Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord


Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

SSL certificaten

18 apr 2017
John Zee

John Zee


Een must voor betrouwbaarheid en goede vindbaarheid

SSL certificaten

SSL certificaten. Niet http://www.website.nl, maar https://www.website.nl. Alle gegevens op de website worden via versleutelde communicatie verwerkt, denk aan het versturen van persoonlijke gegevens via een formulier. Het ziet er uit als een groen slotje in de adresbalk van je browser. Banken wijzen er al jaren op dat klanten hier naar moeten kijken of ze aan het juiste adres zijn.

Een SSL certificaat geeft namelijk aan dat je te maken hebt met het daadwerkelijke bedrijf. Er is verificatie gedaan of dit domein echt op naam staat van het bedrijf dat staat geregistreerd in het handelsregister. Bezoekers van jouw website zien dit en dit brengt vertrouwen en zekerheid. Ook wanneer men jouw website in de zoekresultaten ziet staan tussen de andere suggesties, steekt deze er zodoende bovenuit.

Wat betreft de zoekresultaten is dit niet het enige dat telt. Google neemt een SSL certificaat ook serieus en waardeert dit. Bij het in kaart brengen van relevante informatie weegt dit mee. Google doet dit nu al, waardoor je beter vindbaar bent. In 2017 geeft google aan dit nog serieuzer te doen. Een SSL certificaat oftewel HTTPS adres gaat meewegen als ranking factor bij Google. Google waardeert een website dus beter, je komt dus eerder naar voren. Dit zorgt er niet alleen voor dat dit belangrijk is en belangrijker wordt, maar is zelfs een must. Wordpress, het grootste open source CMS platform heeft bijvoorbeeld al besloten dat alle websites een SSL certificaat moeten gaan hanteren in 2017.

 

Wet bescherming persoonsgegevens

Je bent verplicht de persoonlijke gegevens veilig te verwerken. Dit betreft dus ook gegevens welke op de website worden verwerkt. Enkele voorbeelden van verwerking het: verzamelen, vastleggen bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, verstrekken en doorsturen van persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens aan de hand waarvan een persoon kan worden geïdentificeerd, zoals naam en adresgegevens. Door inzet van een versleutelde verwerking / communicatie van gegevens middels SSL is een eerste stap genomen! Interpulse adviseert u ook graag over de andere maatregelen welke je moet nemen om te voldoen aan de wet bescherming persoonsgegevens.

 

SSL certificaten aanvragen en installeren

Het aanvragen en installeren van een SSL certificaat is in basis eenvoudig. Er zijn wel een aantal zaken waar over nagedacht moet worden.

  1. De installatie vereist bepaalde software
  2. Er zijn verschillende typen SSL certificaten

Een SSL certificaat installeer je of een server oftewel op de locatie waar de website draait. Deze moet de SSL certificaten (met 2048 bits versleuteling) aankunnen. Dit geldt voor de goed onderhouden servers. Daarnaast is het belangrijk goed na te denken over de type certificaten welke je wilt gebruiken:

  • Eenvoudig (eenvoudige validatie)
    Er is een slotje aanwezig voor het webadres. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - eenvoudig

  • Uitgebreid (uitgebreide validatie)
    De hele bedrijfsnaam is in beeld, naast het slotje. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - uitgebreid

  • Wildcard
    Een wildcard is geldig voor het domein website.nl, maar ook voor alle sub-domeinen van dit domein, zoals: website.nl (zonder www), actie.website.nl etc.

Interpulse adviseert bedrijven de uitgebreide validatie te gebruiken. Een organisatie moet laten zien wie zij zijn en de gebruiker moet weten zij aan het juiste adres zijn. De weergave van de bedrijfsnaam laat dit in één keer duidelijk zien.

 Laat je goed voorlichten voordat je overgaat tot het aanvragen van een SSL certificaat. Kan deze geïnstalleerd worden, welk type kan ik het beste nemen, wat zijn de kosten en hoe werkt het voor mijn website? Neem contact op met Interpulse voor advies. Aanvragen en installeren: wij doen het!


Deel artikel



Tags

John Zee

John Zee

John is graag bezig op het snijvlak van techniek en business. In zijn rol als projectleider is hij vaak ook adviseur voor klanten die het onderste uit de kan willen halen online. Met zijn kennis van praktische online marketing principes en veel vlieguren in zoekmachineoptimalisatie, zit dat wel goed.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.
Blogs

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.
Blogs

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.
Events

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.
Blogs

Skype en Teams: de aangewezen manier om zakelijk te bellen

Vanaf september 2019 kunnen wij in Nederland niet meer blijven bellen via ISDN. Dan neemt internetbellen (VoIP - Voice Over IP) het definitief over. Maakt jouw organisatie momenteel nog gebruik van ISDN, dan raden wij jou aan om over te stappen naar Microsoft Skype of Teams. Anno 2019 zijn dit dé tools om zakelijk te bellen. Wij leggen uit waarom.
Blogs

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!
Blogs

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.
Blogs

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.
Blogs

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.
Blogs

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.