Ontwikkelingen in de ICT wereld en bij Interpulse

Ontwikkelingen in de ICT wereld en opinie gaan hand in hand in de Interpulse Updates. Bovendien houden we je op de hoogte wat er zoal bij Interpulse speelt en delen we successen van onze klanten.

Algemeen

AI maar dan net als jij

Een Turingtest is een test waarbij een persoon probeert te raden of er met een computer of een echt persoon…

Showcases

Meten is weten bij M.I.G.

M.I.G. Leiden is een onafhankelijk bureau dat gespecialiseerd is in HVAC (Heating, Ventilation, Air-Conditioning) installaties. Iedereen die binnenkamers werkt heeft…

Solutions

Koppeling LaPosta en PipeDrive

Automatiseer het up-to-date houden van je marketinglijsten met de LaPosta – PipeDrive Koppeling In de dynamische wereld van marketing en…

Showcases

Nieuwe website sportinleiden.nl

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de vernieuwde website van Sport In leiden live is gegaan. Een mooi resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Gemeente Leiden en Interpulse. We zijn trots op het eindresultaat en we hopen dat deze nieuwe website de sportliefhebbers in Leiden op weg helpt bij het vinden van een sport of sportaccommodatie in Leiden.

Showcases

Mobiele app ‘Voor de Jeugd Dag 2023’

Voor congresbureau ’s is het goed communiceren met de bezoekers van het evenement erg belangrijk. Hierbij kan een mobiele app onderdeel zijn van de communicatiestrategie. Een recent voorbeeld van onze inspanningen is de ontwikkeling van mobiele app voor het Voor de Jeugd Dag evenement op 11 september 2023, geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Showcases

Interpulse transformeert online aanwezigheid Open Monumentendagen Leiden

De Open Monumentendagen Leiden is een belangrijk cultureel evenement in Leiden dat lokaal erfgoed en historische locaties openstelt voor het publiek. Jaarlijks een uniek en variërend aanbod van prachtige woonhuizen, religieuze -en publieke gebouwen, die meer dan 20.000 bezoekers naar Leiden trekt. De stichting stond voor een aanzienlijke uitdaging: de bestaande website was verouderd, bood geen soepele ervaring op mobiele apparaten en vereiste dubbele gegevensinvoer voor zowel de nationale als de lokale website. Dit inefficiënte proces kostte niet alleen veel tijd, maar bracht ook het risico op fouten met zich mee. De behoefte aan een gemoderniseerd, gebruiksvriendelijk platform was duidelijk. Interpulse is trots dat we hier een bijdrage in mochten leveren.

Solutions

Verhoogde respons en verbeterd Inzicht van bezoekers van je evenement of festival

De Kracht van de Micro Feedback App (Stemmenapp) van Interpulse. Wat was de waardering van de workshop van spreker X? Wat vonden de mensen van film Y? Een programmering neerzetten die bezoekers prikkelt en inspireert is niet eenvoudig. Achteraf meten van het sentiment en het begrijpen van het publiek is daarbij van cruciaal belang. Voorheen worstelden organisatoren vaak met een frustrerende uitdaging: lage responspercentages op enquêtes, waardoor ze geen duidelijk beeld kregen van de algemene beoordeling van hun evenementen of programmering. Maar nu is er een oplossing die deze problemen doeltreffend aanpakt: de Micro Feedback App, ook wel bekend als de Stemmenapp.

Solutions

Website voor evenementen en festivals inclusief Blokkenschema

Festivals en evenementen zijn fantastische gelegenheden waar mensen samenkomen om te genieten van muziek, kunst en cultuur. Ook organisaties bieden evenementen aan medewerkers aan waar zijn inspirerende sessies kunnen volgen. Maar het organiseren van zo’n grootschalig evenement vereist veel planning en coördinatie. Gelukkig heeft Interpulse een innovatieve oplossing ontwikkeld die het voor organisatoren gemakkelijker maakt om bezoekers inzicht te geven in het programma en de registratie soepel te laten verlopen. Met behulp van een geavanceerd blokkenschema en een flexibel workshopoverzicht kunnen festivals en evenementen nu moeiteloos hun speciale evenementen website beheren en bezoekers goed en duidelijk informeren over het programma.

Updates

Verbeter je klantenservice met AI

De klantenservice is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf. Snel en effectief reageren op klantvragen en problemen kan het verschil maken tussen tevreden en ontevreden klanten. Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers foutloze antwoorden kunnen formuleren zonder kostbare tijd te verspillen? Hier komt Artificial Intelligence (AI) in beeld. In dit blogbericht nemen we je mee in een fascinerende AI-oplossing die (ook) toepasbaar is voor externe Software-as-a-Service (SAAS) applicaties, waardoor medewerkers snel en tekstueel foutloos klantantwoorden kunnen formuleren.

Updates

Zomerstop? Welnee: aanpakken!

Hoewel de zomer traditioneel gezien een tijd van rust en ontspanning is, hoeft dit niet te betekenen dat we onze ambities en creativiteit op een laag pitje moeten zetten. Dit is juist het moment om de rust en ruimte te benutten en vol energie door te pakken!

Showcases

Geoptimaliseerde website inclusief RecreateX ticketing voor Bootjes en Broodjes

Bootjes en Broodjes is een bekend bedrijf in Leiden dat gespecialiseerd is in het aanbieden van diverse vaartochten, zoals rondvaarten door Leiden, het huren van sloepen vanuit Leiden en het boeken van groepsvaarten door Leiden. Om hun online aanwezigheid te versterken en klanten eenvoudig toegang te bieden tot hun volledige aanbod van vaartochten, besloten ze een nieuwe website te laten ontwikkelen. De website moest niet alleen aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn, maar ook goed presteren op het gebied van performance en marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Daarnaast wilden ze ervoor zorgen dat bezoekers altijd up-to-date informatie hadden over beschikbaarheid van het botenaanbod.

