Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Support

  • 071 - 30 30 300
  • support@interpulse.nl

Kantoor

  • 071 - 566 52 82
  • info@interpulse.nl
  • Zoeterwoudsesingel 56
    2313 EK Leiden

Blijf op de hoogte!

Max. 1 x per 14 dagen per e-mail. Inschrijven voor onze Updates
Blogs

SSL certificaten

18 apr 2017
John Zee

John Zee


Een must voor betrouwbaarheid en goede vindbaarheid

SSL certificaten

SSL certificaten. Niet http://www.website.nl, maar https://www.website.nl. Alle gegevens op de website worden via versleutelde communicatie verwerkt, denk aan het versturen van persoonlijke gegevens via een formulier. Het ziet er uit als een groen slotje in de adresbalk van je browser. Banken wijzen er al jaren op dat klanten hier naar moeten kijken of ze aan het juiste adres zijn.

Een SSL certificaat geeft namelijk aan dat je te maken hebt met het daadwerkelijke bedrijf. Er is verificatie gedaan of dit domein echt op naam staat van het bedrijf dat staat geregistreerd in het handelsregister. Bezoekers van jouw website zien dit en dit brengt vertrouwen en zekerheid. Ook wanneer men jouw website in de zoekresultaten ziet staan tussen de andere suggesties, steekt deze er zodoende bovenuit.

Wat betreft de zoekresultaten is dit niet het enige dat telt. Google neemt een SSL certificaat ook serieus en waardeert dit. Bij het in kaart brengen van relevante informatie weegt dit mee. Google doet dit nu al, waardoor je beter vindbaar bent. In 2017 geeft google aan dit nog serieuzer te doen. Een SSL certificaat oftewel HTTPS adres gaat meewegen als ranking factor bij Google. Google waardeert een website dus beter, je komt dus eerder naar voren. Dit zorgt er niet alleen voor dat dit belangrijk is en belangrijker wordt, maar is zelfs een must. Wordpress, het grootste open source CMS platform heeft bijvoorbeeld al besloten dat alle websites een SSL certificaat moeten gaan hanteren in 2017.

 

Wet bescherming persoonsgegevens

Je bent verplicht de persoonlijke gegevens veilig te verwerken. Dit betreft dus ook gegevens welke op de website worden verwerkt. Enkele voorbeelden van verwerking het: verzamelen, vastleggen bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, verstrekken en doorsturen van persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn alle gegevens aan de hand waarvan een persoon kan worden geïdentificeerd, zoals naam en adresgegevens. Door inzet van een versleutelde verwerking / communicatie van gegevens middels SSL is een eerste stap genomen! Interpulse adviseert u ook graag over de andere maatregelen welke je moet nemen om te voldoen aan de wet bescherming persoonsgegevens.

 

SSL certificaten aanvragen en installeren

Het aanvragen en installeren van een SSL certificaat is in basis eenvoudig. Er zijn wel een aantal zaken waar over nagedacht moet worden.

  1. De installatie vereist bepaalde software
  2. Er zijn verschillende typen SSL certificaten

Een SSL certificaat installeer je of een server oftewel op de locatie waar de website draait. Deze moet de SSL certificaten (met 2048 bits versleuteling) aankunnen. Dit geldt voor de goed onderhouden servers. Daarnaast is het belangrijk goed na te denken over de type certificaten welke je wilt gebruiken:

  • Eenvoudig (eenvoudige validatie)
    Er is een slotje aanwezig voor het webadres. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - eenvoudig

  • Uitgebreid (uitgebreide validatie)
    De hele bedrijfsnaam is in beeld, naast het slotje. Deze is geldig voor 1 domein, dat wil zeggen voor website.nl en niet voor actie.website.nl.

    SSL certificaat - uitgebreid

  • Wildcard
    Een wildcard is geldig voor het domein website.nl, maar ook voor alle sub-domeinen van dit domein, zoals: website.nl (zonder www), actie.website.nl etc.

Interpulse adviseert bedrijven de uitgebreide validatie te gebruiken. Een organisatie moet laten zien wie zij zijn en de gebruiker moet weten zij aan het juiste adres zijn. De weergave van de bedrijfsnaam laat dit in één keer duidelijk zien.

 Laat je goed voorlichten voordat je overgaat tot het aanvragen van een SSL certificaat. Kan deze geïnstalleerd worden, welk type kan ik het beste nemen, wat zijn de kosten en hoe werkt het voor mijn website? Neem contact op met Interpulse voor advies. Aanvragen en installeren: wij doen het!


