Zo wordt jong talent begeleid bij Interpulse

Maarten en Mansour werken allebei voor Interpulse en ontwikkelen software. De een is net afgestudeerd, heeft frisse ideeën en is eager to learn. De ander heeft bakken ervaring en coacht graag jong talent. En die wisselwerking zorgt voor een hele goede samenwerking. “We leren echt van elkaar, we maken samen iets moois.”


Ruim anderhalf jaar werkt Maarten Berden (25 jaar) bij Interpulse als ontwikkelaar. Hij studeerde Informatica aan de Hogeschool Leiden en deed zijn afstudeerstage bij het Leidse IT-bedrijf. “Ik maakte een betalings- en ticketsysteem voor het Leiden International Film Festival. Er zat een behoorlijke deadline op, want het moest meteen worden gebruikt. Het werkte goed, ik was er echt trots op.”

“We werken met de nieuwste technieken. Ik word goed begeleid en krijg ook alle vrijheid.”  

Na zijn afstudeerstage kon hij blijven werken, van beide kanten klikte het goed. “Ik vond het een gezellig team en kan hier veel leren.”

Zoek jij een bedrijf waar je onder goed begeleiding en in een gezellig en professioneel team kunt afstuderen? Medio februari kan je bij ons aan de slag:
Afstudeerstage HBO software development (start februari 2023)

Mansour Ghaoui is een van de mannen die Interpulse 22 jaar geleden oprichtte. “We studeerden destijds nog aan de Haagse Hogeschool. Ik was zo oud als Maarten nu is. Een klasgenoot zei dat hij in Leiden een IT-bedrijf wilde beginnen en vroeg: doe je mee? Het leek mij wel wat. Het waren de hoogtijdagen van de dotcom, alles was mogelijk. De verleidingen hebben we weerstaan, we gingen juist voor de duurzame, gezonde relaties en lage risico’s.”

Goede begeleiding en alle vrijheid
Nu 22 jaar later werken de mannen samen op de afdeling Interactive waar de software wordt ontwikkeld voor klanten in het MKB. Mansour, de lead engineer die de rol van coachende senior op zich heeft genomen, lacht: “Wij zijn de nerds!” Met zijn jarenlange ervaring coacht hij het jonge team. “We hebben een gelijke basis, we leerden immers dezelfde dingen op school. We willen allemaal creëren, ik zie ons wat dat betreft als architecten. Iedereen is gelijk bij ons en gaat aan de slag. We communiceren en wisselen ideeën uit. Ik ben niet de baas, dat is niet mijn stijl. We maken samen iets moois. Het is leuk om te zien dat jonge mensen zoals Maarten nieuwe ideeën hebben, daar leer ik ook van. Het coachen vind ik echt geweldig om te doen.”

 Het is leuk om te zien dat jonge mensen zoals Maarten nieuwe ideeën hebben, daar leer ik ook van.

Maarten vult aan: “Er is geen hiërarchie op de afdeling. Mansour is dan wel de senior en heeft de meeste kennis. Als je een vraag hebt, kan je gerust bij hem aankloppen. Het is fijn dat iedereen, dus jong en oud, met een plan van aanpak mag komen. Er wordt gevraagd bij een nieuwe klus: hoe zou jij dat aanpakken? Heb je ook hieraan gedacht? Wat zijn de voor- en nadelen? En als je het op je eigen manier wil doen, mag dat. Daar leer je echt van.” Maarten heeft het naar zijn zin bij Interpulse: “Klopt. We werken met de nieuwste technieken. Ik word goed begeleid en krijg ook alle vrijheid.”  

Zoek jij een bedrijf waar je onder goed begeleiding en in een gezellig en professioneel team kunt afstuderen? Medio februari kan je bij ons aan de slag:
Afstudeerstage HBO software development (start februari 2023)

Wisselwerking
Is het belangrijk om jonge mensen aan te nemen? Mansour is stellig: “Absoluut! Ze hebben de nieuwste kennis en komen vaak met mooie ideeën. Die wisselwerking tussen jong en oud is top.”


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.