Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.


1. Bestanden in de Cloud met Office 365

Samenwerken in de Cloud is alledaagse kost voor onze ICT-experts, maar daarmee niet minder interessant voor de ondernemers die wij ondersteunen. Daarom noemen we dit punt toch als eerste. Door te werken met Office 365 in de Cloud – inclusief OneDrive, SharePoint en Teams – wordt een server op locatie overbodig. Waar je ook bent – op kantoor, thuis, bij een klant of aan de koffie langs de snelweg – je kunt gewoon bij je bestanden en je e-mail. Heb je alleen je smartphone bij je? Geen probleem. Ook zonder laptop kun je aan de slag met je bestanden in de Cloud.

2. Terughalen van bestanden in OneDrive

OneDrive is een dienst die vergelijkbaar is met ander Cloud-opslagdiensten, maar dan de Microsoft-variant. Je kunt er bestanden in opslaan, delen en die bestanden synchroniseren op verschillende apparaten. Heb je een document gewijzigd op je tablet? Dankzij de synchronisatiefunctie is de laatste versie van het document ook beschikbaar op je telefoon en computer. Een nog niet heel bekende functie is ‘File Restore’ in OneDrive. Is je computer gehackt? Geen nood, je kunt gewoon je bestanden die je in OneDrive hebt opgeslagen terugzetten, tot maximaal 30 dagen geleden.

3. Synchronisatie van bureaublad en de Documenten-map

Veel mensen zetten hun belangrijk bestanden op het bureaublad van hun computer of in de map ‘Documenten’. Deze mappen werden tot voor kort niet gesynchroniseerd door OneDrive. Dat houdt in dat als je computer of laptop crasht, al die bestanden weg zijn. Daar is nu verandering in gekomen; ook de bestanden op deze locaties kunnen nu worden gesynchroniseerd. Als nu je computer crasht of je wisselt van werkplek, vind je deze doorgaans belangrijke bestanden terug in OneDrive.

4. Eén licentie, vijf installaties

Wist je dat je met één licentie voor Office 365 op minimaal vijf apparaten aan de slag kunt? Word, Excel, PowerPoint en elke andere Office 365-dienst installeer je gewoon op je mobiel, tablet, laptop en computer thuis als je dat wilt. De Enterprise-variant biedt zelfs tien activaties.

5. Honderden bestandstypen bekijken zonder de software te installeren

Bestanden met de extensie .docx, .xlsx of .pptx kennen we allemaal wel. Maar wie heeft ooit gehoord van .FBX, .3MF, .3GP of .DWG? Geen probleem meer als je deze bestanden benadert vanuit OneDrive, SharePoint of Teams. Je kunt gewoon een voorbeeld of miniatuurafbeelding bekijken zonder de oorspronkelijke applicatie die deze bestanden maakt te hoeven installeren.

6. Samenwerken in bestanden

Ken je het probleem: Heb je net een Excel-spreadsheet bijgewerkt en opgeslagen, wordt het bestand overschreven door je collega die wat andere wijzigingen heeft gemaakt. Of je wilt werken in een Word-document dat is vergrendeld, omdat een collega erin aan het werk is. Dat is verleden tijd. Nu kun je gezamenlijk, op hetzelfde moment, in bestanden werken. Je ziet precies wie waar in het bestand aan het werk is en welke wijzigingen zijn gemaakt. Deze kun je, als eigenaar van het document, ook nog terugdraaien of voorzien van feedback, allemaal live! Dat scheelt heel wat hoofdbrekens.

Meer weten?

Is je interesse gewekt door een van deze features? Of wil je dat we meedenken hoe Office 365 in de Cloud voor jouw organisatie het best ingezet kan worden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.