Updates

Bescherm jouw organisatie, multifactorauthenticatie (MFA) is een MUST

Als ondernemer ben je waarschijnlijk continu bezig met het optimaliseren van de (informatie)veiligheid van jouw organisatie. Een belangrijk aspect hiervan is het beschermen van je bedrijfsgegevens en -systemen tegen ongeautoriseerde toegang door bijvoorbeeld hackers. Er zijn tal van maatregelen te nemen, deze delen wij met enige regelmaat op onze sociale kanalen. Een van de maatregelen en zeer effectieve manier om dit te voorkomen is de inzet van multifactorauthenticatie (MFA). Dit is ook nog eens vrij eenvoudig te organiseren. Hier zijn drie belangrijke redenen waarom je als organisatie MFA moet inzetten.

Updates

5 dingen om mee te stoppen voor een écht moderne werkplek

Een moderne werkomgeving is niet alleen een hele goede set techniek/software en een goede fysieke werkplek. Het gaat juist om het geheel van de juiste organisatiecultuur en het gedrag van werknemers binnen de organisatie. Een modern workplace is een werkplek die is ontworpen om aan de behoeften van de moderne werknemer te voldoen. Dit betekent dat het zich aanpast aan de manier waarop mensen werken en communiceren, en dat het technologie gebruikt om efficiënter en productiever te zijn. Hieronder vind je vijf zaken die geen modern workplace definiëren, zo weet je ook direct waar je mee aan de slag kunt om jouw organisatie naar een modern workplace te bewegen.

Updates

‘We dragen graag ons steentje bij aan de groei van het festival’

Dit najaar vindt de 18e editie plaats van het Leiden International Film Festival, één van de belangrijkste filmfestivals van Nederland. Interpulse is al jarenlang de ICT-partner van LIFF. In dit artikel vertellen Annika Provily, PR-coördinator bij het LIFF, en John Zee, Project Manager Web Development bij Interpulse, over het succes van hun samenwerking.

Updates

Digitale transformatie – Kees helpt klanten veilig de Cloud in

Interpulse is al ruim 20 jaar een betrouwbare partner op het gebied van ICT-oplossingen, zoals websites, applicaties, mobiele toepassingen, werkplekbeheer, veilige Cloudoplossingen, ICT-infrastructuur en nog veel meer. Daarbij is het bedrijf het aanspreekpunt voor alle zaken rondom ICT. Om een idee te geven wat we bij Interpulse in de praktijk doen, zullen we wat klantcases uitlichten. Deze keer: systeem- en netwerkbeheerder Kees vertelt over zijn project bij een adviesbureau actief op het gebied van de modellering van verkeer en vervoer.

Updates

WordPress websites à la Interpulse zijn veilig, gebruikersvriendelijk en gewoon goed!

Interpulse ontwikkeld websites en in de meeste gevallen in Wordpress. Wij vinden het belangrijk dat de websites veilig zijn en blijven. Wij beheren daarom tientallen websites waar wij vrijwel wekelijks updates voor uitvoeren. Als klant heb je daar geen omkijken naar. Daarbij hebben we al regelmatig het compliment gekregen dat het beheren van de website zeer eenvoudig is. Hiervoor hebben we een standaard neergezet die gewaardeerd wordt en bewezen goed is!

Updates

Interpulse tekent samenwerking met studievereniging Syntax

De nieuwe wintereditie van INTO Business is uit! Ons verhaal staat in het teken van de gloednieuwe samenwerking met studievereniging Syntax uit Leiden. Interpulse en Syntax gaan samen mooie dingen doen met als doel ons mooie ICT vak te promoten. Wij willen meer ICT studenten in Leiden, dat is goed voor ons gehele vakgebied. Daarnaast is het erg inspirerend in contact te staan met leuke mensen met dezelfde interesse.

Updates

Ik weet niet of ik Google Analytics 4 gebruik of een andere versie

Google Universal Analytics (UA) verdwijnt, er komt vanaf juli 2023 geen data meer binnen. Moet ik daar iets mee doen? Jazeker, je kunt er hier meer over lezen. Gebruik je Google Analytics, maar weet je niet zeker welke variant? Wij geven je hier kort uitleg hoe je dit kunt zien.

Updates

Dit zijn de highlights van Microsoft Ignite 2022 volgens Mansour

Vorige maand vond Microsoft Ignite plaats, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals georganiseerd door Microsoft. Mansour Ghaoui, Senior Software Architect bij Interpulse, vertelt wat hem opviel tijdens dit event waar Microsoft de nieuwste ontwikkelingen laat zien.

Updates

Werken en leren bij Interpulse

Michael heeft een afstudeerplek bij Interpulse. Als aankomend back-end engineer wil hij graag laten zien wat hij geleerd heeft. “Ik ervaar hier het echte kantoorleven, dat krijg je op school natuurlijk niet mee.”

Updates

Specialisten die elkaar opzoeken, staan samen sterker

De samenwerking tussen het Cats&Dogs creatieve communicatie en Interpulse is er eentje om trots op te zijn. Een mooie vorm van co-creatie waar samen werd gewerkt aan de website in het geheel van de re-branding van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.

Updates

Dit zijn Tanja Verstelle en Leander van Vliet. Ze volgen een opleiding aan de ICT Praktijk Academie

Dit zijn Tanja Verstelle en Leander van Vliet. Ze volgen een opleiding aan de ICT Praktijk Academie, het doel van deze praktische opleiding is om meer mensen te laten instromen in de ICT-sector. In die sector zijn namelijk veel mensen nodig. Studenten gaan een dag per week naar school en doen vier dagen per week praktijkervaring middels een stage. In het geval van Tanja en Leander is dat bij Interpulse. Daar worden ze goed begeleid om te groeien in het vak.

