Stage bij Interpulse tijdens Corona / Covid-19

Om een opleiding goed te kunnen volgen zijn stageplaatsen noodzakelijk. Wij merken dat veel studenten worstelen met het vinden van een geschikte praktijk -en afstudeerstage. Het is ook niet gek dat dit gebeurt, organisaties worstelen met andere problematiek rondom Covid-19 en moeten improviseren. Een stagiair begeleiden valt dan snel af. Je kunt niet de echte beleving van de werkvloer meegegeven, laten ervaren hoe het is om je tussen collega’s te begeven. Dat is zeker waar en dit is ook zeker anders!

Bij Interpulse hebben wij ervoor gekozen juist meer stageplaatsen aan te bieden in deze tijd. Jessie uit Purmerend loopt op dit moment stage bij ons dit is zijn persoonlijke verhaal.


Wie ben je en hoe heb jij een stageplaats gevonden tijdens Covid-19?

Mijn naam is Jessie Algra en ik ben 25 jaar oud. Ik woon in Purmerend en op dit moment volg ik de opleiding software  developer aan het ROC van Amsterdam. Ik mag versnelt vanuit het eerste jaar naar het derde jaar en hierdoor kan ik binnen 2 jaar al afstuderen. Om te kunnen slagen moet ik een stage hebben volbracht en zo begon mijn zoektocht naar de juiste stageplek. In deze tijd van Corona crisis heb ik moeten ondervinden hoe lastig het is voor studenten om een stageplek te bemachtigen. 

De gebruikelijke manier van solliciteren voor een  stage plek werkte niet. Telkens weer werd ik afgewezen omdat veel bedrijven het niet aandurven om studenten te begeleiden op afstand. Op LinkedIn heb ik om die rede een post geplaatst met een oproep dat ik dringend een stage zocht en welk bedrijf deze uitdaging (ten tijde van Corona) aan zou durven gaan. Vele oproepen heb ik gekregen maar er sprong er maar één echt uit en dat is de reactie van Interpulse! Waarom? Ze waren de eerste die contact opnamen en op een voor mij overtuigende manier.  Er was direct een goede eerste  indruk op basis van het kennismakingsgesprek en het bekijken van de website.  Interpulse is een bedrijf is met vele expertises en kennis op verschillende niveaus van ICT, dat spreekt mij aan.

Wat heb je gedaan?

In  opdracht van  Interpulse heb ik gewerkt aan een project voor het Leiden International Film festival. Ik heb samen met het software development team  een applicatie gemaakt die bioscoopzalen op een plattegrond laat zien. Op deze plattegronden kunnen werknemers  per voorstelling zien welke stoelen in welke zalen gebruikt zijn door bezoekers, zodat deze na de film efficiënt schoongemaakt kunnen worden  (met oog op het Corona  virus / Hygiëne). 

Op voorhand wordt de indeling van de zaal bepaalt en kun je zien welke stoelen gebruikt mogen worden. Zodra de mensen op hun plek zitten wordt er door de medewerkers  d.m.v. de applicatie  geregistreerd waar er mensen zitten. Zo  kunnen zij na afloop van de film de stoelen schoonmaken die ook daadwerkelijk gebruikt zijn. 

Tot slot: is de stageperiode tijdens Coronacrisis een succes?

Ik raad het elke student aan om een stage te lopen bij  Interpulse. Zonder enkele moeite wordt er op afstand gewerkt en beïnvloed dat niet je ontwikkeling en leerproces die maximaal behaald kan worden! 


Eind januari 2021 is Jessie alweer klaar en wij wensen Jessie veel succes bij het afronden van zijn opleiding!

Bedankt Jessie voor jouw persoonlijke verhaal namens Interpulse.


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.