Vergeet deze IT-investeringen niet in je begroting van 2022

 

Het jaar 2022 staat voor de deur.   Je begroting is al bijna klaar. Waar moet komend jaar geld naar toe en waar kan bezuinigd worden en hoe doet de omzet het per bedrijfsactiviteit. Jaarlijks een belangrijk moment wat richting geeft aan het bedrijf en  je medewerkers.

 

Ook op  IT-vlak is het goed om prioriteiten te bepalen en rekening te houden met marktontwikkelingen. In dit artikel geef ik enkele tips waar je rekening mee kan houden in je begroting op het gebied van  software je website en mogelijk tijdbesparende taken.

 

Investeer in je website  

 

Voor veel organisaties is de website het belangrijkste verkoopkanaal, hier krijgt de potentiële klant de eerste indruk en zal een eerste oordeel vellen. Zal ik ze bellen of toch nog even verder kijken…. Ook daarom is het verstandig om continu bezig te zijn met je website. 

 

Een veilige website is niet vanzelfsprekend
Zorg ervoor dat je Content Management Systeem (CMS) up-to-date is. Veel websites worden gehackt doordat de website niet up-to-date is, met mogelijk een datalek tot gevolg. Dit kan reputatieschade opleveren. Maak een afspraak met je web bureau zodat je website altijd veilig is door deze regelmatig te updaten.   

 

Interpulse levert standaard periodieke  securityscans voor de websites die wij in beheer hebben. Ook is het up-to-date houden van het CMS-systeem, zoals WordPress inbegrepen. Dit ontzorgt je! 

 

Zorg dat je toegankelijk bent
Meer dan 2.5 miljoen Nederlanders hebben een of meerdere beperkingen, zoals blind, slechtziend of kleurenblind, maar ook motorisch beperkt. Ieder mens heeft het recht om gelijk te leven als ieder ander. Gebruikmaken van de mogelijkheden die het internet, computers en smartphones ons bieden hoort daar natuurlijk bij. Juist daarom is het belangrijk dat digitale toepassingen toegankelijk zijn voor iedereen. 

 

Controleer daarom in het nieuwe jaar of je website of ontwikkelde applicatie toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen. Dit kan met een quickscan al duidelijk worden. Investeer daarnaast in het toegankelijk maken van je digitale toepassing. 

 

Interpulse heeft een  quickscan toegankelijkheid ontwikkeld waarmee de toegankelijkheid goed in kaart gebracht kan worden. 

 

Zoekmachineoptimalisatie is een continu proces
Een website wordt niet vanzelf beter vindbaar in de zoekmachines. Je moet hier eigenlijk wekelijks tijd aan (laten) besteden. Schrijf goede webteksten, blogs en optimaliseer je website op technisch gebied. Google zit niet stil, dus de richtlijnen veranderen regelmatig. Je kan echter beter gevonden worden in de zoekmachines met de juiste werkzaamheden. Wij kunnen je hier bij helpen. 

 

Verbreed je online zichtbaarheid
Ben je al actief op sociale kanalen? Goed zo, maar gebruik je ook de kanalen die passen bij je doelgroep? Jongeren zitten nu veel op Tiktok, waarbij de 35 plusser weer meer actief is op Instagram. 

 

Probeer verbonden te blijven met je potentiële klanten. Dit kan door sociale media, maar ook door de inzet van een mobiele app. Stuur een pushbericht bij ontwikkelingen en je hebt de aandacht. Daarnaast kan een mobiele app je proces ook verbeteren, maar daar schrijf ik een andere keer nog over. 

 

Weg met die saaie terugkerende taken 

 

Wil je tijd besparen en je tijd besteden aan leuke dingen? Ga dan even na welke taken je periodiek uitvoert die eigenlijk geautomatiseerd kunnen worden. Er zijn diverse tools op de markt die dit voor je kunnen doen of met een eenvoudige API-koppeling gerealiseerd kunnen worden. Microsoft heeft bijvoorbeeld Automate waarmee je processen kan automatiseren. 

 

Enkele voorbeelden: 

 

    • Verwerk je aanvragen (voor wat dan ook) op een slimme manier 

 

 

    • Monitor je sociale kanalen en stuur deze slim aan. 

 

    • Plaats wekelijks automatisch een bericht in je Teams kanaal met een reminder aan je medewerkers om de projecturen te registreren. 

 

 

Is er geen tool beschikbaar voor de taak die je uitvoert, wellicht kan een maatwerk software oplossing je helpen. 

 

 

 


    Meer weten?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.