Updates

Waarom Interpulse tegen de trend in verhuisde naar een groter kantoor

Verhuizen tijdens de pandemie naar een groter pand, dat doen vast niet veel bedrijven. Interpulse wel, want voor het bekende en ietwat eigenwijze Leidse IT-bedrijf is dit nieuwe pand dé enabler om de verbinding op te zoeken in de regio en goed samen te werken met partners, klanten en natuurlijk de eigen collega’s.

Updates

Zo wordt jong talent begeleid bij Interpulse

Maarten en Mansour werken allebei voor Interpulse en ontwikkelen software. De een is net afgestudeerd, heeft frisse ideeën en is eager to learn. De ander heeft bakken ervaring en coacht graag jong talent. En die wisselwerking zorgt voor een hele goede samenwerking. “We leren echt van elkaar, we maken samen iets moois.”

Updates

Het belang van UX Design bij het ontwikkelen van software

Hoe belangrijk is UX Design bij de ontwikkeling van nieuwe software? Heel belangrijk, volgens Rick de Jong, UX Designer bij Interpulse. Het levert tijdwinst op en maakt de software gebruiksvriendelijk. Hij legt uit hoe dat kan.

Updates

“In de IT ben je nooit uitgeleerd”

Meet the team. Graag stellen we wat collega’s aan je voor. We beginnen met het jongste personeelslid van Interpulse: Rick Hagenaar (22 jaar). Hij begon een klein half jaar geleden en is bijna klaar met zijn afstudeerstage.

Updates

Beter op afstand werken met deze checklist

Thuiswerken, op kantoor werken, overal werken. Het hybride overal en altijd kunnen werken is een feit. Ik geef je bij deze een checklist om het op afstand werken met je collega’s beter en leuker te maken.

Updates

Is mijn website veilig? Het korte antwoord: nee!

We moeten dit natuurlijk wat nuanceren, maar als je niets doet aan je website is de kans zeer groot dat deze vroeg of laat onveilig zal worden. Dit is zeker het geval bij websites die ontwikkeld zijn met behulp van Open Source Content Management Systemen (CMS) zoals bijvoorbeeld Wordpress en Drupal.

Updates

Zo helpt IT om coronaproof samen te werken

We mogen weer! De tijd van alleen maar thuiswerken is voorbij, we kunnen voorzichtig aan weer op kantoor aan de slag. Corona heeft ons veel inzichten geboden, waardoor we nu efficiënter kunnen werken op kantoor én thuis. En daar kan IT je goed bij helpen.

Updates

5 tips om meer grip te krijgen op IT-risico’s

Hackpogingen, gijzelsoftware, virussen of gevoelige data in verkeerde handen. Dat soort IT-risico’s wil je als ondernemer natuurlijk voorkomen. De awareness is echter nog niet hoog, zo merkt Eric Devilee als Business Development Manager. Vaak wordt er gedacht dat dit goed geregeld is. Maar dat kan beter. Eric geeft 5 tips hoe je meer grip op deze risico’s krijgt.

Updates

3 alternatieven voor MailChimp die wél AVG-proof zijn

Mailchimp, daar kan je mee stoppen als je wilt voldoen aan de AVG. Data opslaan buiten de EU mag niet. Heel erg jammer, want Mailchimp is wel degelijk een erg vriendelijke tool voor het (gratis) versturen van mailings. Interpulse ziet regelmatig dat organisaties volop gebruikmaken van deze maildienst en wij wijzen er dan op.

Updates

Wat kan je leren van de log4j problematiek?

Een ernstige kwetsbaarheid in Apache Log4j was afgelopen maand een zeer groot beveiligingsrisico voor bedrijven. De log4j software wordt met name gebruikt in webapplicaties en systemen die gebruikmaken van Java. Het Nationaal Cyber Security Centrum deed ook melding van de kwetsbaarheden. Ook Interpulse kreeg veel vragen of de log4j software gebruikt werd bij onze klanten en in enkele gevallen hebben wij de updates toe moeten passen, dit deden we pro-actief waar dat nodig was.

Updates

Vergeet deze IT-investeringen niet in je begroting van 2022

Het jaar 2022 staat voor de deur. Je begroting is al bijna klaar. Waar moet komend jaar geld naar toe en waar kan bezuinigd worden en hoe doet de omzet het per bedrijfsactiviteit. Jaarlijks een belangrijk moment wat richting geeft aan het bedrijf en je medewerkers.

Updates

Interpulse kiest nieuwe kantoorlocatie

Interpulse is vanaf maandag 8 november te vinden aan de Boerhaavelaan 2 in Leiden. We laten een prachtig pand achter, maar krijgen daar een ander historisch pand voor terug. Het nieuwe kantoor ligt op een steenworp afstand van het Leiden Centraal station en daarmee verbeteren we onze bereikbaarheid aanzienlijk.

Solutions

Registreer terugbelverzoeken met Power App en Power Automate

Je kent het wel, een beller die je collega wenst te spreken, maar je collega is niet bereikbaar. De beller vraagt of hij teruggebeld kan worden en je schrijft de gegevens op en geeft deze per email door aan je collega. Na een paar uur wil je eigenlijk wel weten of je collega inmiddels teruggebeld heeft, je komt daar alleen achter door het te vragen…. Dat kan handiger!

Updates

Toegankelijkheid, sluit niemand uit!

