Zo helpt IT om coronaproof samen te werken

We mogen weer! De tijd van alleen maar thuiswerken is voorbij, we kunnen voorzichtig aan weer op kantoor aan de slag. Corona heeft ons veel inzichten geboden, waardoor we nu efficiënter kunnen werken op kantoor én thuis. En daar kan IT je goed bij helpen.


De waarde van het kantoor heeft zich wel bewezen door de afwezigheid ervan tijdens de lockdown. We moesten thuis werken. De een miste zijn collega’s en de spontane ontmoetingen bij de koffiemachine, maar de ander vond het juist wel fijn om thuis te werken. Wij hebben door corona gemerkt dat een kantoor tegenwoordig drie functies heeft: het faciliteren van ontmoetingen, het faciliteren van samenwerkingen en het faciliteren van focus. IT helpt om invulling te geven aan deze functies.

Digitaal samenwerken
Sinds de pandemie hoef je niet altijd op kantoor te zijn om te werken of met klanten en leveranciers af te spreken. Moest je pre-corona een datum en tijdstip vinden in diverse agenda’s voor een meeting, nu kun je zowel op kantoor als op afstand (digitaal) afspreken. Alles wat je nodig hebt is een goede vergaderruimte, een groot beeldscherm met camerafunctie en software zoals Microsoft Teams.
Wij werken graag met de software van Microsoft. Teams kent iedereen inmiddels wel, maar wist je dat je hiermee veel meer kunt dan alleen digitaal vergaderen? Je kunt er goed mee online samenwerken, er is een chatfunctie en je kunt het ook als intranet gebruiken. Hierdoor is de communicatie van email naar Teams verplaatst. Een volle mailbox zorgt voor stress bij medewerkers en vaak wordt de prioriteit gelegd bij de bovenste tien berichten. Toen wij op kantoor Teams zijn gaan omarmen, nam ons mailverkeer flink af en waren alle collega’s op de hoogte van de zaken die we hadden besproken.

Modern werkgeverschap
Werken op locatie past goed bij modern werkgeverschap. De collega van nu wil een werkgever die voorzieningen biedt om thuis en op kantoor te werken. Vroeger was werken van 9 tot 5 de norm, nu zijn de verwachtingen veranderd.  De jongere generatie vindt een goede work-life balance belangrijk. Ze brengen hun kinderen ’s ochtends naar school, gaan dan door naar kantoor voor wat meetings, werken nog even gefocust door, halen de kinderen weer op en gaan ’s avonds nog even door om de deadline te halen. Modern werkgeverschap is je medewerkers de vrijheid geven flexibel hun werk in te delen. Op deze manier kun je ze zelfs motiveren om vier tot vijf dagen te werken. En gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt lijkt me dat een goede ontwikkeling.

Werken in de cloud
Door corona zijn veel bedrijven in de cloud gaan werken. Vaak waren ze eerst sceptisch hierover, maar door het verplichte thuiswerken waren ze overtuigd. De eerste maanden van de pandemie hebben wij dan ook hard gewerkt om onze klanten met technologie te helpen om dat mogelijk te maken.
Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een veilige werkplek van hun werknemers, zowel op kantoor als thuis. Het aantal inbraken in huis is dan wel gedaald, de digitale inbraken zijn explosief gestegen. Goede software vergroot de digitale veiligheid.

De adoptie van technologie werd dus versneld door corona. Bij Interpulse helpen we ondernemers graag met alle mogelijkheden. En niet alleen met het installeren, maar ook met het slim gebruik ervan te maken.


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.