Blijf jij in de eerste versnelling rijden als het om de moderne werkplek gaat?

 

De manier waarop wij werken en samenwerken verandert steeds sneller. Zeker de afgelopen maanden (covid-19) is de werkplek versneld veranderd naar een moderne werkplek en dat merken wij. Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij deze overgang. We willen overal (thuis, op kantoor, onderweg) en altijd toegang hebben tot onze werkplek, vanaf elk apparaat. Office 365 is een goede basis voor zo’n moderne werkplek. Veel organisaties hebben de overstap al gemaakt, maar dat wil nog niet per se zeggen dat zij ook optimaal gebruik maken van Office 365. Een echt moderne werkplek gaat verder dan overstappen naar Word, Excel en Outlook in de Cloud.

 

Als moderne werkgever zijn dit drie onderdelen van Office 365 die je verder helpen. En wees gerust: alle soorten gebruikers kunnen er mee aan de slag, je hoeft er geen computerexpert voor te zijn.

 

Microsoft Office Teams

 

Teams is dé samenwerkingstool van Office 365. Het helpt je mensen samen te werken binnen de eigen organisatie en met klanten of leveranciers. Je blijft op de hoogte van voor jou relevante zaken via korte updates, bijvoorbeeld over het bedrijf, per klant, project of dossier. Je kunt real-time samenwerken aan documenten en Teams maakt vergaderen efficiënter. Waar ter wereld je ook bent, je kunt makkelijk en snel even reageren. En dankzij Teams vermindert het aantal e-mails dat in omloop is drastisch. Wie wil dat nou niet? Meer informatie over Teams krijg je in deze video.

 

Microsoft Planner

 

We komen allemaal om in de taken- en activiteitenlijstjes. Planner geeft je een centrale plek voor die taken en helpt je het overzicht te behouden. Dankzij de handige en overzichtelijke app kun je overal waar je bent taken toevoegen en afhandelen. Dat kan gaan om persoonlijke taken of om taken in teamverband. En Microsoft zou Microsoft niet zijn als Planner en Teams niet gekoppeld zouden zijn. Meer informatie over Planner krijg je in deze video.

 

Microsoft Forms

 

Snel de mening polsen van een aantal collega’s, klanten of een doelgroep met een korte poll of een uitgebreide enquête? Zonder technische kennis maak je met Forms handige online formulieren. Maar je kunt het ook gebruiken om werkprocessen binnen jouw organisatie mee te structureren of om bijvoorbeeld mensen uit te nodigen voor een evenement. Microsoft Forms sluit perfect aan bij een growth hacking-werkwijze: een mindset en procesmatige manier van werken om je bedrijf (snel) te laten groeien. En dat zonder enige externe tools, waardoor je grip houdt op waar de gegevens worden verzameld en opgeslagen. Meer informatie over Forms krijg je in deze video.

 

En hoe ziet dat er in de praktijk dan uit?

 

Heb je behoefte aan praktische voorbeelden? Kom gerust eens langs voor onze best practices; wij hebben deze moderne manier van werken al een aantal jaar in gebruik en we delen graag onze ervaringen. Dit bespaart jou tijd en zo schakel je razendsnel over in de volgende versnelling.

 

Mijn contactgegevens vind je op mijn persoonlijke pagina.
Je vindt daar ook andere updates van mij, o.a. omtrent de moderne werkplek.

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.