In de openbare ruimte is het de normaalste zaak van de wereld dat deze voor iedereen toegankelijk is. Binnen gemeentehuizen en luchthaven zien we bijvoorbeeld speciale (trap)liften, invalide toiletten en aangepaste borden voor het wijzen van de weg. De digitale wereld is hier nog niet volledig op aangepast. Websites, webshops, applicaties etc. zijn lang niet voor iedereen even toegankelijk en dat terwijl er alleen in Nederland al 25% van de bevolking in meer of mindere mate een beperking heeft.

Solutions

Veilig én efficiënt bestanden aan laten leveren door je klanten

Het aanleveren van bestanden via de email is nog steeds de standaardoplossing die veel bedrijven gebruiken. Ook als het gaat om persoonsgegevens… dat is niet bepaald aan te raden. In de dagelijkse praktijk loopt e-mail doorgaans over onbeveiligde verbindingen. Dat maakt gewone (onbeveiligde) e-mail per definitie geen goed medium voor uitwisseling van gevoelige persoonsgegevens.

Updates

Waarom PowerApps van Microsoft ook geschikt zijn voor het MKB

Ontwikkelaars zijn schaars en het ontwikkelen van een online platform kan een tijdrovende klus zijn. Sinds enkele jaren zijn daarom low-code en no-code oplossingen opkomend. In de beginjaren nog prematuur en beperkt, maar inmiddels zijn er diverse volwassen en betrouwbare oplossingen beschikbaar. Ook Microsoft heeft een low-code platform ontwikkeld: het Powerplatform.

Updates

LIFF: omschakelen naar online festival met behoud van festival ervaring

Deze 14 ½ editie van LIFF is anders dan andere jaren. Het 15 jarig jubileum van het festival vindt volgend jaar plaats, juist omdat de Coronacrisis een grote invloed heeft op de bezoekerseconomie. Dit verklaart de naam van deze editie van LIFF: Edition 14 ½. Je kunt je voorstellen dat de Coronacrisis uitdagingen met zich meebrengt. Vooraf is daar op in te spelen en dat heeft de organisatie van LIFF ook gedaan, samen met hun partners en sponsoren. Interpulse is al jaren sponsor van het festival en is ook dit jaar extra betrokken geweest vanwege de veelal ICT gerelateerde uitdagen.

Updates

Stage bij Interpulse tijdens Corona / Covid-19

Om een opleiding goed te kunnen volgen zijn stageplaatsen noodzakelijk. Wij merken dat veel studenten worstelen met het vinden van een geschikte praktijk -en afstudeerstage. Het is ook niet gek dat dit gebeurt, organisaties worstelen met andere problematiek rondom Covid-19 en moeten improviseren. Een stagiair begeleiden valt dan snel af. Je kunt niet de echte beleving van de werkvloer meegegeven, laten ervaren hoe het is om je tussen collega’s te begeven. Dat is zeker waar en dit is ook zeker anders! Jessie uit Purmerend loopt op dit moment stage bij ons dit is zijn persoonlijke verhaal.

Updates

Besteed jij ongemerkt ook veel tijd aan het inplannen van afspraken?

Of je nu veel afspraken met klanten of met collega’s hebt. Het plannen van afspraken kost ongemerkt best wel wat tijd. Soms heb je zelfs het gevoel dat het plannen van de afspraak meer tijd kost dan de afspraak zelf! Het kan ook aardig onoverzichtelijk worden als je veel afspraakverzoeken ‘uit hebt staan’, maar er nog geen reactie is geweest. Het onthouden van de doorgegeven opties zorgt soms voor vervelende dubbele afspraken – die nog meer tijd kosten om weer te herplannen – en je agenda alvast blokken levert een inefficiënte agenda op.

Showcases

Unity.nu

Unity.nu App voor Android en iOS. Unity.NU is een lokaal/regionaal nieuwsplatform. Voor onze organisatie is het belangrijk om actueel te zijn.

Updates

Samen gestructureerd en professioneel software ontwikkelen

Problemen oplossen, dat is wat we doen! Je kan bij problemen denken aan ‘tijdrovend werk’, ‘repeterend werk’, ‘foutgevoelig werk’ of bijvoorbeeld ‘slecht gedocumenteerd werk’. De grootste behoefte ligt vaak bij het professionaliseren van een totale organisatie.

Updates

ICT talent opleiden doen we samen

Met de digitalisering die in een stroomversnelling komt is het vinden van talent, van nieuwe collega’s, een stuk lastiger geworden. ICT bedrijven vissen steeds vaker in dezelfde talentvijver als het gaat om HBO geschoold personeel.

Updates

Tips voor Teams – beter thuiswerken

Door de Corona-crisis werken veel mensen noodgedwongen thuis en is online-vergaderen een noodzaak geworden i.p.v. een handige vervanging van afspraken buiten de deur. In deze blog deel ik een aantal tips om het online-vergaderen met Microsoft Teams efficiënter en leuker te maken.

Updates

Cybersecurity is meer dan een technische uitdaging

Cybersecurity. Het klinkt technisch, en vaak zijn er ook technieken mee gemoeid. In deze blog wil ik je laten zien dat security, al dan niet cyber, niet louter om techniek draait. Een belangrijke factor is “awareness”. Ofwel; bewustwording hoe je met informatie omgaat.

Updates

3 redenen waarom Microsoft Teams vergaderen iets voor jou kan zijn

Microsoft Teams is een platform voor samenwerking wat onderdeel uitmaakt van Office 365. Online vergaderen is een van de diensten die binnen Teams wordt aangeboden. Heb je (nog) geen Office 365 of Teams? Je weet niet wat je mist, maar geen probleem! Ook zonder kan je deelnemen aan een Teams vergadering.

