AI maar dan net als jij

Een Turingtest is een test waarbij een persoon probeert te raden of er met een computer of een echt persoon wordt gecommuniceerd.

Door de vele ontwikkelingen in AI wordt het steeds lastiger om te bepalen wat door een persoon is geschreven of door AI. Een welbekend voorbeeld is het gebruik van AI door leerlingen die werkstukken schrijven, waarbij gegenereerde tekst lastig te onderscheiden is van geschreven tekst. Vervelend voor onderwijsinstellingen, maar voor andere organisaties biedt deze on-onderscheidbaarheid een kans om veel tijd te besparen zonder in te leveren op kwaliteit.

Bij Interpulse zoeken wij innovatieve manieren om AI toe te passen. We gebruiken hiervoor cutting-edge tooling. In onze zoektocht naar de beste resultaten doen wij veel onderzoek. Een van de onderzoeksthema’s is het personaliseren van AI toepassingen.

Hoe zorgen we een AI-toepassing persoonlijk voelt en aansluit op de organisatie?

Om AI antwoorden nog persoonlijker te maken, laten we modellen leren van historische data. We gebruiken een verzameling aan conversaties om de modellen te leren op welke manier er wordt gecommuniceerd binnen de organisatie. Op deze manier krijgen de resultaten uit de AI tooling een karakter. Deze techniek wordt ook wel fine-tuning genoemd.

Naast fine-tuning zijn er ook andere manieren om AI toepassingen een ‘karakter’ te geven, maar deze manieren zijn minder efficiënt. Probeer maar eens aan een onbekende in woorden uit te drukken wat jouw manier van communiceren is. Je zal zien dat dit voor diegene lastig te reproduceren is.

Door fine-tuning zijn geen instructies meer nodig over het karakter van de toepassing, wat vervolgens gebruikskosten bespaart en ervoor zorgt dat berichten sneller gegenereerd worden.

Benieuwd hoe we dit op jouw data kunnen toepassen en jouw workflows kunnen verbeteren met AI?


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.