Vier redenen om je beeldschermen regelmatiger te vervangen

 

De monitor wordt vaak over het hoofd gezien. Daarmee ga je voorbij aan het (oog)comfort van je medewerkers en mis je de voordelen van nieuwe technologieën en mogelijkheden. In deze blog deelt Marcel van Elsacker, Manager ICT Services bij Interpulse, vier redenen om je beeldschermen regelmatiger te vervangen.

 

1 Efficiëntie

 

Of je nu een externe monitor aansluit op je laptop of werkt met een dubbel beeldscherm, in beide gevallen zal je productiviteit verhogen. Je werkoppervlak vergroot en je ziet simpelweg meer. Met een dubbel beeldscherm kun je ook nog eens meerdere documenten tegelijk openzetten of informatie opzoeken die je nodig hebt als input voor je rapport of presentatie. Je hoeft op die manier veel minder te schakelen tussen programma’s omdat je vensters naast elkaar open kunt zetten. Dat werkt een stuk efficiënter.

 

2 Helderheid en scherpte

 

Nieuwe monitoren zijn scherp en helder en een stuk rustiger voor je ogen. Oudere monitoren en kleine zorgen vaak voor vermoeide en brandigere ogen en hoofdpijnklachten. Met nieuwe beeldschermen creëer je een comfortabeler werkplekervaring voor je medewerkers. En blije medewerkers zorgen voor blije klanten.

 

3 Energieverbruik

 

Energieverbruik van moderne monitoren is substantieel lager dan van oudere beeldschermen. Heeft een oude monitor al snel 75 Watt nodig, moderne schermen verbruiken zo’n 30 Watt. Een aanzienlijk verschil. Dat is niet alleen prettig voor je portemonnee, het vertaalt zich ook in minder warmteproductie.

 

4 Esthetiek

 

Veel moderne monitoren hebben een randloos ontwerp, wat esthetisch heel prettig is omdat je niet tegen een plastic rand aankijkt. Vergelijk het met je smartphone, die hebben ook steeds vaker een scherm van rand tot rand. Alles in je hand is beeldscherm. Bovendien kun je deze schermen eenvoudig ophangen aan een beugel. Zo heb je geen last meer van de voet op het bureau, wat er gewoon opgeruimd uitziet en meer ruimte creëert. Bijkomend voordeel is dat de monitor voor elke medewerker in de optimale stand opgehangen kan worden. Weg met nekpijn!

 

Blauwlichtfilter

 

Het blauwe licht van je monitor kan voor vermoeidheid zorgen en stuurt je bioritme in de war, met name als het buiten al donker is. Een blauwlichtfilter lost dat op. Nieuwe monitoren en smartphones hebben zo’n filter al ingebouwd. Bij een ouder beeldscherm kun je de blauwlichtfilter handmatig instellen in Windows 10. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Systeem’ en ‘Beeldscherm’. Daar kun je onder ‘Helderheid en kleur’ de ‘Nachtlamp’ aanzetten. Bij de instellingen voor de nachtlamp kun je nog aangeven hoe intens de filter moet zijn en kun het aan- en uitzetten van de nachtlamp inplannen.

 

Wees scherp op het scherm

 

Het regelmatiger – zo eens in de vijf jaar – vervangen van je beeldschermen, brengt je dus enorm veel. En dat hoeft echt niet heel duur te zijn. Je hebt al een goede monitor vanaf 150€. Welke type monitor bij jou past? Dat werpen we een diepere blik op in een volgende blog.

 

Meer weten?

 

Wil je eens nu alvast verder praten over welk type beeldscherm werkt voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met mij via mijn LinkedIn-profiel of via 071 – 566 52 82. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw organisatie.

 

Mijn contactgegevens vind je op mijn persoonlijke pagina. Je vindt daar ook andere updates van mij, o.a. omtrent de moderne werkplek.

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.