Updates

Nuttige IT reservering voor je begroting van 2020

Voor je het weet is het 2020. Je bent vast de laatste hand aan het leggen aan de begroting voor het nieuwe jaar. Waar moet komend jaar geld naar toe en waar kan bezuinigd worden. Jaarlijks een belangrijk moment wat richting geeft aan het bedrijf en de medewerkers. Ook op IT vlak is het goed om prioriteiten te bepalen en rekening te houden met marktontwikkelingen. In dit artikel geef ik enkele tips waar je rekening mee kan houden in je begroting.

Updates

Samenwerken is King: Interpulse en Multegra starten samenwerking gericht op King Business Software

Op het gebied van King Business Software werken wij al jaren plezierig samen met Chain11, het consultancybedrijf van Raymond Tournier. Raymond is daarnaast medeoprichter van Incassotool. Door het enorme succes van deze scale-up is de beschikbaarheid van Raymond voor King consultancy beperkt. We zijn trots dat wij hier als software development partij een actieve bijdrage in mogen leveren. Wist je trouwens dat Incassotool naast tal van MKB-ondernemingen ook een grote OV-organisatie heeft aangesloten?

Updates

Interpulse Film en Borrel 2019

Wij zijn al jaren trotse partner van het Leiden International Film Festival. Interpulse verzorgt ook dit jaar weer een private viewing, oftewel een Film + Borrel voor klanten en relaties.

Updates

Bijdragen aan een sterke en ondernemende regio

Op 18 september jl. droeg Jan Versteegh, voorzitter van VNO-NCW Rijnland, de voorzittershamer over aan onze directeur Martijn van Pelt. Daar zijn we best een beetje trots op want zo’n functie komt een hoop bij kijken en zal de nodige tijd kosten. We vroegen Martijn naar zijn motivatie voor deze functie, maar ook naar zijn plannen.

Updates

Welk type beeldscherm past bij mij?

In een eerdere blog gaven we je vier redenen om je beeldschermen regelmatiger te vervangen. Maar welk scherm past eigenlijk bij jou? Vaak hangt dit meer samen met het type werkzaamheden dat je doet dan waar je die doet. Als voorbeeld; de administratie doen van een sloopbedrijf of op een advocatenkantoor is beiden nog steeds het doen van de administratie, mogelijk zelfs met dezelfde software. In deze blog neemt Marcel van Elsacker, Manager ICT Services bij Interpulse, je mee langs de meest voorkomende type schermen en licht hij toe welke schermen voor welke werkzaamheden geschikt zouden kunnen zijn.

Updates

Deze drie aspecten bepalen de kosten van ICT-beheer

ICT verandert snel, dat is een gegeven. De dienstverlening rondom ICT-beheer verandert daarmee net zo snel. Waar ICT-dienstverlening vroeger met name gericht was op de apparatuur en de schroevendraaiers standaard in de auto lagen, draait het vandaag de dag vooral om de gebruiker en de software die hij of zij gebruikt. Dat heeft ook gevolgen voor de prijs. Deze drie aspecten bepalen de prijs van ICT-beheer.

Updates

Vier redenen om je beeldschermen regelmatiger te vervangen

De monitor wordt vaak over het hoofd gezien. Daarmee ga je voorbij aan het (oog)comfort van je medewerkers en mis je de voordelen van nieuwe technologieën en mogelijkheden. In deze blog deelt Marcel van Elsacker, Manager ICT Services bij Interpulse, vier redenen om je beeldschermen regelmatiger te vervangen.

  data-eio=
Updates

ICT-partij of ICT-partner? Een wezenlijk verschil in een paar letters

Als je verantwoordelijk bent voor de ICT-portefeuille van jouw organisatie heb je heel wat bytes hoog te houden. Je kunt kiezen voor een willekeurige ICT-partij, of voor een ICT-partner. Die paar letters maken net het verschil tussen hoofdpijn en overzicht. Wat zijn je uitdagingen? En hoe kan het anders?

Updates

Komkommertijd? Maak er gebruik van!

Het is weer volop zomer. Dat merken we niet alleen aan het weer, maar ook aan de bezetting op kantoor. Die relatieve rust op kantoor geeft je mooi de kans tijd te investeren in zaken waar je in piekperiodes niet aan toekomt.

Updates

Blijf jij in de eerste versnelling rijden als het om de moderne werkplek gaat?

De manier waarop wij werken en samenwerken verandert steeds sneller. We willen overal en altijd toegang hebben tot onze werkplek, vanaf elk apparaat. Office 365 is een goede basis voor zo’n moderne werkplek. Veel organisaties hebben de overstap al gemaakt, maar dat wil nog niet per se zeggen dat zij ook optimaal gebruik maken van Office 365. Een echt moderne werkplek gaat verder dan overstappen naar Word, Excel en Outlook in de Cloud.

Updates

3 redenen waarom je een ISO-gecertificeerde ICT-beheerder in de arm moet nemen

Informatieveiligheid is een onderwerp dat niet meer is weg te denken. Wetgeving wordt steeds verder aangescherpt en de focus en zorg om privacy is een blijvend actueel thema. Steeds meer organisaties gaan daarom specifiek op zoek naar een ICT-partner met een ISO- en NEN-certificering. Maar wat zegt zo’n certificering en wat is de toegevoegde waarde voor jou als ondernemer?

Showcases

SchoolvoorCoaching

SchoolvoorCoaching in Utrecht biedt al meer dan 22 jaar ervaringsgerichte beroepsopleidingen tot coach en teamcoach. Al bijna 15 jaar is Interpulse hun ICT-partner. Waarom al zo lang? ‘Omdat Interpulse gewoon een hele fijne partner is’, zegt Ans Tros van de directie van SchoolvoorCoaching. ‘Hun mensen zijn in staat te communiceren met ‘gewone’ mensen zoals wij. Dat is niet bij elke ICT-club zo.’

