. Ze tikken snel achter elkaar op het scherm, soms per ongeluk 2 x achter elkaar. De internetverbinding is even weggevallen doordat de tablet geen WIFI signaal heeft. Door de technologie slim in te zetten werkt dit systeem gewoon door en levert het resultaat voor zowel de bezoeker als de organisatie!

 

 

“Wij hebben de App robuust gemaakt. Er is een aantal duizend keer een stem uitgebracht door een divers publiek. Door kleine tweaks, zoals een snelle animatie van 200ms bij het uitbrengen van een stem is het snel achter elkaar stemmen mogelijk gemaakt met een lagere kans op dubbelstemmen. In de praktijk bleek dit goed te werken! ”

 

Mansour Ghaoui – Senior Developer – Interpulse

 

 

 

Wat is de beste film?

 

Per jaargang is er LIVE een tussenstand te bekijken van de stemmen voor de publieksprijs. Deze lijst is realtime afkomstig uit de stem App. De website communiceert direct met de data afkomstig uit de App en presenteert de top films in een mooie opmaak via de festival website.

 

 

 

 

“Uitdelen van een stemformulier en achteraf tellen van ingeleverde formulieren. Zo ging het voor de komst van de App.”

 

Mansour Ghaoui – Senior Developer – Interpulse

 

 

 

 

 

Hoe ervaart men het festival?

 

De organisatie van het festival heeft ook direct feedback van de bezoekers en hoe zij de kwaliteit van de programmering ervaren. Een gemiddeld cijfer per voorstelling geeft hierin goed inzicht. Daarnaast is er invloed uit te oefenen op de uitgebrachte stemmen. Zitten er ongeldige of teststemmen tussen, zoals stemmen op een vreemd tijdstip? De organisatie kan deze simpel uitsluiten via een gebruiksvriendelijk online controlepaneel.

 

Hoe

 

 

“Toegang met een pincode en de mogelijkheid tot het controleren van uitgebrachte stemmen op bijvoorbeeld een verdacht tijdstip, zorgt voor een kwalitatief resultaat.”

 

Mansour Ghaoui – Senior Developer – Interpulse

 

 

 

 

Nederlands Film Festival

 

De robuuste App die direct de tussenstand kan tonen op een website is van toegevoegde waarde voor LIFF. De LIFF Stem App is positief opgevallen en gaat ook op deze manier worden ingezet tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). Het NFF kan zodoende ook profiteren van de inzichten en een mooie functionaliteit toevoegen aan de website. Dit uiteraard wel in hun eigen jasje! Interpulse is dit jaar om die reden als partner van het Nederlands Film Festival ingestapt, daar zijn we stiekem best een beetje trots op.

 

 

Organisator van een event en behoefte aan realtime feedback?

 

Deze slimme app is eenvoudig aan te passen voor ieder event, maar is ook bruikbaar voor andere doeleinden. Denk aan klanttevredenheidsonderzoek, waarderen van een beursbezoek bij de uitgang, beoordelen van een workshop, etc. Er zijn veel mogelijkheden, waar wij graag over meedenken.

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.