Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Contactinfo

Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

SSL certificaten

18 apr 2017
John Zee

John Zee


Een must voor betrouwbaarheid en goede vindbaarheid

SSL certificaten

SSL certificaten. Niet http://www.website.nl, maar https://www.website.nl. Alle gegevens op de website worden via versleutelde communicatie verwerkt, denk aan het versturen van persoonlijke gegevens via een formulier. Het ziet er uit als een groen slotje in de adresbalk van je browser. Banken wijzen er al jaren op dat klanten hier naar moeten kijken of ze aan het juiste adres zijn.

Een SSL certificaat geeft namelijk aan dat je te maken hebt met het daadwerkelijke bedrijf. Er is verificatie gedaan of dit domein echt op naam staat van het bedrijf dat staat geregistreerd in het handelsregister. Bezoekers van jouw website zien dit en dit brengt vertrouwen en zekerheid. Ook wanneer men jouw website in de zoekresultaten ziet staan tussen de andere suggesties, steekt deze er zodoende bovenuit.

Wat betreft de zoekresultaten is dit niet het enige dat telt. Google neemt een SSL certificaat ook serieus en waardeert dit. Bij het in kaart brengen van relevante informatie weegt dit mee. Google doet dit nu al, waardoor je beter vindbaar bent. In 2017 geeft google aan dit nog serieuzer te doen. Een SSL certificaat oftewel HTTPS adres gaat meewegen als ranking factor bij Google. Google waardeert een website dus beter, je komt dus eerder naar voren. Dit zorgt er niet alleen voor dat dit belangrijk is en belangrijker wordt, maar is zelfs een must. Wordpress, het grootste open source CMS platform heeft bijvoorbeeld al besloten dat alle websites een SSL certificaat moeten gaan hanteren in 2017.

 

Wet bescherming persoonsgegevens

Je bent verplicht de persoonlijke gegevens veilig te verwerken. Dit betreft dus ook gegevens welke op de website worden verwerkt. Enkele voorbeelden van verwerking het: verzamelen, vastleggen bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, verstrekken en doorsturen van persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens aan de hand waarvan een persoon kan worden geïdentificeerd, zoals naam en adresgegevens. Door inzet van een versleutelde verwerking / communicatie van gegevens middels SSL is een eerste stap genomen! Interpulse adviseert u ook graag over de andere maatregelen welke je moet nemen om te voldoen aan de wet bescherming persoonsgegevens.

 

SSL certificaten aanvragen en installeren

Het aanvragen en installeren van een SSL certificaat is in basis eenvoudig. Er zijn wel een aantal zaken waar over nagedacht moet worden.

  1. De installatie vereist bepaalde software
  2. Er zijn verschillende typen SSL certificaten

Een SSL certificaat installeer je of een server oftewel op de locatie waar de website draait. Deze moet de SSL certificaten (met 2048 bits versleuteling) aankunnen. Dit geldt voor de goed onderhouden servers. Daarnaast is het belangrijk goed na te denken over de type certificaten welke je wilt gebruiken:

  • Eenvoudig (eenvoudige validatie)
    Er is een slotje aanwezig voor het webadres. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - eenvoudig

  • Uitgebreid (uitgebreide validatie)
    De hele bedrijfsnaam is in beeld, naast het slotje. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - uitgebreid

  • Wildcard
    Een wildcard is geldig voor het domein website.nl, maar ook voor alle sub-domeinen van dit domein, zoals: website.nl (zonder www), actie.website.nl etc.

Interpulse adviseert bedrijven de uitgebreide validatie te gebruiken. Een organisatie moet laten zien wie zij zijn en de gebruiker moet weten zij aan het juiste adres zijn. De weergave van de bedrijfsnaam laat dit in één keer duidelijk zien.

 Laat je goed voorlichten voordat je overgaat tot het aanvragen van een SSL certificaat. Kan deze geïnstalleerd worden, welk type kan ik het beste nemen, wat zijn de kosten en hoe werkt het voor mijn website? Neem contact op met Interpulse voor advies. Aanvragen en installeren: wij doen het!