Updates

ICT-beheer puur technisch? Vergis je niet!

Bij het selecteren of beoordelen van een ICT-partij wordt vooral gekeken naar de technische kennis en de prijs. We begrijpen dat dit belangrijke criteria zijn en uiteraard halen ook wij alles uit de kast om ons op deze punten te onderscheiden. Toch wordt de echte winst gemaakt op andere gebieden.

Updates

Extra goed vindbaar als bedrijf in Google

Wie wil er nu niet goed gevonden worden in Google? Er worden door organisaties grote investeringen gedaan om goed zichtbaar te zijn op bepaalde woorden of woordgroepen. Hier kunnen ook wij je veel over bijbrengen en op weg helpen, maar begin nu eens met het neerzetten van een goede basis. Goed nieuws: Je kunt het namelijk zelf! En het resultaat is dat je direct beter zichtbaar en vindbaar bent in de meest gebruikte zoekmachine Google.

Updates

Zo valt je zonnige werkplek niet in het water

Bracht het afgelopen weekend nog even winterse temperaturen, nu is dan eindelijk écht de lente begonnen. De korte broeken kunnen uit de kast, boten uit de stalling en de tuinmeubelen afgestoft. Tijd om naar buiten te gaan, het zonnetje in. Dankzij de moderne werkplek is dat buiten zijn niet beperkt tot de avonden en het weekend. Werken kunnen we overal, dus ook in de tuin, op een terras, aan het water of op de boot. Ideaal. Maar hou daarbij wel een aantal dingen in het oog, zodat je zonnige werkplek niet in het water valt.

Updates

Microsoft Ignite: de top 6 van Kees en Killian

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Onze collega’s Kees en Killian van ICT Services bezochten het evenement in Amsterdam. Dit is de top 6 die ze graag met je delen.

Updates

Getting most out of your data

Eind maart vond Microsoft Ignite plaats, hét Microsoft-event voor ontwikkelaars en ICT-professionals met meer dan 100 workshops en sessies door Microsoft-experts. Wat nemen wij mee op het gebied van Data, Cloud Services en Machine Learning.

Showcases

Palfinger Nederland

Interpulse biedt flexibiliteit en is een partij die goed meedenkt. Interpulse is een partij die je e niks oplegt en niks aansmeert. Zo komen we gezamenlijk tot goede oplossingen en daar zijn wij zeer tevreden over.

Updates

3 kleine stappen voor betere online veiligheid

Malware, spyware, ransomware, virussen, Trojaanse paarden en wormen. Voor je het weet is je computer gegijzeld of gaat een cybercrimineel er met je (creditcard)gegevens vandoor. Met deze 3 kleine aanpassingen bewegen jij en je collega’s een stuk veiliger door cyberspace.

Updates

Digitale transformatie; best of breed of best of suite?

De wereld verandert en onze manier van samenwerken en communiceren verandert mee. We zijn altijd en overal online en switchen met het grootste gemak tussen telefoon, tablet en PC. Maar veel bedrijven werken nog met een traditionele, lokale ICT-omgeving of hebben een omgeving die beperkt gehost wordt in de cloud. Vroeg of laat gaat dat botsen. En dan?

Updates

Wat is de Next Big Thing online?

Is het een hype of gaat dit het écht worden, bij veel populaire termen worden daar vraagtekens gezet, maar is dat wel terecht? Denk aan Kunstmatige intelligentie, Blockchain en Machine Learning. Tijdens het festival The Next Web in Amsterdam mochten een aantal Interpulse collega’s eind mei horen wat er nu en in de toekomst speelt op het technologische speelveld.

Updates

Grote belangstelling voor slimme technologie

Het Leidse PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, was op 5 februari even het middelpunt van de lokale techwereld. Tijdens het event Tech voor de Toekomst NU, een initiatief van Economie071, werden interessante cases getoond van concrete toepassing van slimme technologie. Denk daarbij aan de toepassing van sensoren en slimme apps. Ook waren er interessante kennissessies, waar ondernemers en geïnteresseerden kennis konden maken met technologie en zaken waar iedereen het over heeft, maar zelf nog maar mondjesmaat toepast.

Updates

Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data?

De titel van dit stukje wijst naar een uitspraak gedaan door Mikko Hypponen, één van de Keynote sprekers op de Tweakers Developers Summit van 2019. De gehele quote was als volgt: “Waarom betaal ik eigenlijk voor beveiliging van mijn data? We hebben geen enkel security issue gehad het afgelopen jaar!”.

Updates

Microsoft Surface Pro 6 versus Surface pro 5

Kees bezocht het geheel vernieuwde kantoor van Microsoft op Schiphol. Decor voor de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface productlijn. Wij schreven onlangs een artikel over de Surface en gingen dus met enthousiasme op bezoek. Onze focus: de Microsoft Surface Pro 6.

Updates

Heb jij een 5 sterren Back-Up Systeem?

Voor een goede back-up dien je rekening te houden met 5 factoren: retentie, hersteltijd, de frequentie van de back-up, de veiligheid, het systeem testen.

Updates

“Hey Google, is zo’n digitale assistent wel veilig?”

Afgelopen jaar zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in de privacy wetgeving met de doorvoering van de AVG/GDPR. Het verwerken van persoonsgegevens werd hierin flink aan banden gelegd er moet expliciet toestemming gegevens worden voor opslag van gegevens etc. Over de AVG hebben we al enkele andere artikelen geschreven in onze blogs. Wat ik in onderstaande blog wil aankaarten is een ander item wat afgelopen jaar flink wat aan populariteit heeft gewonnen: de digitale assistent.

Updates

5 februari: Tech voor de Toekomst Nu!

Benieuwd naar wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Kom dan naar het Tech event op 5 februari in Leiden.