Deel artikel



Tags

John Zee

John Zee

John is graag bezig op het snijvlak van techniek en business. In zijn rol als projectleider is hij vaak ook adviseur voor klanten die het onderste uit de kan willen halen online. Met zijn kennis van praktische online marketing principes en veel vlieguren in zoekmachineoptimalisatie, zit dat wel goed.


Terug naar overzicht


Updates

Blogs

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools - voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.
Showcases

Slim waardevolle feedback verzamelen

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.
Blogs

Altijd en veilig verbonden zijn: ICT oplossingen voor op en buiten kantoor

Helaas verkijken werkgevers zich nog weleens op de economische schade die ze oplopen als ze hun internetvoorzieningen niet goed regelen. Hieronder twee stellingen met betrekking tot dit thema. Wat is jouw kijk hierop?
Blogs

Slim! Gebruik ICT systemen om te professionaliseren én kosten te beheersen

Zie jij ICT als een kostenpost of als een mogelijkheid om te professionaliseren én kosten te beheersen? Steeds meer bedrijven ontdekken dat als ze digitaliseren en ICT systemen beter organiseren, ze nieuwe kansen creëren voor hun organisatie. Dit noemt men ook wel: digital transformation. Waar liggen die kansen zoal? In de praktijk zien wij dat er een flinke slag te maken is bij organisaties waar veel procedures zijn en registratie de norm is.
Blogs

Verlies je goede medewerkers niet aan een modernere concurrent

Millenials stellen steeds hogere eisen aan werkgevers. Is je ICT niet up to date? Vergeet het dan maar. In dit artikel laten we je zien hoe je voldoet aan de eisen van vandaag. Hoe je kunt werken met de Modern Workplace en hoe dat ervoor zorgt dat mensen productiever en efficiënter kunnen (samen)werken.
Blogs

Hoe veilig is jouw webapplicatie? 7 eisen die je moet toepassen

De beveiliging van webapplicaties heeft helaas niet altijd de hoogste prioriteit, maar is nu echt een MUST geworden! Bevat de applicatie persoonsgegevens, dan ben je mogelijk in overtreding als de applicatie onvoldoende beveiligd is… Mocht er een datalek optreden, dan ben jij als eigenaar van de gegevens verantwoordelijk. De gevolgen kunnen groot zijn, niet alleen financieel, maar ook op het gebied van mogelijke reputatieschade.
Blogs

Hoe combineer je de AVG met de Cloud?

De AVG: ‘Hiep Hoera!’ voor de bescherming van persoonlijke gegevens, maar ook ‘HELP!’ voor de gevolgen voor veel organisaties. Want hoe pas je je infrastructuur en rechtenstructuur goed aan? En als je dat eenmaal voor elkaar hebt, hoe hou je de boel dan continu veilig en up-to-date?
Blogs

Zomerstop? Welnee: doorpakken!

De zomervakanties zijn begonnen, terwijl het zuiden van Nederland al richting de zon gaat en de andere regio’s zich ook opmaken voor een periode van ontspanning en vertier, begint het zakelijke laagseizoen. Tenminste, dat zou je zeggen.
Blogs

Minder mail, productievere teams

Met je eerste kop koffie in de hand open je ’s ochtends goedgemutst je inbox. Maar al voor je klaar bent met het ordenen en afhandelen van al die belangrijke, en nog veel meer onbelangrijke e-mail berichten, ben je toe aan je vijfde bak koffie en is je vrolijke muts ingeruild voor een bokkenpruik. Je wordt er gek van: al die e-mail!
Blogs

Prototyping: Kwalitatieve doelgerichte App in minder ontwikkeltijd

"Fail faster to succeed sooner". Het klinkt gek, maar is waar prototyping om draait. Je wilt z.s.m. zien wat wel en wat niet werkt binnen een interface. In een proces zonder prototyping is vaak te zien dat fouten in de user interface pas zichtbaar worden tijdens de ontwikkelfase. In dit stadium ben je te laat. Aanpassingen kosten dan al veel meer tijd en moeite. Tijdens een prototyping fase kan je de fouten en onduidelijkheden uit een interface halen nog voordat er gestart is met vormgeven en technische ontwikkeling. Meer kwaliteit, minder kosten!