Deel artikel



Tags

John Zee

John Zee

John is graag bezig op het snijvlak van techniek en business. In zijn rol als projectleider is hij vaak ook adviseur voor klanten die het onderste uit de kan willen halen online. Met zijn kennis van praktische online marketing principes en veel vlieguren in zoekmachineoptimalisatie, zit dat wel goed.


Terug naar overzicht


Updates

Wachtwoorden – “wacht; welk woord ook alweer!?” (Deel 1/2)

Wachtwoorden. Een geheime “code” om te laten zien dat jij, jij bent tijdens het aanmelden. Een code die jij alleen maar weet en herkent, toch? We zijn allemaal bekend met de noodzaak hiervan; de ongemakken en soms ook heuse wachtwoord-stress.

Waarom de inbox als takenlijst niet meer werkt

Gebruik jij jouw inbox als takenlijst? Bijvoorbeeld door e-mails die nog verwerkt moeten worden in de inbox te laten staan of te verplaatsen naar een submap? Je bent in goed gezelschap. Deze manier van werken wordt alleen steeds lastiger en langzaamaan onhoudbaar.

Microsoft Tech Summit 2018 | Intelligente Cloud met Microsoft Azure

Interpulse was aanwezig bij Microsoft Tech Summit op 28 en 29 maart in de RAI. Voor Microsoft is dit de kans het nieuwste en beste te presenteren als het gaat om hun Cloud producten en diensten. Microsoft heeft het verleden heel goed achter hen gelaten en de omarming van de Cloud is totaal en volledig. Wij kregen tijdens de conferentie inzicht in wat Microsoft vandaag en in de toekomst voor ons in petto heeft.

VNG Belastingconferentie 2018

12 en 13 maart heeft de jaarlijkse Belastingconferentie van VNG plaatsgevonden. Door slimme inzet van technologie presenteert VNG de informatie vanuit 1 centraal op maat ontwikkeld platform.

4 tips en jouw conversie gaat de lucht in!

Jouw website heeft één of meerdere doelstellingen. In hoeverre deze doelstellingen worden gehaald is meetbaar in een conversie ratio. Dit is de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal dat voldoet aan de doelstelling. Die moet altijd omhoog!

Aan de slag met Machine Learning

Kunstmatige intelligentie, bots of zelflerende software zijn allang geen fictie uit Hollywood films meer. De toepassingen zijn overal om ons heen. Maar wat is het, hoe werkt het en kan het worden toegepast in jouw organisatie?

Meltdown en Spectre - hoe veilig is mijn pc?

Nee, dit is geen opvolger van de James Bond film van enkele jaren terug, al is het wel een “geheime” operatie die nu aan het licht komt. We spreken hier over een kwetsbaarheid in processors (onderzoek toont aan mogelijk al sinds 1995; reeds 23 jaar dus), die te vinden is in de systemen die momenteel in gebruik zijn. Wat houdt deze kwetsbaarheid nu in en wat zijn mogelijke gevolgen?

Tweakers Developers Summit 2018

Donderdag 15 februari stond in onze agenda omcirkeld voor de derde editie van de Tweakers Developers Summit. Een conferentie voor en door developers. Met het thema Coding the Future een evenement waar Interpulse natuurlijk bij moest zijn!

‘Modern workplace’ meer dan een marketingterm

Natuurlijk, de ‘modern workplace’ of de ‘smart workplace’ doet het prima als marketingterm. Maar inmiddels is het veel meer dan dat. We bevinden ons midden in een digitale transitie. De impact daarvan is merkbaar op allerlei gebieden. Zo ook op de werkomgeving. De tijd dat je optimaal van de mogelijkheden profiteerde met e-mail en agenda op je telefoon, ligt ook achter ons. De hoogste tijd ook om je desktopcomputer in te ruilen.

Dit moet je in ieder geval aanpassen aan je website om te voldoen aan de AVG

Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Je website verwerkt ongetwijfeld persoonsgegevens of registreert andere traceerbare informatie van je bezoekers. De kans is groot dat je actie moet ondernemen!