Updates

3 lijstjes die wél interessant zijn

December is de maand van de lijstjes, je kent er vast wel een paar. Sommige zijn onzinnig, maar je hebt ook best leuke en interessante lijstjes. Ze geven leuke inzichten en komen voort uit échte data en/of zijn gewoon heel vermakelijk!

Updates

5 redenen waarom je de Microsoft Surface wilt hebben

De Microsoft Surface Family bestaat uit krachtige (mobiele) apparaten die voorzien in alle behoeften van een moderne werkplek die een medewerker verlangt. We lichten hier twee versies toe: de Surface Pro voor de flexibele kantoormedewerker en de Surface Go voor de medewerker die veel onderweg is, en toch een volwaardige werkplek beschikbaar wil hebben. Met de Surface Pro en Go toont Microsoft aan dat jij al jouw werk kan doen met één compact apparaat.

Updates

Een moderne bedrijfsvoering met Growth hacking en Power BI

Hoe beweegt jouw organisatie zich in de huidige tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen? Helaas zien wij regelmatig dat organisaties ongecontroleerd en zonder een duidelijk plan inspelen op de snel veranderende omgeving. Zij laten hierdoor kansen liggen om te groeien.

Updates

Betere gebruikservaringen en minder wachtwoordgebruik op kantoor

‘Het vertraagt het werkproces. Wat een gedoe. Ik wil gewoon inloggen!’ Meervoudige authenticatie is wel eens een ergernis van onze klanten. Je moet overal een wachtwoord- of zin voor bedenken en die vervolgens allemaal onthouden of in een wachtwoordenkluis opslaan.

Updates

Projectmanagement software voor het MKB: Teams en Planner

Grote projectorganisaties hebben vaak geavanceerde projectmanagement software. Maar hoe is dat in het MKB? Zij hebben ook behoefte aan een helder inzicht in de voortgang en prestaties van hun projecten, maar zij beschikken niet over de kostbare software hiervoor. Vaak wordt er gebruik gemaakt van Excel of een eigen oplossing.

Updates

4 voordelen van het inschakelen van een externe ICT dienstverlener

Profiteer jij van al het goede op ICT gebied? Uit onderzoek blijkt dat veel MKB ondernemers dit als een behoorlijk uitdaging zien. Medewerkers klagen dat hun computer vastloopt, dat ze bepaalde software missen, een slechte wifi verbinding hebben in vergaderzalen of andere kantoorruimtes, of dat ze niet prettig kunnen thuiswerken omdat ze geen toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is daarom niet gek dat een derde van de business-directeuren wil dat werkprocessen meer en beter worden ondersteund middels ICT-oplossingen. Herken jij jezelf hierin?

Updates

In 3 stappen naar een Modern Workplace

We leven volop in een nieuw tijdperk. ICT drukt zijn stempel op hoe we werken en samenwerken. De moderne medewerker heeft behoefte aan moderne tools – voor de millennials en generatie Z is dit zelfs een must. Maar hoe creëer je een aantrekkelijke werkplek voor je moderne medewerkers? We bespreken het graag met je.

Showcases

Leiden International Film Festival (LIFF)

Interpulse is al enige jaren sponsor van het Leiden International Film Festival (LIFF). Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in een aantal moderne functionele websites, waarbij voor elk festival een nieuwe stijl is opgezet. Naast het goed kunnen raadplegen van het programma is er ook een integratie gemaakt met het kassasysteem voor het bestellen van kaarten. Vorig jaar is daar een mooie functionaliteit voor publiek en de organisatie aan toegevoegd.

Updates

Slim! Gebruik ICT systemen om te professionaliseren én kosten te beheersen

Zie jij ICT als een kostenpost of als een mogelijkheid om te professionaliseren én kosten te beheersen? Steeds meer bedrijven ontdekken dat als ze digitaliseren en ICT systemen beter organiseren, ze nieuwe kansen creëren voor hun organisatie. Dit noemt men ook wel: digital transformation. Waar liggen die kansen zoal? In de praktijk zien wij dat er een flinke slag te maken is bij organisaties waar veel procedures zijn en registratie de norm is.

Updates

Verlies je goede medewerkers niet aan een modernere concurrent

Millenials stellen steeds hogere eisen aan werkgevers. Is je ICT niet up to date? Vergeet het dan maar. In dit artikel laten we je zien hoe je voldoet aan de eisen van vandaag. Hoe je kunt werken met de Modern Workplace en hoe dat ervoor zorgt dat mensen productiever en efficiënter kunnen (samen)werken.

Updates

Hoe veilig is jouw webapplicatie? 7 eisen die je moet toepassen

De beveiliging van webapplicaties heeft helaas niet altijd de hoogste prioriteit, maar is nu echt een MUST geworden! Bevat de applicatie persoonsgegevens, dan ben je mogelijk in overtreding als de applicatie onvoldoende beveiligd is… Mocht er een datalek optreden, dan ben jij als eigenaar van de gegevens verantwoordelijk. De gevolgen kunnen groot zijn, niet alleen financieel, maar ook op het gebied van mogelijke reputatieschade.

Updates

Hoe combineer je de AVG met de Cloud?

De AVG: ‘Hiep Hoera!’ voor de bescherming van persoonlijke gegevens, maar ook ‘HELP!’ voor de gevolgen voor veel organisaties. Want hoe pas je je infrastructuur en rechtenstructuur goed aan? En als je dat eenmaal voor elkaar hebt, hoe hou je de boel dan continu veilig en up-to-date?

Updates

Zomerstop? Welnee: doorpakken!

De zomervakanties zijn begonnen, terwijl het zuiden van Nederland al richting de zon gaat en de andere regio’s zich ook opmaken voor een periode van ontspanning en vertier, begint het zakelijke laagseizoen. Tenminste, dat zou je zeggen.

