Bescherm jouw organisatie, multifactorauthenticatie (MFA) is een MUST

Als ondernemer ben je waarschijnlijk continu bezig met het optimaliseren van de (informatie)veiligheid van jouw organisatie. Een belangrijk aspect hiervan is het beschermen van je bedrijfsgegevens en -systemen tegen ongeautoriseerde toegang door bijvoorbeeld hackers. Er zijn tal van maatregelen te nemen, deze delen wij met enige regelmaat op onze sociale kanalen. Een van de maatregelen en zeer effectieve manier om dit te voorkomen is de inzet van multifactorauthenticatie (MFA). Dit is ook nog eens vrij eenvoudig te organiseren. Hier zijn drie belangrijke redenen waarom je als organisatie MFA moet inzetten:

  1. MFA is eenvoudig te implementeren
   Veel MFA-oplossingen zijn eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Er zijn talloze MFA-aanbieders die specifiek gericht zijn op het MKB. Dit betekent dat je geen kostbare IT-infrastructuur hoeft te implementeren om MFA te kunnen gebruiken. In plaats daarvan kun je kiezen voor een cloudgebaseerde MFA-oplossing die je snel en gemakkelijk kunt implementeren.

 

  1. MFA helpt je om te voldoen aan regelgeving
   Als MKB-ondernemer ben je wellicht verplicht om te voldoen aan bepaalde regelgeving, zoals de AVG. Door MFA in te zetten, kun je voldoen aan de regels voor gegevensbescherming en -beveiliging. MFA is een effectieve manier om de toegang tot persoonlijke en gevoelige gegevens te beschermen en te beheren.

 

  1. MFA – net een persoonlijk stapje extra
   MFA voegt extra beveiligingslagen toe aan je inlogproces. Naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, moet de gebruiker ook een extra verificatie-stap voltooien. Denk aan een vingerafdrukscan, sms-code ofauthenticatie-app. Zelfs als een hacker de inloggegevens van een medewerker kan raden of stelen kan hij nog steeds niet toegang krijgt tot de systemen en data van jouw organisatie.

Wat ons betreft is MFA een minimale vereiste om jouw data te beschermen.

MFA

Authenticatie Apps

Bij reden 3 noemen wij al de extra verificatie-stap via een authenticatie-app. Wij gaan hier voor de volledigheid nog iets dieper op in en noemen er alvast drie. Uiteraard is de keuze zeer sterk afhankelijk van de huidige ICT infrastructuur en persoonlijke behoefte. Er zijn talloze MFA authenticatie-apps beschikbaar.

  1. Google Authenticator: Populaire authenticatie-app die gebruikt kan worden voor MFA. De app genereert codes die naast het wachtwoord ingevoerd moeten worden om toegang te krijgen tot beveiligde systemen en gegevens.
  2. Microsoft Authenticator: Veelgebruikte authenticatie-app. De app ondersteunt pushmeldingen voor een snellere en meer naadloze authenticatie-ervaring. Gebruikers kunnen ook biometrische verificatiemethoden (vingerafdruk, gezichtsherkenning) gebruiken.
  3. Authy: De app biedt extra beveiligingsfuncties, zoals back-ups van accountgegevens en de mogelijkheid om meerdere apparaten te gebruiken. Authy ondersteunt ook pushmeldingen en biometrische verificatie.

Multifactorauthenticatie is een effectieve en eenvoudig te implementeren beveiligingsoplossing. Door MFA in te zetten, kun je extra beveiligingslagen toevoegen aan je inlogproces, voldoen aan regelgeving en je bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen. Wat ons betreft is MFA een must en geen luxe.

Mogen wij jouw organisatie naar het volgende niveau van cybersecurity helpen?

Interpulse kan jouw organisatie helpen MFA op een goede manier organisatie-breed in te zetten. Van awareness tot daadwerkelijk gebruik. Mogen wij jouw organisatie verder helpen en jouw cybersecurity op orde brengen? Neem even contact met ons op via e.devilee@interpulse.nl of bel 071-5665282.

Volg ons ook op Instagram of LinkedIn, zodat je onze tips omtrent cybersecurity niet mist.

Of vul dit formulier in en wij nemen contact met jou op.


  Meer weten?

  Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.