Zo verloopt de stage van Thijs bij Interpulse

Thijs Berrevoets (23 jaar) loopt stage bij Interpulse. “Op school leerden we de basics, maar hier leer ik echt programmeren.”


Voor zijn studie Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam zocht Thijs Berrevoets een meeloopstage. Hij ging online op zoek naar een leuke plek en kwam terecht bij Interpulse. “Bij Interpulse bieden ze zeer diverse diensten aan. Dat trok mij als CMD’er aan. Ik ben een allrounder en had het idee dat ik hier veel kon leren: van onderzoek doen tot sprintjes maken.” Sprintjes zijn trouwens korte wekelijke meetings waarin kort overlegd wordt wat er gedaan moet worden, wie het doet en hoelang dit nodig heeft. Zo stel je voor jezelf vast wat je doel is van de werkweek en waar je je op gaat focussen. Heeft dus niks met hardlopen te maken.

 “Bij Interpulse bieden ze zeer diverse diensten aan. Dat trok mij als CMD’er aan. Ik ben een allrounder en had het idee dat ik hier veel kon leren: van onderzoek doen tot sprintjes maken.”

Bij Interpulse leert hij momenteel de fijne kneepjes van de front-end branche. “Op school leerden we de basics, maar hier leer ik echt programmeren. Momenteel ben ik bezig om een website van een mediabedrijf te verbeteren en verder te ontwikkelen, een gave klus.”
En bevalt het? “Het bevalt heel goed. Ik ben gewoon aan het werk als een echte medewerker en kan aan de gang gaan op mijn eigen manier bij klussen. Ik word wel goed begeleid en kan aan de bel trekken als ik iets niet weet of ergens hulp voor nodig heb. Elke week komen we samen en plannen we wat we gaan doen. Zo gaan we gestructureerd aan de slag. En niet onbelangrijk: het kantoor is vlakbij Leiden Centraal, makkelijk bereikbaar dus. Verder is de sfeer heel fijn op kantoor.”

 “Op school leerden we de basics, maar hier leer ik echt programmeren

Dit is het laatste jaar van de studie van Thijs. Weet hij al wat hij hierna wil gaan doen? “Nog niet helemaal. Ik laat het op me af komen. Ik vind twee dingen leuk om te doen. Coderen, maar ook muziek maken. Ik produceer muziek en bespeel een paar instrumenten. Welke kant ik op ga met mijn leven, weet ik nog niet. Maar dat wordt vast vanzelf duidelijk.”.


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.