Unity.nu

 

Unity.NU is een lokaal/regionaal nieuwsplatform. Voor onze organisatie is het belangrijk om actueel te zijn. In een tijd waarin online het belangrijkste platform is, is een goed functionerende site erg belangrijk. Ook de ontwikkeling van een app hoort daarbij. Interpulse heeft feilloos aangevoeld wat we wilden en heeft ook constructief met ons meegedacht

 

Rudo Slappendel, Algemeen Directeur Unity.nu

 

Wij willen onze doelgroep bereiken en vergroten. Daarnaast willen wij belangrijk nieuws direct onder de aandacht kunnen brengen, zodat onze volgers altijd en overal snel op de hoogte zijn.

 

Met deze vraag kwam Unity.nu bij Interpulse in 2016 als mooie volgende stap in onze samenwerking. De website van Unity.nu verzorgen wij namelijk al jaren, met veel plezier en succes. Het is mooi te zien hoe de mensen over de jaren meer en meer de website weten te vinden.

 

 

De stap naar het aanbieden van een App voor een zo groot mogelijke doelgroep draagt bij aan het kunnen bereiken en aangehaakt houden van bezoekers. Mensen die geen zin hebben om het nieuws te bekijken via een website doen dit wellicht wel via een App. Deze pak je er toch snel even bij als je toch op telefoon of tablet aan het kijken bent.

 

Vanuit dit heldere doel is de App bedacht en is de App ontwikkeld. Het laatste nieuws snel kunnen inzien. Daarnaast biedt een App de extra mogelijkheden en dat is handig, deze staat op een apparaat en je kunt dus ook de extra mogelijkheden van dat apparaat aanspreken. Voor het bieden van nieuws hebben wij ons gericht op het kunnen sturen van push-berichten. Zodra er een erg belangrijk bericht wordt geplaatst zijn de medewerkers van Unity.nu in staat dit extra onder de aandacht te brengen en dit op de mobiele telefoon als push-bericht aan te bieden.

 

Techniek helpt de medewerker(s)

 

Nieuwsberichten worden op dit moment toegevoegd in het Content Management Systeem (CMS) van de website. Het toevoegen gebeurt al door de medewerkers en dit is een vaste procedure. Wij hebben ervoor gezorgd dat de medewerkers geen extra handelingen moeten verrichten om de berichten ook in de App te tonen. De API leest direct de berichten vanuit de website en toont deze binnen de App. Geen extra werk voor medewerkers! Nou, niet helemaal. Wij hebben wel 1 optie toegevoegd binnen het CMS: per nieuwsbericht kan een medewerker 1 extra optie aanvinken “Push bericht sturen”. Ook dit is dus centraal te regelen.

 

Techniek helpt ook onze ontwikkelaars

 

De meeste mensen bereik je als de App beschikbaar is op Apple iOS App Store en Google Play Store. Dit zijn 2 verschillende werelden met een eigen techniek, voor een eigen besturingssysteem en aangeboden via een geheel andere Store. Interpulse heeft gekozen voor het ontwikkelen van een hybride App. Je bouwt 1x code en je hebt Apps voor beide stores. Geen dubbel programmeerwerk dus! (= minder kosten!). Kijk maar eens op https://ionicframework.com/ voor meer informatie.

 

Van A tot Z

 

App ontwikkelen en klaar? Nee! Je moet weten hoe je de App naar de App Stores brengt. Ook hier hebben wij alles uit handen genomen. Van uitrollen van de Apps in beide stores tot presentatie van de juiste schermafbeeldingen en teksten in de store. De App is dus pas echt beschikbaar als je een goede kwalitatieve App hebt ontwikkeld en deze goedgekeurd is door de Stores en uiteindelijk daar te vinden is voor iedereen! Promoten maar!

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.