Advies mobiele werkplek voor 3 verschillende type gebruikers

Interpulse adviseert klanten uit het MKB geregeld bij de aanschaf van een mobiele werkplek. Manager ICT Services Marcel van Elsacker heeft drie profielen van medewerkers opgesteld om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en tot een passend persoonlijk advies te komen.


“Allereerst de kantoormedewerker. Deze persoon doet primair kantoorwerk en gebruikt daarvoor een Microsoft Office licentie, een internetbrowser en bedrijfsspecifieke middelen zoals een CRM-, HRM- of administratiepakket. Vaak geheel via de internetbrowser te gebruiken. Mobiele werkplekken zijn anno 2022 in de basis al zo goed, dat een medewerker probleemloos kan werken op een basismodel. Zij kosten gemiddeld onder de € 1000,–, eventueel met extra monitor op het bureau.”  

Op basis van jarenlange ervaring en wensen vanuit onze relaties zijn er drie profielen uitgewerkt.

“Het tweede profiel noemen we kantoorplus-medewerker. Dat zijn kantoormedewerkers met iets meer wensen voor een mobiele werkplek. Ze hebben behoefte aan meer snelheid dan de basisvariant. Deze mensen hebben een andere functie in de organisatie waarbij uitstraling en/of prestaties van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan vertegenwoordigers en het management. De apparatuur is gemaakt van mooiere materialen en heeft betere prestaties dan de basis. De prijs voor zo’n model ligt tussen de € 1000,– en € 1200,–.” 

“Tot slot de prestatiegerichte medewerker. Dit zijn bijvoorbeeld grafisch vormgevers, tekenaars, ontwikkelaars, architecten of programmeurs. Zij hebben een krachtige mobiele werkplek nodig voor een maximale prestaties, zoals een snelle processor, veel geheugen en meer opslag. Dan kom je uit bij de top van de productlijn of zelfs een BTO-model – deze is naar wens samen te stellen. De focus ligt op prestaties en niet primair op uiterlijk of gewicht. Bij dit profiel kom je uit op een laptop van gemiddeld € 2500,–.” 

 Interpulse adviseert graag relaties uit het MKB bij de aanschaf van een geschikt model per medewerkersprofiel. Op basis van jarenlange ervaring en wensen vanuit de relaties zijn deze drie profielen uitgewerkt. Binnen de profielen is er nog maatwerk mogelijk, want iedere situatie is net anders. Interpulse adviseert apparatuur van HP of de Microsoft Surface lijn. 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.