Updates

Minder mail, productievere teams

Met je eerste kop koffie in de hand open je ’s ochtends goedgemutst je inbox. Maar al voor je klaar bent met het ordenen en afhandelen van al die belangrijke, en nog veel meer onbelangrijke e-mail berichten, ben je toe aan je vijfde bak koffie en is je vrolijke muts ingeruild voor een bokkenpruik. Je wordt er gek van: al die e-mail!

Updates

Prototyping: Kwalitatieve doelgerichte App in minder ontwikkeltijd

Fail faster to succeed sooner. Het klinkt gek, maar is waar prototyping om draait. Je wilt z.s.m. zien wat wel en wat niet werkt binnen een interface. In een proces zonder prototyping is vaak te zien dat fouten in de user interface pas zichtbaar worden tijdens de ontwikkelfase. In dit stadium ben je te laat. Aanpassingen kosten dan al veel meer tijd en moeite. Tijdens een prototyping fase kan je de fouten en onduidelijkheden uit een interface halen nog voordat er gestart is met vormgeven en technische ontwikkeling. Meer kwaliteit, minder kosten!

Updates

Avonturen in de ICT

In 2000 begon een stel jonge whizzkids in een klein kamertje een eigen bedrijf. Na 18 jaar is Interpulse uitgegroeid tot een bloeiend ICT-bedrijf met klanten door heel Nederland. Jaren waarin we keihard aan de weg timmerden, heel veel avonturen beleefden, en nog meer kennis hebben verzameld.

Showcases

Treinreiswinkel

We hebben bij Interpulse het voorrecht om de ICT te mogen verzorgen bij allerlei soorten organisaties, van klein tot groot. Het is leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij bijzondere bedrijven, de Treinreiswinkel is er daar zeker één van!

Updates

Wachtwoorden – “wacht; welk woord ook alweer!?”

Wachtwoorden. Een geheime “code” om te laten zien dat jij, jij bent tijdens het aanmelden. Een code die jij alleen maar weet en herkent, toch? We zijn allemaal bekend met de noodzaak hiervan; de ongemakken en soms ook heuse wachtwoord-stress.

Updates

Waarom de inbox als takenlijst niet meer werkt

Gebruik jij jouw inbox als takenlijst? Bijvoorbeeld door e-mails die nog verwerkt moeten worden in de inbox te laten staan of te verplaatsen naar een submap? Je bent in goed gezelschap. Deze manier van werken wordt alleen steeds lastiger en langzaamaan onhoudbaar.

Updates

Intelligente Cloud met Microsoft Azure

Interpulse was aanwezig bij Microsoft Tech Summit op 28 en 29 maart in de RAI. Voor Microsoft is dit de kans het nieuwste en beste te presenteren als het gaat om hun Cloud producten en diensten. Microsoft heeft het verleden heel goed achter hen gelaten en de omarming van de Cloud is totaal en volledig. Wij kregen tijdens de conferentie inzicht in wat Microsoft vandaag en in de toekomst voor ons in petto heeft.

Updates

4 tips en jouw conversie gaat de lucht in!

Jouw website heeft één of meerdere doelstellingen. In hoeverre deze doelstellingen worden gehaald is meetbaar in een conversie ratio. Dit is de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal dat voldoet aan de doelstelling. Die moet altijd omhoog!

Updates

Aan de slag met Machine Learning

Kunstmatige intelligentie, bots of zelflerende software zijn allang geen fictie uit Hollywood films meer. De toepassingen zijn overal om ons heen. Maar wat is het, hoe werkt het en kan het worden toegepast in jouw organisatie?

Updates

Hoe veilig is mijn pc?

Nee, dit is geen opvolger van de James Bond film van enkele jaren terug, al is het wel een “geheime” operatie die nu aan het licht komt. We spreken hier over een kwetsbaarheid in processors (onderzoek toont aan mogelijk al sinds 1995; reeds 23 jaar dus), die te vinden is in de systemen die momenteel in gebruik zijn. Wat houdt deze kwetsbaarheid nu in en wat zijn mogelijke gevolgen?

Updates

Coding the future!

Donderdag 15 februari stond in onze agenda omcirkeld voor de derde editie van de Tweakers Developers Summit. Een conferentie voor en door developers. Met het thema Coding the Future een evenement waar Interpulse natuurlijk bij moest zijn!

Updates

‘Modern workplace’ meer dan een marketingterm

Natuurlijk, de ‘modern workplace’ of de ‘smart workplace’ doet het prima als marketingterm. Maar inmiddels is het veel meer dan dat. We bevinden ons midden in een digitale transitie. De impact daarvan is merkbaar op allerlei gebieden. Zo ook op de werkomgeving. De tijd dat je optimaal van de mogelijkheden profiteerde met e-mail en agenda op je telefoon, ligt ook achter ons. De hoogste tijd ook om je desktopcomputer in te ruilen.

Updates

2018 een frisse start

De jaarwisseling is altijd zo’n mooi moment van terugblikken en vooruitkijken. Alle lijstjes zijn alweer langsgekomen, hypes gaan voorbij of worden gemeengoed, nieuwe woorden worden toegevoegd aan onze taal en het bruist weer van de goede voornemens voor 2018. We resetten onze systemen en maken een frisse start.

Updates

SSL certificaten

SSL certificaten. Niet http://www.website.nl, maar https://www.website.nl. Alle gegevens op de website worden via versleutelde communicatie verwerkt, denk aan het versturen van persoonlijke gegevens via een formulier. Het ziet er uit als een groen slotje in de adresbalk van je browser. Banken wijzen er al jaren op dat klanten hier naar moeten kijken of ze aan het juiste adres zijn.