3 redenen waarom Microsoft Teams vergaderen iets voor jou kan zijn

 

Als projectmanager ben ik veel in overleg met opdrachtgevers en andere betrokkenen. Veel van die vergaderingen doe ik tegenwoordig via Teams. 3 redenen waarom Teams vergaderen ook iets voor jou kan zijn.

 

Aanvulling i.v.m coronavirus :
Lees hier wat klanten ons vragen over thuiswerken en online vergaderen i.v.m. coronavirus

1. Iedereen kan meedoen!

Microsoft Teams is een platform voor samenwerking wat onderdeel uitmaakt van Office 365. Online vergaderen is een van de diensten die binnen Teams wordt aangeboden. Heb je (nog) geen Office 365 of Teams? Je weet niet wat je mist, maar geen probleem! Ook zonder kan je deelnemen aan een Teams vergadering. Alleen een internet-browser en een microfoon zijn echt vereist om mee te kunnen doen. Nodig gerust mensen van buiten je organisatie uit.

 

Maak je wel gebruik van Office 365 dan is het organiseren van en deelnemen aan een Teams vergadering uitermate eenvoudig. Met één druk op de knop transformeer je in Outlook een standaard vergadering naar een Teams-vergadering.

 

Deelnemen

 

Er wordt vervolgens een hyperlink toegevoegd aan de vergadering. Eén muisklik op deze link en je  neemt deel aan de online vergadering.

2. Haal meer uit je tijd

Vergaderen via Teams zorgt ervoor dat ik minder in de auto moet stappen en daarmee kan ik mijn dag veel efficiënter besteden. Een afspraak in Amsterdam kost mij vanuit ons kantoor in Leiden zomaar 1,5 uur reistijd. Tijd die ik nu aan andere nuttige dingen kan besteden en meteen mijn kleine bijdrage kan leveren aan het verhelpen van de stikstofcrisis.

Op locatie zijn de faciliteiten niet altijd zo ingericht dat ter illustratie meteen iets op het scherm kan worden gepresenteerd. Je hebt toch net niet die aansluiting op je laptop die benodigd is óf de afstandsbediening van het scherm is weer eens zoek. Verloren tijd. Met Teams vergaderen kom je dit niet tegen door de scherm-delen functionaliteit. Iedereen binnen de vergadering kan het scherm overnemen om even iets te laten zien. Geen gedoe en lekker efficiënt!

 

 


3. Méér overleg is goed
Goede communicatie en korte lijntjes zijn uitermate belangrijk en ik merk dat Teams de drempel flink heeft verlaagd. De wekelijkse overlegmomenten op locatie zijn ingeruild voor een kort dagelijks overleg via Teams. ’s-Ochtends beginnen met een paar minuten Teamsen is vaak al voldoende om de status en dagplanning door te nemen. Hebben we niks te bespreken? Hangen we net zo makkelijk weer op. En met één klik weer door naar de volgende meeting.

 

 

Meer weten over Teams vergaderen of Office 365. Neem contact met ons op!

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.