Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Contactinfo

Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

SSL certificaten

18 apr 2017
John Zee

John Zee


Een must voor betrouwbaarheid en goede vindbaarheid

SSL certificaten

SSL certificaten. Niet http://www.website.nl, maar https://www.website.nl. Alle gegevens op de website worden via versleutelde communicatie verwerkt, denk aan het versturen van persoonlijke gegevens via een formulier. Het ziet er uit als een groen slotje in de adresbalk van je browser. Banken wijzen er al jaren op dat klanten hier naar moeten kijken of ze aan het juiste adres zijn.

Een SSL certificaat geeft namelijk aan dat je te maken hebt met het daadwerkelijke bedrijf. Er is verificatie gedaan of dit domein echt op naam staat van het bedrijf dat staat geregistreerd in het handelsregister. Bezoekers van jouw website zien dit en dit brengt vertrouwen en zekerheid. Ook wanneer men jouw website in de zoekresultaten ziet staan tussen de andere suggesties, steekt deze er zodoende bovenuit.

Wat betreft de zoekresultaten is dit niet het enige dat telt. Google neemt een SSL certificaat ook serieus en waardeert dit. Bij het in kaart brengen van relevante informatie weegt dit mee. Google doet dit nu al, waardoor je beter vindbaar bent. In 2017 geeft google aan dit nog serieuzer te doen. Een SSL certificaat oftewel HTTPS adres gaat meewegen als ranking factor bij Google. Google waardeert een website dus beter, je komt dus eerder naar voren. Dit zorgt er niet alleen voor dat dit belangrijk is en belangrijker wordt, maar is zelfs een must. Wordpress, het grootste open source CMS platform heeft bijvoorbeeld al besloten dat alle websites een SSL certificaat moeten gaan hanteren in 2017.

 

Wet bescherming persoonsgegevens

Je bent verplicht de persoonlijke gegevens veilig te verwerken. Dit betreft dus ook gegevens welke op de website worden verwerkt. Enkele voorbeelden van verwerking het: verzamelen, vastleggen bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, verstrekken en doorsturen van persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens aan de hand waarvan een persoon kan worden geïdentificeerd, zoals naam en adresgegevens. Door inzet van een versleutelde verwerking / communicatie van gegevens middels SSL is een eerste stap genomen! Interpulse adviseert u ook graag over de andere maatregelen welke je moet nemen om te voldoen aan de wet bescherming persoonsgegevens.

 

SSL certificaten aanvragen en installeren

Het aanvragen en installeren van een SSL certificaat is in basis eenvoudig. Er zijn wel een aantal zaken waar over nagedacht moet worden.

  1. De installatie vereist bepaalde software
  2. Er zijn verschillende typen SSL certificaten

Een SSL certificaat installeer je of een server oftewel op de locatie waar de website draait. Deze moet de SSL certificaten (met 2048 bits versleuteling) aankunnen. Dit geldt voor de goed onderhouden servers. Daarnaast is het belangrijk goed na te denken over de type certificaten welke je wilt gebruiken:

  • Eenvoudig (eenvoudige validatie)
    Er is een slotje aanwezig voor het webadres. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - eenvoudig

  • Uitgebreid (uitgebreide validatie)
    De hele bedrijfsnaam is in beeld, naast het slotje. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - uitgebreid

  • Wildcard
    Een wildcard is geldig voor het domein website.nl, maar ook voor alle sub-domeinen van dit domein, zoals: website.nl (zonder www), actie.website.nl etc.

Interpulse adviseert bedrijven de uitgebreide validatie te gebruiken. Een organisatie moet laten zien wie zij zijn en de gebruiker moet weten zij aan het juiste adres zijn. De weergave van de bedrijfsnaam laat dit in één keer duidelijk zien.

 Laat je goed voorlichten voordat je overgaat tot het aanvragen van een SSL certificaat. Kan deze geïnstalleerd worden, welk type kan ik het beste nemen, wat zijn de kosten en hoe werkt het voor mijn website? Neem contact op met Interpulse voor advies. Aanvragen en installeren: wij doen het!


Deel artikel



Tags

John Zee

John Zee

John is graag bezig op het snijvlak van techniek en business. In zijn rol als projectleider is hij vaak ook adviseur voor klanten die het onderste uit de kan willen halen online. Met zijn kennis van praktische online marketing principes en veel vlieguren in zoekmachineoptimalisatie, zit dat wel goed.


