Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

 

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.

 

Werk via 4G of via een VPN-verbinding

 

Elke zichzelf respecterende horecagelegenheid biedt vandaag de dag gratis wifi aan. Zo kun je lekker op een terrasje aan het werk. Realiseer je wel dat die gratis wifinetwerken niet echt veilig zijn; voor je het weet zit iemand over je digitale schouder mee te kijken met wat je aan het doen bent. Gelukkig is dat eenvoudig te voorkomen. Door je smartphone als hotspot te gebruiken werk je via 4G, dat is een stuk veiliger dan het werken via een publiek wifinetwerk. Is de databundel niet zo groot? Zorg dan voor een VPN-verbinding: een virtual private network. Op die manier zijn de gegevens die je uitwisselt beveiligd en versleuteld. Zo kun je lekker van je cappuccino of mocktail blijven genieten én kun je veilig aan de slag.

 

Zorg voor een goede back-up

 

Natuurlijk is het heerlijk om met je laptop of tablet buiten aan de slag te gaan. Maar realiseer je dat als je op een terrasje of in het gras aan de waterkant zit, de risico’s iets anders zijn dan wanneer je achter je eigen bureau op kantoor zit. Je drankje valt over je laptop of iemand stapt op je tablet die je net even naast je hebt neergelegd. Mooi weer kan er ook voor zorgen dat je iets minder gefocust bent. Na het werk neem je misschien een gezellig drankje. Je legt je tas met spullen naast je op de stoel en voor je het weet is je tas verdwenen. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Maar als je werkt in de cloud, weet dat je bestanden versleuteld zijn én weet dat je een goede back-up hebt, zijn de gevolgen al beter te overzien.

 

Versterk je wifisignaal

 

Ook in je eigen tuin kun je van het zonnetje genieten. Helaas hebben veel mensen geen goed wifisignaal in de tuin. Dat wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de glazen schuifpui die het signaal blokkeert of simpelweg de te grote afstand tot je wifikastje. Als je databundel toereikend is, kun je natuurlijk over 4G werken. Maar je kunt ook eenvoudig je wifisignaal versterken door je apparatuur net iets beter te plaatsen of een extra access point in de tuin aan te leggen.

 

Ook handig na het werk

 

Zo’n versterkt wifisignaal in de tuin is ook handig na het werk. De Weber iGrill is een digitale thermometer voor je barbecue. Verbind de iGrill met het internet, steek de pen in je braadstuk en je krijgt een signaal op je smartphone of tablet als de temperatuur optimaal is of als je je vlees moet draaien. In de tussentijd kun je lekker van je drankje genieten. Met de Weber iGrill-app kun je een foto van je meesterwerk delen via social media. Daaraan is wel één risico verbonden. Voor je het weet staan al je collega’s voor de deur.

 

Ook zin in zon?

 

Gun je jouw collega’s ook die werkplek in de zon? Maar geen zin in risico’s? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee. Bij ons op kantoor of op een zonnig terras, aan jou de keus.

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.