Goede ICT ondersteuning, maar geen ICT personeel

Iedere organisatie, van klein tot groot, heeft behoefte aan een goed functionerende ICT omgeving. Toch is het voor veel MKB bedrijven niet zinnig om een eigen ICT afdeling te hebben, dit is immers kostbaar en de organisatie heeft vaak een hele andere focus en expertise. Terecht want focus op de kernactiviteiten levert doorgaans het meeste op.

Toch is het fijn als je medewerkers en jij terecht kunnen bij ICT expert voor de dagelijkse ondersteuning en advies bij het gebruik van een ICT omgeving. Ook het veilig houden van die omgeving vergt aandacht, expertise en tijd. Wel zo fijn als je dat kunt toevertrouwen aan mensen met verstand van zaken.

Interpulse vervult graag die rol, jouw ICT-afdeling op afstand en op locatie, als een vertrouwde collega. Wij zijn bereikbaar bij problemen en bieden hulp op een menselijke manier. Hierdoor kun jij je volledig richten op jouw kernactiviteiten en ongestoord doorwerken, zonder je zorgen te maken over eigen ICT-personeel of ICT-problemen binnen de organisatie.

“Vaak zien wij wel een collega binnen het bedrijf die handig is met computers en het ‘er een beetje bij doet’. Daar kunnen wij prima mee schakelen, want wij vullen dat aan met onze jarenlange ervaring en beschikbare capaciteit!”
Kees, Senior Systeembeheerder bij Interpulse

Voor MKB-bedrijven kan het uitbesteden van de ICT-afdeling aan gespecialiseerde dienstverleners zoals Interpulse Automatisering tal van voordelen bieden. In 5 punten leggen we dat hieronder uit;

5 uitdagingen voor een MKB-bedrijf met eigen ICT-afdeling:

 1. Kosten en Investeringen:
  Het opzetten en onderhouden van een interne ICT-afdeling vergt aanzienlijke investeringen in personeel, hardware, software en training. Voor veel MKB-bedrijven is dit financieel én organisatorisch niet haalbaar.
 2. Kennis en Expertise:
  Het vinden van gekwalificeerd personeel met de juiste kennis en ervaring op het gebied van ICT kan een uitdaging zijn. Bovendien moeten medewerkers voortdurend bijscholen om bij te blijven met technologische ontwikkelingen.
 3. Flexibiliteit en Schaalbaarheid:
  Een interne ICT-afdeling kan moeilijk meebewegen met veranderende bedrijfsbehoeften. Bij groei of krimp van het bedrijf kan het lastig zijn om de juiste balans te vinden. Wat doe je als iemand vertrekt of op vakantie gaat?
 4. Risico’s en Beveiliging:
  Het beheren van beveiligingsrisico’s, zoals cyberaanvallen en datalekken, vergt specifieke expertise. Een eigen ICT-afdeling moet voortdurend waakzaam zijn om deze risico’s te minimaliseren, maar kan niet leunen op ervaringen elders.
 5. Tijd en Focus:
  Het runnen van een interne ICT-afdeling kan veel tijd en aandacht opeisen, wat ten koste kan gaan van de kernactiviteiten van het bedrijf.

5 redenen om ICT Beheer als dienst af te nemen:

 1. Kostenbesparing:
  Door uit te besteden betaal je alleen voor de diensten die je daadwerkelijk nodig hebt. Dit is voordeliger dan het in dienst hebben van een volledige ICT-afdeling.
 2. Specialisatie en Expertise:
  Interpulse beschikt over opgeleide professionals met diepgaande kennis van ICT. Ze kunnen snel en efficiënt problemen oplossen en innovatieve oplossingen bieden, juist omdat wij hier dagelijks mee bezig zijn.
 3. Flexibiliteit:
  Je kunt de diensten van Interpulse op- of afschalen op basis van je behoeften. Zo ben je altijd flexibel en klaar voor veranderingen in je bedrijf.
 4. Beveiliging en Compliance:
  Interpulse heeft expertise op het gebied van beveiliging en kan je helpen om risico’s te minimaliseren. Ze zorgen ervoor dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Zo zijn wij bijvoorbeeld ISO 27001 gecertificeerd en kunnen je dus uitstekend helpen en adviseren op het gebied van informatiebeveiliging.
 5. Focus op Kernactiviteiten:
  Door ICT uit te besteden, kun je je als MKB-bedrijf volledig richten op je kernactiviteiten. Interpulse neemt de ICT-zorgen uit handen, zodat jij je kunt concentreren op groei en succes.

Het uitbesteden van je ICT-afdeling aan Interpulse Automatisering biedt niet alleen kostenbesparingen, maar ook kennis, expertise, flexibiliteit en gemoedsrust. Een slimme zet voor elk MKB-bedrijf! Mogen wij jouw nieuwe ICT-collega’s worden?


  Meer weten?

  Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.