3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk! 


The Year in Search van Google

Jaarlijks publiceert Google The Year in Search, een overzicht van de meest gebruikte zoektermen van het afgelopen jaar. Avicci, Max Verstappen en Dividendbelasting staan daarbij allen op de nummer 1 positie, respectievelijk in de categorieën “Zoekopdrachten”, “Nederlanders” en “Wat is…”.

Opvallend in de lijstjes is dat er termen in voorkomen die niet in dezelfde mate de media hebben gedomineerd. Discussies rond de sinterklaasviering en de blokeerfriezen, notabene het “woord van het jaar” komen niet voor in de top 10. Wel staat Fortnite in de top 10, namelijk op plek 8, niet zo gek want deze hype kwam dit jaar tot een hoogtepunt.

Het leuke is dat je op de speciale pagina van The Year in Search ook kunt kijken waar wereldwijd het meest op werd gezocht of in een specifiek land. Ook heeft Google een video gemaakt die de boel op een leuke manier samenvat.

Check de Year in Search voor 2018 op deze pagina van Google, sommige termen zullen je verbazen!

Vorig jaar organiseerde Google voor Nederland de Year in Search in Amsterdam, in Boom Chicago werd een leuke comedyshow gegeven door Pep Rosenfeld en Greg Shapiro, zij namen het jaar door aan de hand van de meest gebruikte zoektermen in Nederland.

Via via kreeg ik de gelegenheid om er live bij te zijn, de video is nog steeds online beschikbaar en blijft hilarisch! #kijktip

Top 40 tweets van 2018

The Best Social Media is een heerlijke plek om het beste van social media mee te krijgen. Zeer gevatte opmerkingen, vaak tijdens of naar aanleiding van TV uitzendingen, worden hier verzameld. Ook andere leuke posts, woordgrapjes, typische badumm-tss berichten, ze staan er allemaal. Heerlijk!

De leukste van 2018 staan in de lijst met de 40 beste tweets, mijn persoonlijke favoriet: nummer 22.

Top 25 meest gebruikte wachtwoorden 2018

Het blijft een treurig rijtje, de 25 meest gebruikte wachtwoorden. Op zich snap ik best dat het lastig is om een goed wachtwoord te kiezen en te onthouden, maar deze wachtwoorden kunnen echt niet meer. Veel gehoord argument; niemand verwacht dat ik die nog gebruik, dus is het veilig. Nee dus, want dit zijn écht de eerste wachtwoorden die worden gecheckt in geautomatiseerde systemen van hackers, je account is vogelvrij. Niet doen dus.

Goede tip, mocht je dat nog niet gelezen hebben in onze andere updates; een wachtwoordmanager gebruiken zoals Lastpass. Dit is handig en per saldo een stuk veiliger, bovendien wordt snel inloggen mogelijk op websites door slimme integraties. Ingewikkeld? Welnee, gewoon uitproberen, kind kan de was doen.

De top 5:

  1. 123456
  2. password
  3. 123456789
  4. 12345678
  5. 12345

Check hier de hele lijst met de 25 meest gebruikte wachtwoorden.

Ik wens je fijne feestdagen en een gezond, liefdevol en succesvol 2019 toe, in die volgorde ook, toch weer een lijstje 😉


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.