Er mogen best meer vrouwen in de IT komen werken

Mirthe Bannink (20 jaar) wil graag aan de slag als UX Designer. Ze loopt stage bij Interpulse en dat helpt haar goed op weg.


Mirthe studeert Communicatie & Multimedia Design (oftewel CMD) aan de Haagse Hogeschool. Ze is momenteel derdejaars. Voor haar zogeheten opdrachtstage heeft ze een toffe klus: een product om veilig bestanden te delen op de markt brengen. Dus een naam ervoor bedenken, een logo, de website maken en onderzoek doen naar de doelgroep en concurrenten.

 “Ik ontwerp posters, en maak foto’s en filmpjes. Die worden voor marketingdoeleinden of voor werving en selectie gebruikt.”

Deze stage doet ze fulltime bij Interpulse. “Ik deed op LinkedIn een oproep voor een stageplek, en uiteindelijk kreeg ik een berichtje van directeur Martijn van Pelt. Ik woon in Leiden, dus het is voor mij vlakbij.” Wat ze wil worden met haar studie weet ze nog niet precies. “Maar ik merk wel dat ik UX Design heel interessant vind, die kant wordt het waarschijnlijk wel.” Een UX Designer ontwerpt websites en focust zich op de lay-out en het uiterlijk.

Op kantoor wordt ze goed geholpen met haar stageopdracht. “Ik kan iedereen om hulp vragen als ik er niet meer uitkom. We hadden laatst bijvoorbeeld een brainstorm over de naam van het programma. Dat is uiteindelijk Team Transfer geworden. Ook heb ik goede feedback gekregen op het logo dat ik heb ontworpen.”

Naast het werken aan haar opdrachtstage, doet ze ook enkele klussen voor het bedrijf. “Ik ontwerp posters, en maak foto’s en filmpjes. Die worden voor marketingdoeleinden of voor werving en selectie gebruikt.”

Het is gezellig op kantoor, alhoewel ze een van de weinige vrouwen is en ook nog eens met haar twintig jaar de jongste. “De collega’s zijn heel aardig hoor, maar er mogen best wat meer vrouwen bij. Op mijn studie is de verdeling man-vrouw wel redelijk gelijk. Je ziet wel dat steeds meer vrouwen de IT in gaan. Bij Interpulse werkte tot een tijd terug geen vrouw, nu zijn we met z’n drietjes. We gaan dus de goede kant op.”


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.