‘Het handige van werken met IT’ers is dat alle updates van de software zijn bijgewerkt’

Meet the team. Graag stellen we wat collega’s aan je voor. Deze keer Manuela Taal, de administratieve kracht van Interpulse. Ze vertelt over haar werk en hoe het is als een van de weinige vrouwen in een IT-bedrijf te werken.


Wat doe je precies?
“Sinds 2016 ben ik werkzaam voor Interpulse. Ik ben in mijn eentje de afdeling administratie. Ik zorg voor het reilen en zeilen van de administratieve werkzaamheden. Ook zorg ik voor wat facilitaire zaken, zo doe ik de inkoop van bijvoorbeeld de koffie en andere boodschappen.”

Bevalt het bij Interpulse?
“Zeker, ik zit er goed op mijn plek. Ik doe de administratie dus in mijn eentje en daardoor kan ik het kan kop tot staart aanpakken. Je hebt met iedereen van kantoor contact. Collega’s komen altijd wel even langs voor een praatje. En de afwisseling met de facilitaire zaken vind ik prettig.”  

Ben je de enige vrouw?
“Heel lang wel ja, maar sinds december heeft nog een vrouw ons team versterkt. Maar ik had geen klachten ervaren als enige vrouw hoor. De mannen hier zijn heel relaxed en behulpzaam. Als iets niet werkt, helpen ze me. En als de boodschappen worden bezorgd, dragen zij de zware kratten naar binnen. Je hoort mij niet klagen dus.”

Hoe is het om tussen de IT’ers te werken?
“Ik heb het naar mijn zin. Het handige van werken met IT’ers is dat alle updates van de software altijd zijn bijgewerkt. Je hebt dus zo min mogelijk vertraging. Je krijgt ook wat tips mee. Ik heb geleerd dat de computer of een programma herstarten bijna altijd werkt als je een probleem hebt.”

Hybride werken is tegenwoordig heel populair. Lukt dat goed in jouw functie?
“Ja, dat doe ik gemiddeld twee keer per maand. Tijdens de lockdown was dat natuurlijk wel vaker. Op kantoor heb ik een bureau waar soms iemand aanschuift als we samen iets moeten regelen. Vanuit huis kan ik simpel inloggen met mijn laptop op het netwerk van kantoor. Ik heb toegang tot de programma’s waar ik mee werk, zoals het Office-pakket en Exact. Bij Interpulse wordt er niet moeilijk gedaan over thuis werken. Ik vind het fijn om soms even in alle rust wat kantoorzaken te regelen vanuit huis. Dan word je minder snel gestoord. Maar dan mis ik wel de interactie met mijn leuke collega’s.”


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.