Terug naar overzicht


Updates

Verlies je goede medewerkers niet aan een modernere concurrent

Millenials stellen steeds hogere eisen aan werkgevers. Is je ICT niet up to date? Vergeet het dan maar. In dit artikel laten we je zien hoe je voldoet aan de eisen van vandaag. Hoe je kunt werken met de Modern Workplace en hoe dat ervoor zorgt dat mensen productiever en efficiënter kunnen (samen)werken.

Hoe veilig is jouw webapplicatie? 7 eisen die je moet toepassen

De beveiliging van webapplicaties heeft helaas niet altijd de hoogste prioriteit, maar is nu echt een MUST geworden! Bevat de applicatie persoonsgegevens, dan ben je mogelijk in overtreding als de applicatie onvoldoende beveiligd is… Mocht er een datalek optreden, dan ben jij als eigenaar van de gegevens verantwoordelijk. De gevolgen kunnen groot zijn, niet alleen financieel, maar ook op het gebied van mogelijke reputatieschade.

Hoe combineer je de AVG met de Cloud?

De AVG: ‘Hiep Hoera!’ voor de bescherming van persoonlijke gegevens, maar ook ‘HELP!’ voor de gevolgen voor veel organisaties. Want hoe pas je je infrastructuur en rechtenstructuur goed aan? En als je dat eenmaal voor elkaar hebt, hoe hou je de boel dan continu veilig en up-to-date?

Zomerstop? Welnee: doorpakken!

De zomervakanties zijn begonnen, terwijl het zuiden van Nederland al richting de zon gaat en de andere regio’s zich ook opmaken voor een periode van ontspanning en vertier, begint het zakelijke laagseizoen. Tenminste, dat zou je zeggen.

Minder mail, productievere teams

Met je eerste kop koffie in de hand open je ’s ochtends goedgemutst je inbox. Maar al voor je klaar bent met het ordenen en afhandelen van al die belangrijke, en nog veel meer onbelangrijke e-mail berichten, ben je toe aan je vijfde bak koffie en is je vrolijke muts ingeruild voor een bokkenpruik. Je wordt er gek van: al die e-mail!

Prototyping: Kwalitatieve doelgerichte App in minder ontwikkeltijd

"Fail faster to succeed sooner". Het klinkt gek, maar is waar prototyping om draait. Je wilt z.s.m. zien wat wel en wat niet werkt binnen een interface. In een proces zonder prototyping is vaak te zien dat fouten in de user interface pas zichtbaar worden tijdens de ontwikkelfase. In dit stadium ben je te laat. Aanpassingen kosten dan al veel meer tijd en moeite. Tijdens een prototyping fase kan je de fouten en onduidelijkheden uit een interface halen nog voordat er gestart is met vormgeven en technische ontwikkeling. Meer kwaliteit, minder kosten!

Avonturen in de ICT

In 2000 begon een stel jonge whizzkids in een klein kamertje een eigen bedrijf. Na 18 jaar is Interpulse uitgegroeid tot een bloeiend ICT-bedrijf met klanten door heel Nederland. Jaren waarin we keihard aan de weg timmerden, heel veel avonturen beleefden, en nog meer kennis hebben verzameld.

Samen de klant op reis sturen

We hebben bij Interpulse het voorrecht om de ICT te mogen verzorgen bij allerlei soorten organisaties, van klein tot groot. Het is leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij bijzondere bedrijven, de Treinreiswinkel is er daar zeker één van!

Wij laten vanaf nu beter zien wat wij doen!

Elles & Hellen levert zeer creatieve concepten voor uiteenlopende klanten. Dit doen zijn met een team van ervaren professionals. Het advies van Interpulse: laat dit zien! Resultaat van het Design-traject is een website waar de presentatie van hun werk centraal staat.

Wat is de Next Big Thing online?

Is het een hype of gaat dit het écht worden, bij veel populaire termen worden daar vraagtekens gezet, maar is dat wel terecht? Denk aan Kunstmatige intelligentie, Blockchain en Machine Learning. Tijdens het festival The Next Web in Amsterdam mochten een aantal Interpulse collega's eind mei horen wat er nu en in de toekomst speelt op het technologische speelveld.